Przychody urosły wzgledem ubieglego roku calkiem sporo. W 3 kwartale 2017 dojdzie kasa za Warte, za Talenx (Niemcy), za ministerstwo transportu i za kolejnego ubezpieczyciela..to sporo i przekroczą przychody 1 milion. A straty kwartalne teraz tylko 2 miliony w tym wszystkie pensje 54 pracowników....uff... jak tanio...i jak wydajnie,,,,widac informatycy chca byc nawet tanio!!!! ale CHCĄ BYĆ PRACOWNIKAMI w Polskim Google. Te przychody za 2 kwartał to spore , pozytywne zaskoczenie. .
zajrzałem tylko na koniec bo potrzebuje twardych danych, skoro baza była licha , to przyrost przychodów jest olbrzymi ale to tylko iluzja wynikająca z tego że w tamtym rokuII kwartał to było 22 tys złotych, powiem tak: na tyle szacowałem przychody miesiąc temu i mam wrażenie że dlatego cena byla 27-28, bo inni tez tyle szacowali
no tak, ale te przychody były juz w tamtym roku, licz tylko nowe przychody, o starych wiemy, wiemy, też że w i kwartale zniknelo 100 tys PLN przychodów które były I kwartale 2016, ktos zrezygnował z usług Pilabu, to tez niepokojaca tendencja
a mnie interesuje cena otwarcia w poniedziałek, chyba nikt z kupujących nie będzie dawał powyżej 28 zeta, to daje 20% straty dla kupujacych w piatek, ale jak ktoś nie umie przewidywać na podstawie dostępnych komunikatów wyników kwartalnych to niestety ponosi straty, w piatek opłacało sie sprzedawać nawet po 33,50 , które to zlecenia kupna wisiały od środy :- -
AAA"Zdecydowana większość działań sprzedażowych, rozpoczętych po uzyskaniu referencji w Polsce, czy też pierwszy międzynarodowy projekt realizowany w ramach grupy kapitałowej klienta (ESPI nr 5/2017), to aktywności, które będą przynosić efekty przychodowe w przyszłych okresach. Niemniej jednak pracujemy, aby w tym roku sfinalizować kolejne projekty, tym samym powiększając tzw. install base – każde kolejne wdrożenie produkcyjne systemu to nie tylko budujący się strumień przychodów z tytułu opłat serwisowych w środowisku klienta w kolejnych latach, ale przede wszystkim sprzedażowy efekt kuli śnieżnej na rynku. Znacznie zwiększona aktywność handlowa Spółki przyczyniła się do powiększenia w drugim kwartale br. zespołu handlowo-marketingowego o dwie osoby z wieloletnim, międzynarodowym doświadczeniem w sprzedaży i wdrażaniu najbardziej zaawansowanych systemów analitycznych klasy enterprise".AAA Dwie nowe osoby w Radzie Nadzorczej - ciekawe kto nie zna tych nazwisk? - , to dobitne profesjonalne wzmocnienie monetaryzacji umów, na przeskalowanej w tym kwartale linii sprzedażowej platform Pilabu/DataWalk. Początek nowego tygodnia to zbliżanie się do wyceny 40 zlotych. Tzw. punkt Balcerowicza zrównania się kosztów i przychodów raptownie się w 3 kwartale br przybliżył. Zatem emisja w okresie letnim 2018, pod nowych pracowników w Dolinie Krzemowej, wystartuje zapewnie z poziomu ponad 2*45=90 zlotych. DZIEWIĘĆDZIESIĘCIU ZŁOTYCH. ====== To prywatna wycena i punkt wyjścia pod inwestowanie na 2 połowę 2017 r. A o stracie 2 mln kwartalnie wiemy , tu wiemy i TU wiemy. Zapominamy jednak (to informacja dla rodzeństwa tuTU) o tym, że obecnie etap sprzedażowy w Europie i w Stanach ogłoszono za OTWARTY. Trzeci kwartał bedzie ponownie świetny, tym bardziej ,że płatnosci z obecnych umów w 3i 4 kwartale br, będą wspierać przychody w kolejnych kwartałach. Czy zapominamy o VAT? Czy zapominamy o uszczelnianiu i o tym że nowoprzyjęci do Pilabu Prezesi nie przyszli by szastac swoimi nazwiskami ale by jeszcze na tym przy okazji skorzystać? Gdy jest się prezesem z pierwszej trzysetki w Polsce to wybiera się dlugo dodatkowe pozycje na świeczniku giełdowym.
Te swoje pierdoły piszesz co najmniej od dwóch lat. Zawsze już za momencik będzie sukces. Zwykle piszesz, że tak za 3 kwartały. Bo to jest taki bezpieczny termin nie za blisko nie za daleko. Tylko, że ten startup działa od 2012 roku. Powstał aby coś zrobić i na początku nawet nie było wiadomo co. Tzn byli tacy co doskonale wiedzieli co chcą zrobić. Pozyskać pieniądze od inwestorów i dobrze na tym zarobić.
Nie zapomnij o tych co kupili akcje za 45 zł gdy w tym samym momencie inni wybrani obieli akcje po 0,10 zł. Ciekaw jestem czy następna emisja akcji w ogóle dojdzie do skutku, czy przy takich stratach będą chętni.
Mocno powiedziane ale uwaga słuszna dopóki były to jakieś argumenty to można było z tym polemizować Odmienny punkt widzenia jest tez potrzebny ale jezeli polega to na monotonnym powtarzaniu to szkoda czasu na polemikę. Tym niemniej nie mozna odmawiac prawa do takiej tym ktorzy maja na to ochotę :-)pozostaje mieć nadzieje im się to prędzej znudzi ;-)
To PILAB jest monotonny. Co kwartał serwuje dokładnie to samo 2 mln zł strat. Nic się tu nie zmienia, naganiacz monotonnie serwuje swoje bzdurne wymysły. A jak przychodzi do wyników finansowych ciągle jest to samo. Moim zdaniem ta firma zbankrutuje, ale to moje prywatne zdanie. A wy możecie ze swoimi pieniędzmi robić co chcecie. Za 5 kwartałów sprawdzimy kto prawidłowo ocenił sytuację. Jestem w tej komfortowej sytuacji, że nic nie stracę.
żeby było 90 złotych, to kontrakt z Wartą musiałby byc na 1,9 mln a nie na 530 tys. W raporcie piszą, że kontrakty rosną , jak rosna jak kontrakt z BZWBK był na 680 tys, chyba należaloby napisac spadają , pomyłka w druku, sprostowanie w poniedziałek
ostatni zysk za ostatni miesiąc może wyparować juz w poniedziałek, prawie nikt nie sprzedawał, więc kupujący wywindowali cenę do 36 zł w oczekiwaniu na super wyniki , a wyniki okazały się złe
mam dziwne wrażenie manipulacji, kiedy pozostaje na kupnie lub sprzedaży jedna akcja, bo wtedy mali gracze nie widzą zleceń dalszych i wstrzymują sie z decyzją
albo zlecenia po 13 lub 14 sztuk, kto normalny sklada zlecenia na takie ilosci, dzisiaj jest jakas mega manipulacja, albo ktos sklada zlecenie na 66, ktos kupuje 50 a pozostale 16 jest natychmiast wycofywane
jakies cebulaki stylizujace sie na pump end gump mysla ze te przynudzanie wywrze na kims kto ma wiecej niz 5 paierow wrazenie Spekulanty od siedmu bolesci.hehe gesi gegaja,swojskie zapachy.wiocha
Ta spółka niestety jest bankrutem. Za pół roku jej wartość księgowa będzie wynosić jakieś 2 zł. Jakoś ciągle nie widać informacji o pozyskaniu nowego inwestora.
Informacja o pozyskaniu nowego finansowania w wypadku PILAB jest najważniejsza. Dlatego, że jak do tej pory, wszystkie kontrakty nie są wystarczające do samofinansowania spółki. I nic nie wskazuje na to aby miało się to zmienić.
jezeli ktos sklada zlecenie sprzedazy na 66 sztuk to rozumiem ze chce chce sprzedac 66 sztuk, jezeli natychmiast wycofuje jak ktos kupi 50 sztuk pozostale 16 to nie rozumiem po co skladal zlecenie sprzedazy 66 sztuk, chyba ze mial kupic ktos inny
Jak pisałem jest taki typ zleceń, który jest anulowany automatycznie po częściowej realizacji. Prazypuszczam, że jest to po to aby bezpiecznie spekulować wystawiać zlecenia ale jak przyjdzie co do czego to uciekać. PILAB jest spółką spekulacyjną, tu się ograbia z kasy naiwnych leszczy co wierzą w bzdurne fantazje. Głównie dorabia się emitent i pewna grupa obejmująca akcje uprzywilejowane po 0,10 zł.
ok dzięki za wyjaśnienia, jak dla mnie dzisiejsza sesja nie jest reprezentatywna, mam wrażenie, że handlują miedzy sobą osoby , którym zalezy na zatrzymaniu spadków i dlatego dziwne zlecenia po 13 lub 14 sztuk, przeciez podczas normalnych sesji takich zlecen poniżej 30 sztuk jest bardzo mało bo sie nie opłacają, placisz 2 lub 3 lub 5 zł to musisz sprzedac wiecej akcji aby prowizja sie rozłozyła i zysk był wiekszy bo masz mniejsze koszty
widac jakie z was ynwestory...podniecaja sie 50 akcjami? Tych dwoch komentatorow chyba naprawde jest przekonanych,ze maja wplyw na notowania. Chloptysie ptysie nie macie,nie macie.To nie duga przerwa na kanapke ze smalcem.Tam pewnie was tez nie sluchano no i przynudzacie teraz na forach
Kazdy rozsadny czlowiek trzyma sie z daleka od spolke smieciowych z nd. Szczegolnie od takich ktore od 5 lat jada na stratach i tylko drukuja nowe akcje