• hyperion spadki pytanie Autor: ~czarny [188.166.73.*]
    może ktoś rozgarnięty mi wyjaśnić jakie są przyczyny tak dużego spadku kursu w ciągu miesiąca z 3 zł na 0,50 ?
  • Re: hyperion spadki pytanie Autor: ~realista [188.146.40.*]
    wniosek o upadłość, sanacja, egzekucje komornicze, wkurzone banki, wielka fikcja Green i MSS,  setki wkurzonych wierzycieli...... no i przede wszystkim KTOŚ przestał czuwać nad "dmuchaniem" kursu....  chyba nie można opierać wartości spółki biorąc  cenę akcji przy obrotach na poziomie kilku sztuk!
    to wygląda ładnie na ogłupiających wykresach! 
  • Re: hyperion spadki pytanie Autor: ~NN [37.47.161.*]
    Realista - jaki widzisz dalszy możliwy scenariusz? Dzięki za info
  • Re: hyperion spadki pytanie Autor: ~realista [188.146.134.*]
    podejrzewam że będzie wyprzedaż majątku, próba redukowania zobowiązań, i albo się uda albo doradca restrukturyzacyjny zrezygnuje i wróci do obecnego zarządu a tu już czeka wniosek o upadłość....

Treść opóźnionej informacji poufnej:

„Zarząd Hyperion S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu 29.05.2017 r. otrzymał Postanowienie z dnia 8.05.2017 r. (sygn. akt X GU 1863/16) Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie , X Wydział Gospodarczy do spraw upadłościowych i restrukturyzacyjnych z wniosku wierzyciela Rubicon Partners Corporate Finanse S.A. o ogłoszenie upadłości Hyperion S.A. w Warszawie dotyczące zabezpieczenia majątku Spółki poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Katarzyny Uszak posiadającej licencję doradcy restrukturyzacyjnego 156 (art. 38 ust. 1 zd. 2 p.u.n. w zw. z art. 157 ust. 1 i 5 p.u.n.).”

Podanie do publicznej wiadomości informacji o ustanowieniu tymczasowego nadzorcy sądowego, w sytuacji braku wydania przez Sąd postanowienia o otwarciu postępowania upadłościowego w sprawie o sygn. akt X GU 1863/16 oraz w kontekście wniesionego w dniu 27.04.2017 r. wniosku o otwarcie postępowania sanacyjnego mogło zdaniem Emitenta w szczególności naruszyć prawnie uzasadnione interesy emitenta lub uczestnika rynku handlu uprawnieniami do emisji, a opóźnienie podania do wiadomości informacji zdaniem Spółki nie wprowadziło w błąd opinii publicznej. Zgodnie bowiem z treścią art. 9b ust. 1 i 2 Prawa upadłościowego:....
  • Re: hyperion spadki pytanie Autor: ~czarny [89.231.64.*]
    kolejna fala spadkowa- 2-3 dni spadków.
    Gdzie sie zatrzyma 20-30 gr ?
  • Re: hyperion spadki pytanie Autor: ~czarny_to_ja [192.162.242.*]
    Dnia 2017-07-27 o godz. 15:51 ~czarny napisał(a):
    > kolejna fala spadkowa- 2-3 dni spadków.
    > Gdzie sie zatrzyma 20-30 gr ?

pierdoło jedna wymyśl sobie jakiś nick a nie wzoruj się na kimś

realista , dzięki za ostrzeżenie już miałem kupować dzisiaj ten syf :) zaoszczędziłem dużo , pozdro
    Realista dzięki za info. Ja ich mam u siebie, brałem po 0,89 Teraz to i tak bez znaczenia - poczekam i zobaczę jak to się będzie rozwijać. Czytałem ich raporty -słabo to wyglada, ale jakiś tam majątek i poczynione inwestycje mają. Poczekamy...zobaczymy. Powodzenia
    Ps. A, i ..mimo wszystko stawiam na zgodę w postępowaniu sanacyjnym.
  • Re: hyperion spadki pytanie Autor: ~realista [188.146.7.*]
    obawiam się, że obecny zarząd mało działa w kierunku żeby ratować spółkę a raczej chce przeczekać sanację!  potem odwołani , może upadłość, której nie będzie z czego sfinansować! i tak się będzie kręciło...
    a banki i  obligatariusze oraz setki wierzycieli domagają się swojego!
[x]
HYPERION 3,70% 0,28 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.