dwa tygodnie temu sprzedałem bo psy szczekały o spadkach. Wyjechałem na urlop i odciąłem się od gpw. Dzisiaj z ciekawości odpalam kompa i kopara mi opada. Debilem jestem że się posłuchałem i sprzedałem. Jak myślicie wejść jeszcze raz?
Brednie. Tu nie ma nikogo kto mógł by trafnie określić czy kupić a może sprzedać. Tj giełda a jeśli chodzi o energe tj ona w bardzo dużej mierze uzależniona od naszego rządu i polityki. Druga strona medalu to sytuacja gospodarcza. Trzeba się orientować w tym co się dzieje w samym wnetrzu przedsiębiorstwa ale także być biegłym i na czasie z decyzjami podejmowanymi przez polityków. Pamiętać także należy o tym że świat się kręci w dużej mierze wokół pewnego państwa za oceanem.
Możesz spokojnie wchodzić. Tu na mnie też naszczekano bo nie popisywałem się od razu wskaźnikami AT. Według moich obliczeń minimalny wzrost do terminu max wypłaty dywidendy to min 17do 18 zł. Czyli jeśli Cię interesuje zysk na akcji ok 4 zł to już sam decyduj. Dziś potwierdził mi jeden gracz że utknął na 17 zł ale dziś dokopuje. Ja wszedłem po ok 12.60 i to na korekcie którą przewidział po mocnym szarpnięciu w górę, czyli cena zakupu też taka sobie. Przy czym tym to że te akcje po 17 trzyma to zgrało się z moją metodologią :).
Możesz spokojnie wchodzić. Tu na mnie też naszczekano bo nie popisywałem się od razu wskaźnikami AT. Według moich obliczeń minimalny wzrost do terminu max wypłaty dywidendy to min 17do 18 zł. Czyli jeśli Cię interesuje zysk na akcji ok 4 zł to już sam decyduj. Dziś potwierdził mi jeden gracz że utknął na 17 zł ale dziś dokopuje. Ja wszedłem po ok 12.60 i to na korekcie którą przewidział po mocnym szarpnięciu w górę, czyli cena zakupu też taka sobie. Przy czym tym to że te akcje po 17 trzyma to zgrało się z moją metodologią :).
To pytanie na dzisiaj trudne, bo trzeba obserwować korekty a do jesieni daleko. Jednak mniej więcej na dziś to przy 17 ustawił bym na 16.50. Jak pójdzie na 18 to 17.50. Cena która Cię zadowala=stop loss a reszta to od Opatrzności i podążasz i szukasz w razie czego wtym czasie inną spółkę. Ja przyszedłem z Petrolinvest, tu gra w porównaniu z Petro to naprawdę frajda i prosta sprawa.
Tu masz zasadniczo rację, każdy z nas widział super zjazd na pare minut -czyszczenie lossów ale jak dojdzie powiedzmy do tego co wrzucił księzycowy_chodzik do 30 zł a jak poobserwuję stopp lossy że max schodzą np. 1 zł to jesli mam już swoje 18 zł to moge z czystym sumieniem stawiśc stopp loss np. 28 zł. Zasadniczo SL to trochę ostateczność.
Z całym szacunkiem, ale chłopie weź sobie policz ile zarobili w 1 kwartale plus prognozy 2. Dolicz nawet polowe z tego co 1 półrocze jako zysk z kolejnego i sobie policz ile to jest zysku na akcje. Przy obecnej cenie 17 zł to nie są cuda tylko niedowartościowanie. Ale decyzje oczywiście zostawiam w ramach indywidualnej decyzji. Myślcie trochę. Wiadome ze w w dzień nie skoczy na 17(aczkolwiek jest zawsze takie prawdopodobieństwo). Trochę cierpliwości, indywidualnego używania mózgu i zawsze coś zarobisz. Pozdrawiam serdecznie
Powiem tak. Psy szczekają a karawana jedzie dalej. Zarobiłem na psach 175 koła a wami można manipulować jak kurtyzanami. A teraz wyciągne jakieś pół baniaka do końca sierpnia bo się skupiacie na forum pomijając fakty.
Sz. Kol. Polak. Pierwszą osobą która osiągnie orgazm podczas przejażdżki będzie moja Rybka. Wskażesz miejsce i datę przyjadę do Ciebie. Oczywiście bez PODTEKSTÓW i obrazy. Taka koleżeńska przysługa.