heheheh dobry dobre. Kolega chyba nie jest świadomy w jakich rękach jest ten papier. Mamy najlepszą ekipę. Nikt tego papierka nie puści z rąk. Pozdrawiam
Przyznam, że jestem zaskoczony reakcją rynku na wyniki, które są świetne. Na szczeście obrót niewielki. Wzrost na te poziomy odbył się na o wiele większym obrocie, więc liczę, że nic strasznego się nie zadzieje. Trzymam kciuki za wzrosty :)
Człowiek wraca z wakacji a tu złotówki brakuje na kursie, co to sie stało, czyżby brakowalo pilota? Co prawda te poziomy to zdrowa korakta patrząc technicznie
Już myślałem, że Pan Darek emisję bedzie robił dlatego tak poleciało, ale chyba nie bedzie emisji. Ostatnio rozmawiałem z człowiekiem z branży primamody, podobno wszyscy są pełni podziwu tego co się dzieje z tą spółką i twierdzą, że bardzo dobrze PM idzie. Pisałem kiedyś o tym ze na PM będzie 7 pln, uważam ze będzie 10-12 pln jeszcze w tym roku
za nami zdrowa, spokojna korekta na niewielkim obrocie. Wskaźniki techniczne ładnie się schłodziły, zbliżyliśmy się do linii trendu wzrostowego, paru drobnych co zagrało pod wynik pewnie wyskoczyło ze spółki, papier trafił pewnie do silniejszych rąk. Osobiście widzę same plusy w tej korekcie. Sam na tej korekcie trochę dobrałem. Teraz czekamy na wynik za 3Q (dla mnie nie będzie miał większego znaczenia, chyba, że jakoś mocno w któras stronę zaskoczy). Tu spodziewam się wyniku z przedziału -200 do +250. Natomiast najważniejszy będzie 4Q i jeśli w 4Q spółka zarobi ok. 1 mln zł(+/-150 tys), to mamy fajną wskaźnikowo wycenę i sporą poprawę zysku względem poprzedniego roku i poprzedniego 4Q.
Sam zakres trendu kolejnego wybicia to juz 8zł i może byc realizowany czysto technocznie bez innych powodów. Oczywiście to zalezy od nas i wiekszych akcjonariuszy
Olo wszystko się zgadza ale moim zdaniem zysk za IIIQ będzie większy niż 0,5 MLN. Zwiedziłem kilka salonów i ruch w nich w porównaniu z konkurencją jest o wiele większy. Sam kupiłem co nieco
bbb, wole stąpać twardo po ziemi. Skoro w sezonie przy pierwszych marżach wypracowali 1,18 mln zł, to mało realny jest wynik 0,5 mln w 3Q (większość firm w tym okresie traci). Sugeruje zatem nie nakręcać się na taki wynik, bo później będą reakcje takie jak po ostatnim wyniku, który mimo iż był bdb to kurs spadł, bo niektórzy niektórymi postami i oczekiwaniami mogli nakręcić się na znacznie więcej. Dla mnie każdy wynik w okolicy zera w 3Q będzie bdb bazą przed czwartym kwartałem i przed wielkością wyniku za cały rok.
HiperbessaMci, technicznie pelna zgoda. Jak złamiemy ostatnie szczyty, to nie ma praktycznie istotniejszych oporow do poziomu 8-9 zł.