Gdy na początku tego roku ogłoszono emisję akcji serii E, drobni zaczęli sprzedawać akcje w panice, a ja spokojnie skupowałem po 8,80 zł. Gdy potem ogłoszono, że cena emisyjna będzie 20% niższa od średniej rynkowej, drobni ponownie rzucili się do sprzedaży, a ja dalej spokojnie skupowałem w okolicach 8,80 zł.
Teraz historia się powtarza, zacząłem skupować dzisiaj po 12 złotych. Zejdzie w przyszłym tygodniu niżej? Świetnie, zapraszam do sprzedaży, nadstawię koszyk.
C/Z spółki spadł dziś do 15, C/ZO do 11. A dynamika wzrostu wyników - prawie 100%. Spółka dynamicznie się rozwija, ma świetny produkt wysokiej jakości i świetny zarząd (przypomnę, że zarząd na program motywacyjny dla kluczowych pracowników podzielił się SWOIMI akcjami - takiego zarządu ze świecą szukać)
Tym, którzy w takich dniach jak dziś zachowują spokój i nie sprzedają w panice, gratuluję osiągnięcia dojrzałości giełdowej :) Unified Factory to prawdziwa perełka.
Mali zarobią dużo i w łatwy sposób - wystarczy że będą trzymać akcje tej spółki długoterminowo. Teraz jest świetna okazja żeby kupić, jak ktoś jeszcze nie ma.
Damiru jesteś spoko gość, ale na księgowych sztuczkach mało się znasz. :) Spójrz na zaliczki na wnip oraz rozliczenia międyokresowe. To było od samemu początku, dlatego też nie można pisać że tylko ten raport tak zrobili, ale jednak jak to kiedyś przerzucą w koszty to bedzie ciekawie :D Ale ten zysk to nie jest tylko na sprzedaży, ale też w papierach stworzony dlatego trzeba brać poprawkę. Co do reszty się zgadzam, emocje to zły doradca, jak bedzie zobaczymy. Oby cena nie była zbyt niska.
Skoro jest takie parcie na akcje, dlaczego kurs poleciał w dół o kilkanaście procent. Przy emisji z pp , jest drugi termin zapisów i wtedy chętni składaja zapis na maksymalna ilość akcji. Z dzisiejszej sesji wynika , że cena bedzie poniżej 10 zł.
Gdyby cena emisyjna była np. 10 zł, to pozyskaliby 28,7 mln zł, czyli dwa razy mniej, niż by chcieli (55 mln zł) Wg mnie cena emisyjna będzie znacznie wyższa.
W pierwszej chwili tak, bo tylko Ty z forum jeżeli nie kłamiesz masz tego sporo :P A dobrze wiemy ze to spółka zapomniana nagle takie zlecenia sprzedazy. Dziwne. :)