wniosek o upadłość, sanacja, egzekucje komornicze, wkurzone banki, wielka fikcja Green i MSS, setki wkurzonych wierzycieli...... no i przede wszystkim KTOŚ przestał czuwać nad "dmuchaniem" kursu.... chyba nie można opierać wartości spółki biorąc cenę akcji przy obrotach na poziomie kilku sztuk! to wygląda ładnie na ogłupiających wykresach!
podejrzewam że będzie wyprzedaż majątku, próba redukowania zobowiązań, i albo się uda albo doradca restrukturyzacyjny zrezygnuje i wróci do obecnego zarządu a tu już czeka wniosek o upadłość....
Treść opóźnionej informacji poufnej:
„Zarząd Hyperion S.A. (Emitent, Spółka) informuje, iż w dniu 29.05.2017 r. otrzymał Postanowienie z dnia 8.05.2017 r. (sygn. akt X GU 1863/16) Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy w Warszawie , X Wydział Gospodarczy do spraw upadłościowych i restrukturyzacyjnych z wniosku wierzyciela Rubicon Partners Corporate Finanse S.A. o ogłoszenie upadłości Hyperion S.A. w Warszawie dotyczące zabezpieczenia majątku Spółki poprzez ustanowienie tymczasowego nadzorcy sądowego w osobie Katarzyny Uszak posiadającej licencję doradcy restrukturyzacyjnego 156 (art. 38 ust. 1 zd. 2 p.u.n. w zw. z art. 157 ust. 1 i 5 p.u.n.).”
Podanie do publicznej wiadomości informacji o ustanowieniu tymczasowego nadzorcy sądowego, w sytuacji braku wydania przez Sąd postanowienia o otwarciu postępowania upadłościowego w sprawie o sygn. akt X GU 1863/16 oraz w kontekście wniesionego w dniu 27.04.2017 r. wniosku o otwarcie postępowania sanacyjnego mogło zdaniem Emitenta w szczególności naruszyć prawnie uzasadnione interesy emitenta lub uczestnika rynku handlu uprawnieniami do emisji, a opóźnienie podania do wiadomości informacji zdaniem Spółki nie wprowadziło w błąd opinii publicznej. Zgodnie bowiem z treścią art. 9b ust. 1 i 2 Prawa upadłościowego:....
Realista dzięki za info. Ja ich mam u siebie, brałem po 0,89 Teraz to i tak bez znaczenia - poczekam i zobaczę jak to się będzie rozwijać. Czytałem ich raporty -słabo to wyglada, ale jakiś tam majątek i poczynione inwestycje mają. Poczekamy...zobaczymy. Powodzenia
obawiam się, że obecny zarząd mało działa w kierunku żeby ratować spółkę a raczej chce przeczekać sanację! potem odwołani , może upadłość, której nie będzie z czego sfinansować! i tak się będzie kręciło... a banki i obligatariusze oraz setki wierzycieli domagają się swojego!