A po co maja? Czekają az ktoś się wystuka z papiera i skoczy do góry. Technika działa i tyle. Wątpię, ze przebijemy to wsparcie. Taniej już nie bedzie. No chyba, że o czymś nie wiemy.
Tez mysle ze ponizej 3 nie zejdziemy.dotknąc moze tak ale przebic nie.Mam nadzieje ze juz bedzie tylko lepiej.Strasznie dlugo to juz trwa. Jade na miesiac na rybki na koniec swiata bez neta he he. Mam nadzieje ze jak wroce tu juz bedzie 4 z przodu he he.
A ja uważam że przebije.Nie na długo ale przebije. Przed wystrzałem i zmianą trendu wyprzedanie i ugotowanie leszcza jest czymś normalnym i tak tu będzie jeżeli mamy jechać na północ. Jeżeli systematyczne będą wałkować po kilka groszy w dół to 3zł stanie się za chwile oporem i będziemy ładować głową w sufit jak przy 4 zł.
Jeśli się rozejrzeć, podobne zachowanie panuje na większości walorów GPW. Sierpień jest od kilku lat, jak i w zachodniej Europie, miesiącem, gdzie większość inwestorów robi sobie wakacje. Część z nich, by zasilić wakacyjny portfel, wyprzedaje się częściowo z akcji, część przenosi kapitał z inwestycyjnego na bezpieczny, by nie przejmować się tym, korzystając z uroków "innego świata". Stąd też obecny marazm i stłumienie w obrotach. Jednak sprzedawanie, jeśli ktoś nie zrobił tego wcześniej, teraz już mija się z celem. Można, co najwyżej, zacząć kupować, budując bądź uzupełniając zasoby wybranych akcji!!