• O co toczy się gra na MCI... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Izettle on the way to the stock exchange
    Izettle could be valued at 10 billion at listing, according to sources, the magazine writes.
    link 
    Dla przypomnienia TechV ma tego 1,49% a MCI miała 55% TechV na 31.12.2016r

To pokazuje moim zdaniem:
    -Jaki potencjał zarobku drzemie w Fintechu
    -JP Morgan nie czyta forum bankiera i stąd to planowane IPO na 2018, a przecież Jan od 2 lat przewiduje krach,a jego kumpela od AT że napompowane indeksy i że jesteśmy 5 minut przed krachem.... Może by do nich napisać, żeby ten listing zrobili jednak w 2017 hmmm

Tutaj coś chyba nie tak idzie ze sprzedaża KupiVip bo, raport z października a o wyjściu cisza, czyli pomimo wyjazdów do Chin Alibaba chyba nie jest zainteresowany takim rynkiem jak Rosja:
    Sources told TMT Finance that Russian fashion ‘e-tailer’ KupiVIP could be a prospect for Alibaba, as three of the company’s
    shareholders – including VTB Capital and MCI Capital – are said to be looking to exit. The three shareholders in question hold
    over 30% of the company’s capital, and a strategic buyer could be a good match for KupiVIP, which has reported a 40-50%
    growth rate in sales volumes in 2015, sources said.
    str10 tak dla ułatwienia
    http://www.tmtfinance.com/monthly-mag/TMT%20Finance%20News%20October%202016_final.pdf
    A przecież mamy jeszcze eCard Dotpay( proces łączenia dobiegł końca), Morele z Pigu, Gett i Azimo, Marketinvoice. Jest ATM i nieszczęsna ABC Data i tragiczny jak na razie Windeln. A do tego Answear I Frisco no i Index któremu jak na razie nie sprzyja kurs TRY. Ale wszystko do czasu... No i wiele pomniejszych.

Patrząc na rozwój MCI fundusz wyszedł z 26 inwestycji, które podniosły WK do prawie 1mld, obecnie NAV na akcję po ostatniej wycenie certyfikatów TechV i EuroV yo około 19,1zł a na koniec IIQ około 19,3zł. Więc 20 zł na 31.12.2018 jest pewne.
    Obecnie w portfolio mamy 42 inwestycje, więc jest o co walczyć i tanio kupować papier, zniechęcać drobnych takimi zagrywkami jak zwoływanie NWZ w celu uchwalenia kapitału docelowego, gdy ten z 2015r ważny jest aż do listopada...

A teraz Jaśku idę polatać zanim nie jest za gorąco, pyknę jakieś 18km i będę jak młody Bóg :)
    To co piszemy do Morganów o przesunięcie IPO hehe

• Re: O co toczy się gra na MCI... Autor: ~ggg [85.222.35.*]
    Najważniejsze to być zadowolonym ze swoich inwestycji.Druga rzecz czy przynoszą one zyski.Dla ok.10 % inwestorów to podobno nawet najważniejsze.
  • Re: O co toczy się gra na MCI... Autor: ~marta [94.254.147.*]
    Bialoczerwony,kto jest adresatem twoich postow? Jesli to jedna oso ba to pisz do niej na privie. Bo pozostali niewiele z tej bufonady rozumieja.Chyba tylko to,ze mnie nie lubisz. Miejsc do popisow jest wiele np . Parkiet.com.pl. A moze sie boisz,ze cie nie potraktuja powaznie albo wysmieja?
  • Re: O co toczy się gra na MCI... Autor: ~fioo [79.186.219.*]
    Co takiego śmiesznego napisał białoczerwony ?!
    Post w 100% merytoryczny skierowany do zainteresowanych spółką.
    Mały przytyk tez trafiony ... !
  • Re: O co toczy się gra na MCI... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Oczywiście ta wycena iZettle to tylko jakieś tam luźne wyliczenia, już raz widzieliśmy pomyłkę branżowych speców przy wycenie i perspektywach rozwoju Windelna, ale nawet przy wycenie 5mld$ to nasz pakiet jest spory, bardzo spory...
    Poniżej już w opisie podane także warunki jakie musiałby być spełnione żeby podobna wycena miała miejsce...no i prawdopodobny czas IPO (2Q2018)...
    link 

Martuś a jesteś pewna, że nie piszę na parkiecie :D :D :D
    I znowu ta bufonada :) no tak ale akcjonariusze mają większy pożytek gdy czytają o twoim strachu gdy widzisz napompowane indeksy itd, itd nawet nie chce mi się powtarzać tych truizmów.
  • Re: O co toczy się gra na MCI... Autor: ~US [78.10.253.*]
    Co do wyceny to raczej się przeliczyliście. Chodzi bowiem o korony, a nie o dolary. To raz. Dwa MCI posiada faktycznie 55 procent z tego co kupił. Wychodzi więc kilkadziesiąt milionów złotych. Mogę się mylić więc niech ktoś mądrzejszy ode mnie sprawdzi to na bank. Z artykułu wychodzi że korony.
  • Re: O co toczy się gra na MCI... Autor: ~bialoczerwony [94.254.228.*]
    Tak wiem, że o korony chodzi, a nie $ pierwszy link wprowadził mnie w błąd. Co do stanu posiadania to oczywiste, gdyż mamy 55% w TechV.
  • Re: O co toczy się gra na MCI... Autor: ~US [78.10.253.*]
    W tłumaczeniu co ciekawe google podaje, że to dolary.
  • Re: NAV 19,54zł na 30.06.17 Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2017-08-12 o godz. 07:00 ~białoczerwony napisał(a):

>
    > Patrząc na rozwój MCI fundusz wyszedł z 26 inwestycji, które podniosły WK do prawie 1mld, obecnie NAV na akcję po ostatniej wycenie certyfikatów TechV i EuroV yo około 19,1zł a na koniec IIQ około 19,3zł. Więc 20 zł na 31.12.2018 jest pewne.

No ciutkę się pomyliłem, zdarza się :)
    Ale jak tak dalej pójdzie to 3q będzie tragiczny jeśli publiczne dalej tak będą lecieć...

• Re: NAV 19,54zł na 30.06.17 Autor: ~US [78.10.131.*]
    Nie będą nie mają już z czego lecieć raczej. Abcdata już raczej tylko up i wkrótce pewnie zostanie sprzedana być może Chinolom. ABC już jest 10 lat w portfelu. Czas najwyższy żeby poszła do Żyda. Jak nie w tym to w przyszłym roku.
  • Re: NAV 19,54zł na 30.06.17 dobre ale za 3Q jak na dziś... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Nie zgodzę się co do tych wyników za 3Q, na razie wygląda to bardzo słabo...
    ABC Data słaba, a nawet bardzo słaba kurs bez zmian.
    Windeln.de 3.40€ na koniec 2Q teraz 3.15€ (PLN/EUR bez zmian)
    Indeks 11.28TRYna koniec 2Q teraz 9.98TRY (PLN/TRY bez zmian)
    ATM 11.21zł na koniec 2Q teraz 11.55zł

Czyli publiczne słabiutko, bo Data bez zmian, na Windelnie 1mln€ ( 4.2mln zł) straty, na Indeksie 14.56mlnTRY (33mln zł ) starty na ATM 3,6mln zł zysku, więc naprawdę publiczne wyglądają słabo bo w sumie na dziś około 33mln zł starty( to było widać juz po ostatniej wycenie certyfikatów, z 04.08.17 że przeszacowane w dół). Oczywiście MCI ma 93% EuroV i 55% w TechV więc nie cała starta jest nasza.
    Spółki niepubliczne przeszacowywane są dwa razy w roku na koniec 2Q i 4Q a na koniec wszystkich czterech Q tylko korekta wyceny o zmiany kursu walut. Tak więc nie będzie z czego dodać do tej straty na publicznych.
    Oczywiście mamy dopiero połowę sierpnia i wszystko może się odmienić. Może ale nie musi...

Obyś miał rację z tą Datą dla Chinoli, tylko ze moim zdaniem zanim nie poprawią wyników nie oddadzą jej za pół darmo...

Btw. Dla wszystkich gamoni o piszących o akcjach za darmo dla Tomka( ostatnie pół roku zero akcji, natomiast koszty zarządu spółki str 53 pkt. 6 prezentacji to 2mln zł).

• Re: Travelata. ru też pięknie kwitnie... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    "Задача выйти на окупаемость к лету 2017 года была поставлена руководством Travelata.ru в конце 2016 года. За период с января по июль 2017 года продажи выросли на 85% относительно того же периода прошлого года, заявили в компании."

link 

Kolejny typ na rekordową inwestycję.
  • Re:Frisco.pl choć niewielka inwestycja w portfelu też imponuje... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    \"W zeszłym roku spółka Frisco zwiększyła sprzedaż o 50 proc., także dzięki przejęciu części klientów Alma24. W tym roku celuje w zwyżki na poziomie 40 proc. Co więcej, Frisco.pl, którego finansowanie dźwigają MCI i Eurocash, operacyjnie jest rentowny. Jednak Katarzyna Kazior, prezes spółki, przyznaje, że rynek wciąż jest ledwie na początku drogi - pisze pb.pl\"
    link 
    \"Frisco.pl zanotowało wzrost liczby klientów o 33% r/r w I poł. 2017 r., a także utrzymało niemal 100-procentowe wskaźniki punktualności dostaw oraz kompletności zamówień, podała spółka.\"
    link 
  • kolejny zastaw akcji tym razem na 40mln Autor: ~bialoczerwony [94.254.231.*]
    To już około 190mln zł do dyspozycji Czechowicza, jeszcze ktoś wątpi w wezwanie???
  • Re: kolejny zastaw akcji tym razem na 40mln Autor: ~dd [89.72.219.*]
    OK.Tylko po co uchwalono upoważnienie dla kapitału docelowego na 2 lata skoro wezwanie wg Ciebie tuż tuż?
  • Re: kolejny zastaw akcji tym razem na 40mln Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2017-08-24 o godz. 16:45 ~dd napisał(a):
    > OK.Tylko po co uchwalono upoważnienie dla kapitału docelowego na 2 lata skoro wezwanie wg Ciebie tuż tuż?

Bo gdy znajdzie się inwestor to zrobi mu emisję, już kiedyś mówił że Amerykańce byli zainteresowni, ale przy takiej płynności nie sposób kupić cokolwiek, więc jak będzie chętny dostanie pakiet i już.
    Ważniejsze jest to, ze w końcu pokazali drobnym, ze tu nie będzie drukarni po 1zł czy nawet po 10zł bo uchwała nr 04/NWZ/2017 &7 pkt 13 e) mówi:
    "ustalenie ceny emisyjnej akcji wydawanych w ramach kapitału docelowego wymaga zgody Rady Nadzorczej, z zastrzeżeniem iż cena emisyjna akcji wydawanych w ramach kapitału docelowego nie będzie niższa niż wyższa z trzech wartości:
    -wartość aktywów netto na jedną akcję według ostatnio opublikowanego raportu okresowego pomniejszona o dyskonto nie przekraczające 10%
    I to jest to na co czekał akcjonariat, to jest jeden z pierwszych kroczków poprawy wizerunku. Swoją drogą to teraz taki inwestor by się przydał gdyby objął akcje po prawie 18zł...

Emisja dla inwestora nie stoi w sprzeciwie do wezwania, być może będzie to wezwanie pod około 90% i to byłaby dla nas bajka. Jeden silny akcjonariusz i może z jeden finansowy. Prawie pewna dywidenda w 2018 r. Super, tylko czekać do stycznia 2018 żeby wygasły te obligi G1 a wiec kurs raczej nie może poszybować za wysoko do tego czasu, po drodze wygasną konwenanty na zakaz wypłaty dywidendy.
    Czekam i tyle.
  • Re: kolejny zastaw akcji tym razem na 40mln Autor: ~Marta [95.50.211.*]
    Bajka ,to dobre słowo bialoczerwony,którego użyłeś. Masz predyspozycje na bajkopisarza to da ci wiecej aniżeli akcje Mci.
  • Re: kolejny zastaw akcji tym razem na 40mln Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Dnia 2017-08-24 o godz. 16:45 ~dd napisał(a):
    > OK.Tylko po co uchwalono upoważnienie dla kapitału docelowego na 2 lata skoro wezwanie wg Ciebie tuż tuż?

Oczywiście temat wezwania, to tylko moja hipoteza, nie mam lepszej i gdy tu na forum prosiłem o lepszy pomysł na co mu no już teraz 190mln zł, jakoś nie przeczytałem nic sensownego i wartościowego.
    Zobaczymy może będzie, może nie ważne że kpaitał docelowy juz tak nie straszy jak przez ostatnie dwa lata w sumie do dziś jeszcze a nawet chyba do listopada tego roku.
    Przepraszam za wprowadzenie w błąd z tą uchwałą, bo ona jednak nie została podjęta... Ciężko mi się myśli po całym dniu roboty, idę na piwo :(
  • Re: kolejny zastaw akcji tym razem na 40mln Autor: ~janek [84.10.54.*]
    A kaska może być na wykupienie z rynku ABCDaty i sprzedaż w całości Chinolom :))))))))))))))))
    Może się szykować kolejne IPO na którym może da się dużo zarobić :))))))))
    Takich możliwości nikt nie bierze pod uwagę ? :)))))))
  • Re: Tym razem marketinvoice ze strategicznym sojuszem Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    http://www.pymnts.com/news/b2b-payments/2017/marketinvoice-brings-invoice-financing-to-smbs/

Kolejna spóła ze stajni MCI rozwija się i rozpycha na rynku, TechV ma jej 13,2%...

• Re: Tym razem marketinvoice ze strategicznym sojuszem Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    "MarketInvoice gets £45m funding boost from German bank
    August proved to be a record month for the firm, when £74.1m worth of invoices were funded to businesses, a 109.4 per cent increase on August 2016’s figure of £35.4m."
    http://www.p2pfinancenews.co.uk/2017/09/19/marketinvoice-45m-varengold/

To będzie piękny strzał w portfelu MCI...
  • Re: Tym razem marketinvoice ze strategicznym sojuszem Autor: ~jan [78.9.132.*]
    Oj oj baloczewony ,ja tylko wiem ile by kosztawaly akcje MCI gdyby nie twoja aktywnosc :)

Dnia 2017-09-20 o godz. 11:51 ~jan napisał(a):
    > Oj oj baloczewony ,ja tylko wiem ile by kosztawaly akcje MCI gdyby nie twoja aktywnosc :)
    >

No ba!!! Bo przecież forum bankiera ma tak ogromny wpływ na kurs MCI i każdej innej spółki, że wtopy wizerunkowe Czechowicza to pikuś, mały pikuś. :)
    Ale jak widać są tacy co w to wierzą :D
  • Re: Tym razem marketinvoice ze strategicznym sojuszem Autor: ~mar [89.64.44.*]
    No widzisz bialozielony ,zajales sie tym czym powinienes, i od razu lepiej ,cos wniosles rozsadnego, jednak potrafisz??
  • Re: Tym razem marketinvoice ze strategicznym sojuszem Autor: ~białoczerwony [23.19.26.*]
    A kysz pod sejm, bronić sądów, konstytucji, trybunału :D :D :D bo przeca u nas zamordyzm hehe
  • Re: iZettle też daje radę Autor: ~młoddy [176.31.32.*]
    "iZettle raises $36M from Europe, earmarked for AI and other new tech
    “We’re proud to receive this stamp of approval from the EIB. It’s the type of offer you can’t refuse and it will allow us to further accelerate our growth and continue to level the playing field for small businesses, giving them access to tools to take on the big corporations,” said Jacob de Geer, CEO and co-founder of iZettle, in a statement. The funding follows the startup’s most recent round, which was earlier this year, when it raised $63 million at the same $500 million valuation it had in its last equity round. "
    link 

• Re: Czy Gett da radę wykorzystać szansę... Autor: ~Białoczerwony [94.254.231.*]
    http://businessinsider.com.pl/technologie/nowe-technologie/uber-w-londynie-z-zakazem-jazdy-miasto-cofa-licencje-na-przewozy/7cye7c9
  • Re: NaviExpert następna perełka w portfelu... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    "MCI.TechVentures zrealizował rekapitalizację NaviExpert i pozyskał 40 mln zł"
    link
  • Re: NaviExpert następna perełka w portfelu... Autor: ~jan [78.9.132.*]
    bialoczerwony ,dzis kiedy "intelekt" mar'a zostal kompletnie zdruzgotany,a ludzie tu zagladajacy sa coraz bardziej swiadomi ,watpiac w przyszlosc MCI, ty jestes ostatnim bastionem obrony pozytywnego wizerunku i wiary w moc tego kuriozalnego walora.
    Oby ci starczylo wytrwalosci i ew.kasy mocodawcy za moderacje watku:)))).
    Jesli kurs do stycznia 2018 nie urosnie zaniechaj aktywnosci bo bedziesz przekonywal wylacznie siebie samego.:)))
  • Re: NaviExpert następna perełka w portfelu... Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Janie wybacz mój forumowy adoratorze. Nigdy nic dobrego nie napisałem o wizerunku, wręcz niejednokrotnie pisałem zupłenie co innego. Natomiast gdy piszę o core biznesie, no wybacz przyczepić się nie ma do czego. Ponieważ jestem fundamentalistą interesuje mnie tylko i wyłącznie rozwój spółek portfelowych MCI i ew dywidenda na którą liczę w 2018r.
  • Re: NaviExpert następna perełka w portfelu... Autor: ~jan [78.9.132.*]
    Nigdy nie zrozumiem tego ,ze mozna zapakowac niemale pieniadze w spolke ,ktora od dluzszego czasu nie zarabia ,poswiecac jej tyle czasu na doglebna analize i kompletnie ignorowac potencjalne zyski jakie mozna bylo osiagac na wig-20 w 2017 ,gdzie ryzyko utraty kapitalu jest najmniejsze ,a "zaleglosci " indeksowe wig-ów na tle innych nie podlegaly dyskusji.
    Przeciez miales doskonalą srednia zakupu jak pamietam,a nie bylo i nie ma do dzisiaj preslanek do niespodziewanym wystrzalu kursu-ceny mci.(?)
  • Re: NaviExpert następna perełka w portfelu... Autor: ~Białoczerwony [94.254.229.*]
    Nie czekam i nie liczę na żadne wystrzały, mało tego w tej sprawie Tomuś dotrzymał słowa i MCI nie jest już spółką spekulacyjną.

Btw.może kiedyś zrozumiesz...a potencjalne zyski mnie nie interesują, mnie interesuje Real a nie to co bym zrobił, gdybym ...
  • Re: NaviExpert następna perełka w portfelu... Autor: ~Piksel [158.75.205.*]
    Do : białoczerwony ! - umiesz liczyć ?, to licz na siebie, a nie na wątpliwą MCI dywidendę. Pewnie masz złudzenia, jak wielu Tobie podobnych. Dywidenda jest tylko zapisem w Waszych umysłach. Zapomnij o tej nagrodzie płynącej od T. Cz. Obudź się gostek !
  • Re: NaviExpert następna perełka w portfelu... Autor: ~Białoczerwony [94.254.225.*]
    Dzięki za rady, pośpię jeszcze.
    Coś bardziej merytorycznego, czy tylko stać Cię na: nie bo nie, bo to sen :)

Już Jan choć się gubi, bo raz pisze, że większość się myli a za chwilę, że zostanę sam i też się mylę, że jestem na usługach MCI a piszę pozytywnie o spółce podczas BB gdzie logicznie rzecz biorąc powinienem ją oczerniać to jednak trzyma jakiś poziom. Czy Ty piksel potrafisz choć mu dorównać czy za wysokie progi?
  • Re: Wezwanie na ATM Autor: ~Białoczerwony [94.254.225.*]
    Ponad 12mln akcji w zapisie b w wezwaniu i razem ponad 91% a więc będzie squeezy out i delisting
  • Re: Wezwanie na ATM Autor: ~dd [89.64.47.*]
    A są gdzieś wyniki ostatniego skupu,bo nie mogę znaleźć.
  • Re: Tym razem gwiazda Answear błyszczy Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    "Przychody Medicine rosną o około 25 proc. rocznie (w tym roku mają sięgnąć 190 mln zł), a Answear.com o 50-70 proc. rocznie (plan na 2017 r. to 170 mln zł). — Obie dynamiki są do utrzymania w najbliższych latach — uważa przedsiębiorca. Nie odżegnuje się od przyspieszenia wzrostu przejęciami."
    https://www.pb.pl/medicine-i-answear-przybieraja-na-wadze-873090 

Ale przecież Jan i jego znajomi twierdzą, ze nie będzie niczego i wtedy zobaczymy 5zł na MCI :) :) :)
    Kolejna perełka w portfelu, po NaviExpert kupionym za 2 mln zł a wartym obecnie ponad 60mln zł.
  • Re: The game is begining Autor: ~białoczerwony [91.202.175.*]
    Tomek po wzięciu w wezwaniu 380k teraz ponownie łyknął 980k, ale on pewnie sam siebie ubiera bo gdyby słuchał Jana i Martuśki to by wiedział że nie będzie niczego :)
  • Re: The game is begining Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    "Akcjonariusz Gett oszacował na 700 milionów dolarów usługi biznesowe w Rosji...."
    link 

"Usługa Gett Service jest gotowa dostarczyć telefon iPhone klientom w ciągu dwóch godzin
    Jeśli doświadczenie zakończy się sukcesem, projekt połączy Samsung, Lego i Nike
    link 

A gdyby tak czytali forum bankiera to by wiedzieli, że kreatywna księgowość ten Gett!!! Prawda Janie i reszta altruistów :)

• Re: Gwiazda kebaba znowu rozbłyska Autor: ~bialoczerwony [127.0.0.*]
    dziś było już 12.40 TRY, teraz powrót i szybka korekta w locie, odpoczynek i ...
    link 
  • Re: Gwiazda kebaba znowu rozbłyska Autor: ~mar [*]
    Taaak??? Zaraz zerkne.

• Re: Frisco- czyżby exit jeszcze w tym roku? Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    "Eurocash będzie chciał przejąć wszystkie udziały we Frisco.pl"
    link 
  • Re: Frisco- czyżby exit jeszcze w tym roku? Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]

"Staramy się zapewnić odpowiedni czas dostawy i ograniczać zwroty, które w tym momencie są niewielkie. Realnie zakładamy na ten rok wzrost sprzedaży o 50% i liczymy na wzrost liczby klientów o około 30-40% r/r" - powiedział Danis."
    link 
  • Re: Gett w partnerstwie z Carey Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    "For Gett, it will expand the company’s operations to a much wider base. Today, Gett is active in around 100 cities in four countries (and only one city in the U.S., New York), but the deal will see that number grow to 1,000 cities globally, including 100 more in the U.S. and the EU."
    link 

A tutaj odnośnie wycen spółek portfelowych:
    "Wojciech Marcińczyk, wiceprezes MCI Capital TFI: Fundusz jest regularnie zasilany środkami pieniężnymi. Nasza strategia zakłada pozyskiwanie w każdym roku ze sprzedaży spółek min. 10 proc. aktywów, co przy ich obecnym poziomie oznacza zastrzyk min. 200 mln zł rocznie. Dodatkowo nasz portfel spółek jest zdywersyfikowany sektorowo (fintech, ecommerce, IoT, data center) i geograficznie (Polska, CEE, Europa Zachodnia), przez co minimalizuje ryzyko nie zrealizowana tego planu. Warto też pamiętać, że finalizacja exitu pozwala na weryfikację konserwatywnych wycen spółek, co jest bardzo ważne w przypadku długookresowych inwestycji w fundusze private equity."
    link 

• Re: Azimo przyśpiesza Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    "For example, over the past 12 months, Azimo saw a 236% increase in the amount of money sent to Poland, with Moldova (225%) and Nigeria (207%) following closely behind. ...
    Over the past twelve months, the following countries have seen the largest volumes of growth in remittances:
    1. Poland +236%
    2. Moldova +225%
    3. Nigeria +207%
    4. Pakistan +132
    5. Philippines +113%
    6. Ghana +113%
    7. Argentina +108%
    8. Colombia +92%
    9. Thailand +63%
    10. India +51%"
    link
  • Re: Rekordy w finansowaniu faktur przez Marketinvoice po raporcie za 3Q Autor: ~bialoczerwony [91.202.175.*]
    "Business finance company MarketInvoice observed record quarterly demand for invoice finance from UK businesses in Q3 2017. £196.2m worth of invoices were funded in the quarter, of which £74.1m was funded in August alone – a record month for MarketInvoice, providing UK businesses with critical working capital..."
    link 
  • Re: Rekordy w finansowaniu faktur przez Marketinvoice po raporcie za 3Q Autor: ~jan [78.10.244.*]
    Mozna pokusic sie o prognoze majac w tle obligacje ,a mianowice mamy tu prawdopodobnie juz w pewnym stopniu uksztaltowaną formacje prostokata ,a wiec zapowiada sie dlugowfalowa kontynuacja trendu w przedziale 8,50-9,80 .
    Sadze,ze aktywnosc drobnych ,rowniez w wymiarze "episto" bedzie spadac .
    Oczywiscie,zdaje sobie sprawe ,ze wszelkiej masci szamni i rozbici beda oponowac i przekonywac do wspanialych perspektyw opartych na innowacyjnych projektach.:)

• Re: Rekordy w finansowaniu faktur przez Marketinvoice po raporcie za 3Q Autor: ~wowa [37.47.4.*]
    W poniedziałek wyniki za 3 kwartał.Chyba raczej bez niespodzianek,tzn.bryndza.
  • Re: Gett korzysta na kłopotach Ubiera w Londynie Autor: ~Białoczerwony [94.254.225.*]
    @wowa
    Wyniki są mniej więcej znane od ostatniej wyceny TechV i EuroV
    NAV około 20,50zł więc chyba nie jest źle?

Teraz Gett szaleje w Londynie:
    "Gett, one such black taxi booking service that counts Volkswagen as a major investor, has seen a 250 per cent bump in its daily UK downloads since the Uber decision.

Shahar Waiser, founder and chief executive of Gett, told the Financial Times that the issue of driver quality and safety becomes more important than price for most customers. “We keep being laser focused on quality and the best-rated drivers. It’s always been loved by those quality-conscious Londoners who prefer speed and safety.”

[x]
MCI -1,71% 28,80 2025-09-26 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.