Jednak JP Morgan daje radę ! P.S. Bolek. Rzadko widzę aby ktoś, komuś wytykał błędy ortograficzne, czy gramatyczne na forach. Na ogół robią to ludzie, którzy nie mają nic do powiedzenia w danym temacie...
JP. Morgan resztkami ratuje sytuację. A i OFE które gremialnie utopiły w tym badziewiu naszą kasę pewnie próbują ratować własne tyłki. Co by nie mówić kwestią dni jest ustalenie realnej wartości spółki ! Dzisiaj kurs podbili, pod fatalne wyniki. Przyszłościowo to historia JSW, jak w scenariuszu filmowym...
Ok, czytałem coś o zaangażowaniu JP w Play; ale jeśli piszesz że resztkami sił ratują sytuację to znaczy, że dają zlecenia zakupu i podbijają kurs? No jeśli tak, to kupują drogo jak ma się zwalić zaraz i rynek wyceni akcje dużo taniej niż są i co wtedy?
Tylko, że im PLAY płaci za to, żeby kupowali i podbijali kurs. Oni nie kupują akcji tylko świadczą usługę "stabilizacji" kursu. Te akcje na koniec stabilizacji wrócą do PLAY. To o tyle dobre, że wbrew temu co niektórzy twierdzą, JPM nie wysypie ich na giełdę. Ale o tyle złe. że bardzo obciąży to budżet PLAY - skup dotyczy ok. 10% akcji oferowanych w IPO!
A ja myślę że Ci , którzy znają się na gramatyce to również znają się na inwestowaniu. Na tym walorze jestem nie bez powodu. A dlaczego to powinieneś się domyśleć.
Bolek. "A ja myślę że Ci , którzy znają się na gramatyce to również znają się na inwestowaniu. Na tym walorze jestem nie bez powodu. A dlaczego to powinieneś się domyśleć" Wyjaśnij chociaż, czego miałbym się domyśleć ? P.S. Współczuję straty...