A szykuje się konkretny dodru! Nie podoba mi sie to, choc akcje jeszcze posiadam. Do tego ten raport, koszty zjadaja przychody. Trzeba podjac jakies decyzje.
4,5 mln straty po 6 miesiacach, na koncie spolki 22 tys :) , obrót akcjami żaden, jak ktoś rzuci akcje dopuszczone teraz do obrotu, to jaki bedzie kurs?
jakby miał być wodospad to by już dawno spadło, zakładam chwilowy spadek po dopuszczeniu i jednak odbudowę popytu po korekcie i poprawie kondycji finansowej w kolejnych miesiącach
Pytanie czy taka poprawa nadejdzie... Break even oddala sie w daleka niewiadoma. Ale w koncu to nc, ryzykowac na wlasny rachunek moze kazdy. Moim zdaniem do konca roku za wiele dobrego sie nie wydarzy, a sam przytost bazy nawet o 200 abonentow na mc nie bedzie wystarczajacym bodzcem do wzrostow.
Stracą płynność , o ile już nie stracili , a potem to już z górki.
Poza tym klienci zaczynają rezygnować widząc , że nijak te strony / usługi nie pozyskują klientów z netu ? Ładnie oferta brzmi , ale przysłowiowy Pan Henio Mechanik po czasie widzi, że do jego warsztatu po roku wcale więcej nowych klientów nie przybyło .
Ktoś o tym już pisał . Ponoć na forach są opisy klientów? Sam nie wiem
trwa trochę fałszywa nagonka na spółkę, a dla wielu Fachowcy to taki tani LiveChat, który może szybko zrobić dubla lub więcej ( po asymilacji i tekstach, że biznes zaczyna być trwale rentowny).
Raport falszywy nie byl, co innego deklaracje prezesa... Gdyby wsztstko szlo zgodnie z planem i break even byl juz za nami na przelomie roku wtedy sytuacja wygladalaby zdecydowanie perspektywicznie. Za pewne nie byloby tez potrzeby emisji milionow akcji. A tak jest cofka.
Główni akcjonariusze sprzedają akcje w ramach ABB, żeby kasę wrzucić do spółki! Czyli największe ryzyko tego biznesu zostaje zlikwidowane!
Teraz tylko kwestia za ile te akcje sprzedadzą. Ja obstawiam, że w okolicach 0,80 zł. Średni kurs z 6 m-cy to 1 zł. Przy takich transakcjach trzeba dać kupującemu upust 20% więc z tych 14 mln szt akcji do spółki wejdzie 10 mln po podatkach.