GPW ZAWIESIŁA NOTOWANIA OD 3 SIERPNIA A SPÓŁKA POWZIEŁA INFORMACJE O ZAWIESZENIU POSTĘPOWANIA SANACYJNEGO 4 SIERPNIA !!!!!! NAPISAŁEM TO NA ADRES emitenci@gpw.pl i nie umiom wytłumaczyć tego !!!! wydaje mi się że możemy domagać się odszkodowania od gpw !!!! notowania będą odwieszone jak spółka poda podstawę prawną dlaczego jest umorzone postępowanie sanacyjne !!
Nic się strasznego nie stało jeszcze, bez paniki. Wazne aby Spółka uzupełniła raport o podanie podstawy prawnej. To jest robota na 5 minut. Piszcie do społki . Ostatnio bardzo szybko puscili komunikaty po zawieszeniu, widać że też im zależy.
Rezultat jest taki, że GPW w odpowiedzi na pytanie zwróciła uwagę, że poprsoiła spółkę o uzupełnienie informacji dot. podstawy prawnej wydania postanowienia przez sąd. Na podstawie uzupełnienia odwieszą notowania. Do spółki przeslałem również taką informację. Liczę, że podonie jak w poprzednich dwóch przypadkach, szybko opublikują raport.
A moze społce jest na rękę, że notowania są zawieszone? Nikt tak nie myśli? Gra na czas ma swoje dobre strony.... nie koniecznie dla drobnych akcjonariuszy
Nie sądzę. Decyzja jest po stronie GPW. W zasadzie to w tym momencie powinni juz odwiesic. Spolka poinformowala o koncu sanacji. Owszem nie podala podstawy prawnej, ale to przeciez zupelnie nic nie zmienia. Co to za roznica. Koniec sanacji to koniec samacji. Jesli gieldzie sie nie podoba ze raport nie zostal napisany idealnie to moze upomniec spolke, lub nalozyc jakas kare. Ale czemu zaiwszaja notowania. Przesada. Spolka nie ma nic do tego. Ale trzeba naciskac spolke zeby poprawila komunikat, bo takie czekanie w zawieszeniu jest troche irytujace.
wogole na polskim bananie strach cos kupic bo zawiesza i nie odzyskasz kasy a spolka ma w dupie czy odwieszą notowania inaczej by juz cos robili syfi balagan a przedewszystkim skurwysyństwo i zlodziejstwo ci co maja akcje juz moga pozegnac sie z kasą
Odwieszą bo muszą. Gielda nie ma prawa zawiesić bezterminowo. Niestety max. okres zawieszenia to 3 miesiące. A to było by absolutne przegięcie za takie przewinienie. Ostatecznie przecież Spółka opublikowała raport. I naprawdę to zupełnie nic nie zmienia jaka była podstawa prawna. W chwili obecnej nie ma podstępowania sanacyjnego i tyle. Giełda zdecydowanie przesadziła i się rozpędziła za bardzo.....
Tak, oczywiście. Jeszcze sie nie uprawomocniło. Co nie zmienia faktu, że podanie do wiadomości informacji o podstawie prawnej niczego nie zmienia. Stan faktyczny jest ten sam. Społka w restrukturyzacji. Giełda ją wyraźnie oznaczyła, że jest w restrukturyzacji. Po co zawieszać notowania? Nie rozumiem tego.
Nie chcą to nie dadzą, tak jak pisałem, zapewne wiedzą jak to sie skończy, taki spadek kursu i poziom obrotow to ewidentne wywalanie grubasow (moze niekoniecznie zgodnie z ich wola), panie "Prezeski" zrobia pewnie wszystko co im każą.... reszta sie nie liczy
Zapewne można tak myśleć ale sa wakacje nikt przeciez nie zaglada na rachunki:-), kolego o czym Ty mowisz! Wniosek o upadlosc w kwietniu gdzie raport, Comp przewlaszczyl maszyny za kilka baniek i jeszcze chce dalej brac tylko nie moze, gdzie raport, inne wierzytelności komornicy probuja wyszarpac, ale nie moga. Pisales ze odwiesza ja pisalem ze nie, i co Pani prezes chora? Czy pisac nie umie?
Nie widzicie, czy nie chcecie wiedzieć ,że spółka robi z akcjonariatu balona??!!!
Z premedytacją nie podali prawidłowo informacji o decyzji sądu! Wiedzą co robią!Robią WAS w balona!!!!