Hej, mam pytanie - co to za cisza nastała na tym forum ? Czyżby Marek G. spłacił swoje zobowiązania wobec pracowników i kontrahentów ? Ja jakoś nie odnotowałem wpływu na moim koncie.
Ja na swoim też nie odnotowałem ale z mojego wywiadu wynika, że niektórzy odnotowują przelewy....może dlatego, że pracują w projektach których cube jeszcze nie położył a myśli że wyjdzie na prostą...
Niestety masz rację, MG jako kawał sk.... nie zapłaci nikomu. Gdyby chciał to zrobić to przedłożyłby listy płac w kancelarii komorniczej A.W.. Ludzie dostaliby choć część pieniędzy. On woli wypłacać swoim obecnym pracownikom pieniądze z prywatnego konta, a pozostałych mieć w głębokim poważaniu. Niestety każdego z nas czeka sprawa sądowa.
Szkoda, że większość z byłych pracowników jest tak pobłażliwych dla tego gościa. Jest wiele możliwości uprzykrzenia mu życia: 1. Zgłoszenie do Prokuratury, ale tylko Katowice 2. Informacja do KNF 3. Informacja do PARP 4. Informacja do FGŚP 5. i wiele innych .... Być może doga urzędowa jest długa, ale jak ta machina zacznie mielić to przemieli i Girka Niestety większość jest omamiona i wierzy, że MG działa w dobrej wierze i zapłaci - powodzenia. Osobiście czekam na upadłość tego czegoś oraz wyprowadzenia MG w ładnych srebrnych bransoletkach.
A myślisz, że te informacje do tych instytucji nie dotarły ? Sąd pracy czeka każdego pracownika bo firma może nie ogłosić upadłości jeszcze długo... Na srebrne bransolet dla MG to ja bym ie liczył...
Oficjalnie wątpię, a te instytucje nie rozpoczną jakichkolwiek czynności bez oficjalnego zawiadomienia. Znając układy MG to wątpię żeby były nad wyraz gorliwe w swoich poczynaniach. Wszyscy wiemy, że będą robiły plan minimum i przeciągały sprawę.
Co do upadłości to ktoś w końcu puści wniosek do sądu !!! Jeszcze trochę musi się grunt zapaść pod MG Szkoda, że nie robią tego pracownicy, otworzyłaby się furtka do odzyskania części swoich pieniędzy. Uzyskanie środków z FGŚP nie zamyka drogi do dochodzenia pozostałych należności. W przypadku upadłości wynagrodzenia są w pierwszej grupie, a więc także jest duża szansa na częściowe odzyskanie. Ale większość jest omamionych obietnicami MG i wierzy, że będzie dobrze. Gdyby nie wps - sam bym to zrobił, ale szkoda mi kasy.
A co do srebrnej biżuterii to kiedyś parasol ochronny MG się skończy. Wszystko idzie w tym kierunku, choć bardzo powoli.
PIP wniósł wniosek o ukarania Girka do sądu. Ktoś powie, ze to nic, a ja powiem zawsze o jeden mały kroczek do przodu.
Myślisz, że jak teraz komornik nie ma z czego zabrać na wypłaty teraz dla pracowników to po upadłości będzie co zabrać? G wyprowadzi wszystko tak że będzie pusto a z pustego to nawet Salomon nie naleje... znam to przerabiałem już 2 razy temat upadłości firmy...
A skąd twoje twierdzenie, że nie ma skąd??!!
Złóż trochę informacji i wyciągnij wnioski.
To że pieniądze nie wpływają do DTP to nie znaczy, że ich nie ma !!!
AW był lepszy od MG, a ten drugi swoją postawą pokazuje gdzie ma swoich współpracowników.