Coż.... Zysk jak zysk. Zarząd poprzez komunikat w lipcu przygotował akcjonariuszy że będzie kiepski. Mnie martwi bardziej fatalnie wyglądający cash flow. Spółka zaczyna mieć jakieś problemy płynnościowe. Wzrosła rotacja kapitału. O marży lepiej nie wspominać. Mnie brakuje w sprawozdaniu jakiegoś komentarza zarządu czy widzi jakieś swiatełko w tunelu i prawdopodobieństwo poprawy marż np w IVq lub na przykład w przyszłym roku. Może pojawi sie jakis osobny komentarz ?. Coż spółka troche nas akcjonariuszy może za bardzo przyzwyczaiła do wzrostów... ;(
Spółka cały czas prezentuje bardzo zdrowy bilans. Niestety otoczenie rynkowe nie sprzyja i na poprawę marż raczej nie zanosi się w tym roku. Biorąc pod uwagę, że spółka jest wyceniana na podstawie stopy dywidendy, można się spodziewać spadku wyceny spółki. Oczywiście o tym jak zachowają się akcje zależy od funduszy. Jeśli zechcą wykorzystać słabsze wyniki do wywołania małej paniki to tak będzie. W najbliższych dniach raczej nic się nie wydarzy i raczej można spodziewać się powolnego osuwania.
To oczywiście tylko moje indywidualne przewidywania.