Zaraz zaczną się ryki, że powiększenie długu to zła wiadomość, i że emisja na bieżącą działalność świadczy o pustkach w kasie, a ja to widzę tak: Spółka pożycza bo wierzy w sukces rozpoczętych produkcji i zbiera kasę na ich wdrożenie. A tę informację o "bieżącej działalności" mogliby przecież pominąć, ale widać ktoś musi tanio nazbierać akcji. Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości.
Dnia 2017-08-17 o godz. 22:29 ~Piter napisał(a): > Zaraz zaczną się ryki, że powiększenie długu to zła wiadomość, i że emisja na bieżącą działalność świadczy o pustkach w kasie, a ja to widzę tak: Spółka pożycza bo wierzy w sukces rozpoczętych produkcji i zbiera kasę na ich wdrożenie. A tę informację o "bieżącej działalności" mogliby przecież pominąć, ale widać ktoś musi tanio nazbierać akcji. Pozdrawiam i życzę powodzenia i wytrwałości.
ha ha ha nie mogę ale koleś! Widziałeś ile sprzedali obligacji? Widziałeś, że już nie mają czym zabezpieczać tych obligacji, dlatego zastaw zwykły? Zaraz będą musieli zrobić nową emisję akcji, bo inaczej to........
Potencjalny żałosny jesteś Nie pisz bzdur tu tyle ciągle Spółka emituje obligacje w takiej ilości 270 ponieważ była to emisja zamknięta skierowana do wybranego grona inwestorów. Ważne że chociaz tyle pozyskali, a co za tym idzie emituja obligacje i dadza potem zysk wierzycielom kapitału a nie robia bezsensownej emisji akcji co obnizyloby kurs myslcie ludzize
Myślący, to powiedz na co Spółka wydała miliony w emisji F i obligacji B w kilka miesięcy skoro już nie ma pieniędzy mając dodatkowo "świetne" wyniki finansowe?