• Obroty Autor: ~mk [193.111.166.*]
    Duże obroty
    albo ktoś się wymienia
    albo będzie coś się działo.

Jak myślicie ?
  • Re: Obroty Autor: ~M7 [59.178.175.*]
    Po pierwsze kończy się czas na zakup akcji pod dywidendę.
    Po drugie duże kontrakty.
    No i do 30 sierpnia czekamy na decyzję co do sprzedaży części agencyjnej.
    Po czwarte zbliża się publikacja raportu za II kw.

Cztery +

• Re: Obroty Autor: ~Dezintegrator [89.66.160.*]
    :) podziwiam Twoja niezlomna wiarę w ten papier. Ja dzisiaj ostatecznie zakończyłem ten smutny epizod inwestycyjny. 5 lat w piach.
  • Re: Obroty Autor: ~mk [193.111.166.*]
    Ja siedzę na tym papierze od 2011 z małymi przerwami.
    Jak to się mówi - kupujesz i sprzedajesz w złych momentach ? :)

• Re: Obroty Autor: ~M7 [59.178.184.*]
    Na pewno nie był taki smutny. Po drodze było kilka dywidend więc przypuszczam, że z nich samych zgarnąłes 30%. No i nie sądzę żebyś miał średnią zakupu wyższą niż 14 pln.

Też sobie powtarzam że trzeba sprzedać akcje w takich momentach jak teraz, ale faktycznie coś sie ruszyło bo słabym zeszłym roku. Dochody im rosną i od lat nie było tak dużych umów. Najbardziej liczę na potwierdzenie tego w wynikach za II kw i jak wiesz, ucieszę się, że jednak nie sprzedadzą cześć agencyjnej. Chociaż wszystko na to wskazuje (z resztą dokładnie tak samo jak w przypadku AUDIO).

Jak już wychodzisz to podziel się w co inwestujesz, bo zawsze ceniłem Twoje zdanie.
    Dzięki

• Re: Obroty Autor: ~M7 [59.178.184.*]
    @mk
    ja siedzę od połowy 2009. Zaliczyłem wzrost na 30 PLN i myślałem ze dalej będzie rosło bo wtedy jakoś startowała Audioteka.

Jeżeli nie będzie kryzysu na rynkach to możemy do końca roku jeszcze urosnąć.

• Re: Obroty Autor: ~yodyod [31.0.43.*]
    Przebite 16.00 w końcu. Do rocznego maksimum tuż tuż. Nawet powstańcze PGE nie zaszkodziło. Myślę że tu juz wszyscy czują że zostało okta i fabrity
  • Re: Obroty Autor: gaguxx [188.146.98.*]
    Do kiedy trzeba trzymać aby zgarnąć dywidendę? Przydadzą sie środki na Cig-a bo limit środków już w papierach...
  • Re: Obroty Autor: gaguxx [109.241.0.*]
    16 widzę widzę. Pozdrawiam
  • Re: Obroty Autor: ~kacper [95.41.97.*]
    Wspaniała spółka . Jeden pracownik w ciągu m-ca wypracowuje 200 zł zysku .
  • Re: Obroty Autor: ~Akcjonariusz [31.0.33.*]
    Kacprowska matematyka jest nie do przecenienia
  • Re: Obroty Autor: ~dezintegrator [89.66.160.*]
    poszukiwania w toku.
  • Re: Obroty Autor: ~dezintegrator [89.66.160.*]
    na pewno będę mocniej dbal o dywersyfikacje i dopasowywal pozycje do płynności. aktualnie mdg i vin. co masz oprócz perły z domaniewskiej?
  • Re: Obroty Autor: ~M7 [59.178.176.*]
    U mnie: XTPL (debiut w sierpniu), KTY; SFS (nie polecam); MRG (nie polecam)
    z perłą czekam twardo do końca roku. Daję im ostatnią szansę:)

• Re: Obroty Autor: ~yodyod [46.76.184.*]
    Widzę że skłonność do szukania innowacji to znak rozpoznawczy inwestorów z K2. Xtpl zobaczymy już w sierpniu. Ja przy okazji K2 z branży
    zaliczyłem kilka przygód z Sare no i wierzę w Mediacap. Ale podstawa to sektor med i bio. Pozdrawiam
  • Re: Obroty Autor: ~mk [37.47.8.*]
    Dzisiaj duży pakiet poszedł.
    I teraz pytania:
    - ktoś wyprzedaje bo ucieka i nie widzi przyszłości
    - czy odwrotnie ktoś kupuje bo będzie dobrze i będzie wzrost
  • Re: Obroty Autor: ~max [37.7.64.*]
    Jedno i drugie naraz . Ale również możliwe przerzucanie między portfelami . Ta transakcja to prawie 5% więc powinniśmy ujrzeć jakiś komunikat .
  • Re: Obroty Autor: ~yodyod [37.7.83.*]
    Trwa okres zamknięty, więc nie będzie komunikatu, bo nabywca nie może być że spółki. Sprzedający axa na to wygląda
  • Re: Obroty Autor: ~Hosster [37.47.9.*]
    Transakcja jest podprogowa, prawie 5% ale jednak trochę zabrakło do komunikatu. Obstawiam Kosińskiego bo Axa dokupiła w ubiegłym. roku to raczej siedzą długoterminowo
  • Re: Obroty Autor: ~max [37.7.64.*]
    W akcjonariacie nie był wykazany nikt z takim pakietem . A jeżeli sprzedawał ktoś kto miał powyżej 5% to musi wydać komunikat .
    A jeżeli akcje nabył ktoś nowy to możemy nie doczekać się komunikatu o nabywcy .
[x]
FABRITY 0,00% 25,10 2026-04-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.