W tym roku Cap sprzedał/sprzeda najprawdopodobniej 3 spółki: -Monetia/Certis - 11 mln -DM CP 4 mln ??? -Gekoplast 74 mln + 2 mln dywidenty wziętej w lipcu tj 91 mln + zostało w kasie ok 7 mln = 98 mln gotówki - podatki , bedzie tego z 80 mln tj 4 PLN na akcje Pozostają w portfelu: - Symbio - 24 mln - IHMazury 2,4 mln ( wartosc z 2006 roku ) - Ipos ??? - Orbitvu 1,3 mln - inne 3,5 mln - Bac pol 9,8 mln w aktywach , w rzeczywistoci???? 70-80 mln tj ok 100 mln około 5 pln na akcje
Jak to jest możliwe, że wycena jest nadal 3???
To są moje szacunki na podstawie raportów, jeżeli coś pomyliłem proszę o poprawienie.
a no czasem tak jest że musi przyjść moment gdzie ludzie zauważa wartość tej spółki ,małe obroty wskazują małe zainteresowanie i słaby PR spółki Pan Bala orłem w tej dziedzinie nie jest.
ta gotówka jest i może jej nie być ....... a już na pewno nie dla drobnicy ...... kurs ruszy jak to będzie w interesie Bali do póki niski kurs jest dla bali na rękę tak pozostanie ..................... będą permanentnie umarzać akcje tak ze 2 lata jeszcze aż zostanie z 5 mln a potem przy FF .......... kosmos mówią że historia lubi się powtarzać a cap chodził po 2 stówy
Gotówki w kasie to chyba nie było. Czekali na kasę z monetii aby zrobić skup akcji z zysku za 2016 rok. Pozatym zobacz ile rocznie zarabia zarząd zarówno w CPA jak i TFI CPA (raport roczny) i odejmij od tej gotówki kilka mln zł.
Oooooooo ! właśnie wyjąłeś mi z ust = podsumowując = nie dla psa kiełbasa poza tym tego żaden fundusz ani bank nie tknie bo akcji w FF jest niewiele ................. tj upajanie się we własnym sosie
cos pamietam ze było 9 mln gotówce i 12 mln w obligacjach, ale być może się mylę i nie mam czasu sprawdzac. Kurcze zarząd nie przeje 80 mln , to by były jaja a skupy w tych cenach ( 6,70-6,90) to mi się podobają, nie mam nic przeciwko kolejnym, mogą co miesiąc robić :)
Z tego co kojarzę to na monetii CPA niewiele zarobił, bowiem miał ją wycenioną prawie na tyle po ile ją sprzedał. Podobnie może być z GEKO - pokażą jako zysk jedynie różnicę pomiędzy ceną sprzedaży a ceną w księgach - która zapewne była uaktualniana na bieżąco gdyż zyski TFI CPA i wzrost wartości jednostek musiał się skądś brać.
na moneti zarobili 4,5 mln a gekoplast jest wyceniane z notowań na GPW na ostatni dzień kwartału który jest rozliczany, maja jeszcze coś kasy za duon co sprzedali jakiś czas temu