Po pierwsze kończy się czas na zakup akcji pod dywidendę. Po drugie duże kontrakty. No i do 30 sierpnia czekamy na decyzję co do sprzedaży części agencyjnej. Po czwarte zbliża się publikacja raportu za II kw.
Na pewno nie był taki smutny. Po drodze było kilka dywidend więc przypuszczam, że z nich samych zgarnąłes 30%. No i nie sądzę żebyś miał średnią zakupu wyższą niż 14 pln.
Też sobie powtarzam że trzeba sprzedać akcje w takich momentach jak teraz, ale faktycznie coś sie ruszyło bo słabym zeszłym roku. Dochody im rosną i od lat nie było tak dużych umów. Najbardziej liczę na potwierdzenie tego w wynikach za II kw i jak wiesz, ucieszę się, że jednak nie sprzedadzą cześć agencyjnej. Chociaż wszystko na to wskazuje (z resztą dokładnie tak samo jak w przypadku AUDIO).
Jak już wychodzisz to podziel się w co inwestujesz, bo zawsze ceniłem Twoje zdanie. Dzięki
Widzę że skłonność do szukania innowacji to znak rozpoznawczy inwestorów z K2. Xtpl zobaczymy już w sierpniu. Ja przy okazji K2 z branży
zaliczyłem kilka przygód z Sare no i wierzę w Mediacap. Ale podstawa to sektor med i bio. Pozdrawiam
Dzisiaj duży pakiet poszedł.
I teraz pytania:
- ktoś wyprzedaje bo ucieka i nie widzi przyszłości
- czy odwrotnie ktoś kupuje bo będzie dobrze i będzie wzrost
Transakcja jest podprogowa, prawie 5% ale jednak trochę zabrakło do komunikatu. Obstawiam Kosińskiego bo Axa dokupiła w ubiegłym. roku to raczej siedzą długoterminowo
W akcjonariacie nie był wykazany nikt z takim pakietem . A jeżeli sprzedawał ktoś kto miał powyżej 5% to musi wydać komunikat . A jeżeli akcje nabył ktoś nowy to możemy nie doczekać się komunikatu o nabywcy .