• Zrzuta Autor: ~asdasdasdas [91.216.213.*]
    Panowie, proponuję jutro zrobić z rana zrzutę, żeby przebić beton. 38 zł to paradoks. Ciesy, bo 4,5% do góry, martwi, bo nie przebity sufit.
  • Re: Zrzuta Autor: ~panda [159.205.213.*]
    Przecież 38 padło na zamknięciu.
  • Re: Zrzuta Autor: ~Zibi [95.49.147.*]
    wg mnie ktos jednak dzisiaj kupil za kilka mln i nie byly to transakcje ustawione. 38 to posufitka, bo sufit to ostatni max ktory jest niewiele wyzej.. a czy z tego bedzie wzrost czy spadek zobaczymy w tym tygodniu....moze wybijemy sie z konsolidacji. a o tym bedzie swiadczyc obrot ktory powinien byc na dzisieszym poziomie. zobaczymy jutro jak poradzimy sobie z 38. jednak ludzie na fixie nie oddali, choć mogli....
  • Re: Zrzuta Autor: ~goldi [178.235.9.*]
    wg mnie 38 to już nie opór, powinnismy atakować lada moment szczyt...i go przebić..
  • Re: Zrzuta Autor: ~Zibi [95.49.147.*]
    goldi a jak myslisz skad ta " potrzeba" wzrostu? technika, fundamenty, czy coś innego?
  • Re: Zrzuta Autor: ~TakiOn [176.184.130.*]
    fundamenty :)
  • Re: Zrzuta Autor: ~phoenix [46.215.73.*]
    Będzie 40,00 ..... jutro :-)
  • Re: Zrzuta Autor: ~herh [85.202.153.*]
    Dnia 2017-08-22 o godz. 17:21 ~asdasdasdas napisał(a):
    > Panowie, proponuję jutro zrobić z rana zrzutę, żeby przebić beton. 38 zł to paradoks. Ciesy, bo 4,5% do góry, martwi, bo nie przebity sufit.

skoczyli na maxach, brali wszystko jak leci.... jutro kontynuacja wzrostów :)

• Re: Zrzuta Autor: ~Avox [95.160.154.*]
    A może będzie nawrotka?
  • Re: Zrzuta Autor: tobik69 [37.128.32.*]
    Każdy ma jakiś plan.
    Chcesz to sprzedawaj jak boisz się zjazdu.....
    Ja dziś znowu kupuję i będę kupował i kupował za każde wolne pieniądze.
    Sprzedam za 10 lat z zyskiem pomnożonym razy 5, mam nadzieję.

pozdrawiam
  • Re: Zrzuta Autor: ~herh [85.202.153.*]
    Dnia 2017-08-23 o godz. 07:22 tobik69 napisał(a):
    > Każdy ma jakiś plan.
    > Chcesz to sprzedawaj jak boisz się zjazdu.....
    > Ja dziś znowu kupuję i będę kupował i kupował za każde wolne pieniądze.
    > Sprzedam za 10 lat z zyskiem pomnożonym razy 5, mam nadzieję.
    >
    > pozdrawiam

Tobik a bierzesz w ogóle pod uwagę, że coś może pójść nie tak?
    i wtedy co, bo nic tylko piszesz ze kupujesz za wszystko i kupujesz....
  • Re: Zrzuta Autor: ~Max [31.1.156.*]
    Na tych poziomach i przy tych perspektywach ryzyka jeszcze dużego nie ma
  • Re: Zrzuta Autor: ~Ssd [5.184.229.*]
    Takich pewniaków na gpw było już wielu-wielu z nich do dziś połowy portfela nie odbudowało .Dlatego mniej nadęcia bo to tylko gpw
  • Re: Zrzuta Autor: ~Solejuk [217.70.49.*]
     Autor: tobik69 [37.128.32.*] 2017-08-23 07:22
    Każdy ma jakiś plan.
    Chcesz to sprzedawaj jak boisz się zjazdu.....
    Ja dziś znowu kupuję i będę kupował i kupował za każde wolne pieniądze.
    Sprzedam za 10 lat z zyskiem pomnożonym razy 5, mam nadzieję.

I tego się trzymaj tobik69.
    Pzdr.
  • Re: Zrzuta Autor: tobik69 [37.128.32.*]
    Mam 1615 akcji i jestem bardzo lekko skredytowany na karcie i w banku (ok, 5% wartości portfela).
    Nie mam już skąd wyciągnąć jakiejś większej sumy, więc piszę, że kupuję ale też piszę, że są to zakupy po parę akcji. Raz 3 , innym razem 8 innym 12. Tak będę sobie pyrkał co parę dni i w miesiącu mi się z tysiak zainwestowany może uzbiera, w tym są prawie dwa:)

Oceniając gdzie jest spółka a gdzie może być, to nie warto sprzedawać akcji bo się zarobi parę tysięcy. Tak mogłem robić mniejszymi kwotami na PGE. Mając emocjonalnie w 4 literach spółkę i traktując ja krótkoterminowo na zarobienie paru złotych.

Ryzyko jest, to jest giełda a nie lokata. Ale już chyba lepszej spółki posiadającej tyle plusów to chyba nie ma na GPW. Znamy fakty i plusy Celonu i nie ma potrzeby ich wymieniać. Albo się wierzy albo nie. Ja tak naprawdę powinienem wzorem Buffeta zakopać i zapomnieć i obudzić się z tymi akcjami w nowej rzeczywistości za 10 lat. Ale nie potrafię.

Mam teraz plan kupić jak najwięcej na przestrzeni miesięcy i lat i szybować powoli z kursem i mieć coraz większy zysk. Jeśli się znacząco zwali, to idę do banku i sobie zrobię mały kredycik na powiedzmy 10 000pln i kupię więcej. I tak będę dobierał ziarnko do ziarnka.

Startowałem w listopadzie na GPW z 20 000 teraz mam 60 0000 z czego zarobku będzie ok 10 000pln, czyli reszta to było to co włożyłem niemałym wysiłkiem i tak będę robił.

Zrobiłem sobie w excelu piramidę: 4000 pln rocznie odkładać (kupować akcje) i powiększać zysk o 10%. To delikatne założenia.
    Ale to mi daje poziom około powyżej pół miliona za kilkanaście lat. A zapewne będzie lepiej.

pozdrawiam

I dziś też kupuję śmieszne 3 akcje i będę miał 1618 :))))))
  • Re: Zrzuta Autor: ~panda [95.160.157.*]
    Nie kupuj takich śmiesznych ilości, bo tracisz na prowizjach niepotrzebnie. Nie bierz zadnych kredytów. NIe inwestuj tylko w jedną spółkę, jeżeli nie masz pokaźnego zysku z lat ubiegłych. Tak w skrócie. :)
  • Re: Zrzuta Autor: ~Ryszard1 [5.172.235.*]
    Brawo Tobik! jest spora szansa że się Tobie (Nam) uda! Od wielu lat inwestuje i ta spółka bardzo mi się podoba. Jedyne zagrożenia w Twoim sposobie inwestowania które widzę to zaciągnięte kredyty oraz to że wszystkie pieniądze dajesz w jedną spółkę zapominając o dywersyfikacji (tak na wszelki wypadek)... Ja osobiście w tym momencie lokuje po równo w CLN i Playway. Te dwie spółki mnie zauroczyły ;)
  • Re: Zrzuta Autor: ~Eszkebareszke [188.121.3.*]
    Zerknij sobie na GLG , cięzko teraz kupić większy pakiet akcji , ale skoro inwestujesz mniejszy kapitał może Ci się opłacić ponieważ mamy tam teraz poziom 4,5-5zl , a to jest jak kropla w morzu przy tym co może być jak już będą mieli koniec testów klinicznych i gotowe leki :) i tam będziesz mógł postąpić jak W.Buffet , zakopać na co najmniej dwa lata
  • Re: Zrzuta Autor: ~panda [95.160.157.*]
    Żeby się tylko nie okazało ze jak odkopie to będzie duzo stratny :D
  • Re: Zrzuta Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Dziękuję za informacje. Jak mam wszystko w CLN to wiadomo, że dywersyfikacja zero i jaja w jednym koszyku. Może tak jest dlatego, że nie miałem pomysłu w co jeszcze wejść.
    Zaraz poczytam o GLG.....
    No i kolejna kwestia ,to o czym pisał panda . Nie kupują po 2 ,3 akcje bo tracisz na prowizji ...
    W przypadku gdy kupujesz 3x38zl , akcja kosztuje Ciebie de facto 38+(5/3) , lepiej poczekaj i na koniec miesiąca kup więcej , prowizja rozłoży się na większą ilość akcji

• Re: Zrzuta Autor: ~darad [83.20.77.*]
    jak mówisz wszystkie jaja w jednym koszu, forsa w jednej skarpecie,banku czy skakanie coraz wyżej na jadnej girze to nic dobrego Tobik, ja jak Ryszard1 oprócz Celiny jeszcze Playway, jak Eszke... troche dużo GLG i 1/4 got. na Wielton,Trakcję jeszcze nie wiem
    zaczynamy sobie przeszkadzać Eszke....
  • Re: Zrzuta Autor: tobik69 [78.9.188.*]
    Hej;
    No mam świadomość, że jak kupuję 3 akcje to zapłacę 3PLN prowizji.
    A jak bym zbierał kasę i kupił za 1000PLN to zapłacę też 3PLN prowizji.

ale to jest kasa płacona z bieżących, z akcji mi tego nie odejmą;
    cieszy mnie jak mogę chociaż coś kupić.....
    taka już troche zabawa w podbijanie ilości akcji
    bo przecież czuję, że już niestety nie kupię większego pakietu bo nie ma za co:)))

ale dzięki za rady

a 38 coś nie może przebić ...... zaczarowana cyferka
    U mnie minimalna prowizja przy zakupie akcji to 5zł lub 0,5% (1000zł)
    Jeżeli kupię 3 akcję po 38 zł będzie mnie ona kosztować 39,3 zł
    Aby akcja kosztowała 39,3zł , musi urosnąć 3,3% , czyli dopiero po wzroście 3,3% zacznę zarabiać ...
    Kupując 30 akcji po 38 dochodzi 13gr na akcję .

Dlaczego przeszkadzać , wolę stwierdzenie zarabiamy na tych samych spółkach :)
    Ja mam jeszcze Ifun4all prawie od początku i CDP też b.długo ....
    przecież nie dosłownie-gadamy prawie jednocześnie
[x]
CLNPHARMA -0,72% 20,80 2026-05-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.