• Co to za cisza ? Autor: ~ppp [185.49.30.*]
    Hej, mam pytanie - co to za cisza nastała na tym forum ?
    Czyżby Marek G. spłacił swoje zobowiązania wobec pracowników i kontrahentów ?
    Ja jakoś nie odnotowałem wpływu na moim koncie.

• Re: Co to za cisza ? Autor: ~burza [130.180.193.*]
    Cisza przed burza.

Kasy brak.

MG nie odbiera telefonow.

Czy komus udalo sie skontaktowac? Czy wiemy kiedy bywa w Warszawie. Bo zeby jezdzic i "na pale" go lapac to szkoda mi czasu.

I kolejne pytanie, czy bywa tu ktos poszkodowany przez osmiornice spolek corek? czy tylko kostka i DTP?
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~hpqp [80.55.243.*]
    burzy sie nie spodziewam

ja osobiscie czekam na upadlość bo wydaje mi sie ze szybciej kase sie odzyska. oczywiscie mowie o ludziach z umowami o prace.

a cisza jest pewnie dlatego ze w sumie nie ma o czym gadac jak nic sie nie dzeje

• Re: Co to za cisza ? Autor: ~Borys [79.110.197.*]
    Ja na swoim też nie odnotowałem ale z mojego wywiadu wynika, że niektórzy odnotowują przelewy....może dlatego, że pracują w projektach których cube jeszcze nie położył a myśli że wyjdzie na prostą...
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~TakTak [159.205.110.*]
    Bo ileż można gadać że nie płacą... i nie sądzę że zapłacą komukolwiek....
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~ppp [178.43.208.*]
    Niestety masz rację, MG jako kawał sk.... nie zapłaci nikomu.
    Gdyby chciał to zrobić to przedłożyłby listy płac w kancelarii komorniczej A.W.. Ludzie dostaliby choć część pieniędzy.
    On woli wypłacać swoim obecnym pracownikom pieniądze z prywatnego konta, a pozostałych mieć w głębokim poważaniu.
    Niestety każdego z nas czeka sprawa sądowa.

Szkoda, że większość z byłych pracowników jest tak pobłażliwych dla tego gościa.
    Jest wiele możliwości uprzykrzenia mu życia:
    1. Zgłoszenie do Prokuratury, ale tylko Katowice
    2. Informacja do KNF
    3. Informacja do PARP
    4. Informacja do FGŚP
    5. i wiele innych ....
    Być może doga urzędowa jest długa, ale jak ta machina zacznie mielić to przemieli i Girka
    Niestety większość jest omamiona i wierzy, że MG działa w dobrej wierze i zapłaci - powodzenia.
    Osobiście czekam na upadłość tego czegoś oraz wyprowadzenia MG w ładnych srebrnych bransoletkach.

• Re: Co to za cisza ? Autor: ~TakTak [178.37.208.*]
    A myślisz, że te informacje do tych instytucji nie dotarły ?
    Sąd pracy czeka każdego pracownika bo firma może nie ogłosić upadłości jeszcze długo...
    Na srebrne bransolet dla MG to ja bym ie liczył...
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~ppp [185.49.30.*]
    Oficjalnie wątpię, a te instytucje nie rozpoczną jakichkolwiek czynności bez oficjalnego zawiadomienia.
    Znając układy MG to wątpię żeby były nad wyraz gorliwe w swoich poczynaniach.
    Wszyscy wiemy, że będą robiły plan minimum i przeciągały sprawę.

Co do upadłości to ktoś w końcu puści wniosek do sądu !!! Jeszcze trochę musi się grunt zapaść pod MG
    Szkoda, że nie robią tego pracownicy, otworzyłaby się furtka do odzyskania części swoich pieniędzy.
    Uzyskanie środków z FGŚP nie zamyka drogi do dochodzenia pozostałych należności.
    W przypadku upadłości wynagrodzenia są w pierwszej grupie, a więc także jest duża szansa na częściowe odzyskanie.
    Ale większość jest omamionych obietnicami MG i wierzy, że będzie dobrze.
    Gdyby nie wps - sam bym to zrobił, ale szkoda mi kasy.

A co do srebrnej biżuterii to kiedyś parasol ochronny MG się skończy. Wszystko idzie w tym kierunku, choć bardzo powoli.

PIP wniósł wniosek o ukarania Girka do sądu. Ktoś powie, ze to nic, a ja powiem zawsze o jeden mały kroczek do przodu.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [94.254.147.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~Ja [83.144.66.*]
    Watpie zeby ktos z pracownikow chcial zlozyc wniosek o upadlosc i wylozyc 5tys z wlasnej kieszeni..
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~TakTak [178.37.208.*]
    Myślisz, że jak teraz komornik nie ma z czego zabrać na wypłaty teraz dla pracowników to po upadłości będzie co zabrać? G wyprowadzi wszystko tak że będzie pusto a z pustego to nawet Salomon nie naleje... znam to przerabiałem już 2 razy temat upadłości firmy...
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~ppp [185.49.30.*]
    A skąd twoje twierdzenie, że nie ma skąd??!!
    Złóż trochę informacji i wyciągnij wnioski.
    To że pieniądze nie wpływają do DTP to nie znaczy, że ich nie ma !!!
    AW był lepszy od MG, a ten drugi swoją postawą pokazuje gdzie ma swoich współpracowników.
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~loki [95.215.62.*]
    AW ? Nie PW przypadkiem ?
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~asdf [94.254.178.*]
    Hahahahah nawet mi o nim nie moq
  • Re: Co to za cisza ? Autor: ~ppp [37.47.139.*]
    PW rękoma AW
[x]
CUBEITG 0,33% 0,20 2019-05-06 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać