Witam nie znam sie zbytnio na giełdzie ale troszke zainwestowałam w Pbg i Planetinn, niestety nie były to trafne decyzje Pbg kupiłam po cenie 5.6 a planetinn po0,59groszy niestety mocno tego żałuje. Najgorsze jest to że nie wiem co zrobic czy jest szansa powrotu na ten poziom czy faktycznie bedzie tak jak piszą niektórzy ze bedzie emisja po 2 czy tam 20groszy w przypadku PBG, czy tak samo Planetinn ma szanse na powrót. Może ktoś posłuży pomocą, zaznaczam nie jestem żadną naganiaczką, podobny wpis zamieszczam na forum Planetinn. Bardzo prosze aby moze ktoś doświadczony poradził, może ktoś bardziej czuje te giełde niż ja, dziękuje. Pozdrawiam
planetinn ma potencjał pytanie dlaczego rozgrywający nie wiedzą jak to się robi zalecam nie sprzedawać na stracie gdyż w przypadku planetinn w 2 sesje możesz mieć sój wkład niech tylk ocoś dobrego pokażą ;) trzymaj się i nie pękaj
Pytania kontrolne które mogą Ci odpowiedzieć na Twoje pytanie. 1. Na czym zarabia Planet? 2. Ile osób zatrudnia? 3. Jakie ma kompetencje w zespole które rynek mógłby kupić? 4. Dlaczego mama zajęła stanowisko prezesa po synu? 5. Dlaczego w radzie nadzorczej jest sama rodzina i znajomi? 6. Kim są osoby które przewinęły się przez RN i zarząd? 7. Czy osoby które przewinęły się przez RN i zarząd maja coś wspólnego z innymi spółkami na NC? 8. Jeśli maja coś wspólnego to czy w tych innych spółkach poszło dobrze czy nie? 9. Ile kosztuje utrzymanie spółki na NC rocznie? 10. Ile kosztują audyty? 11. Czy Planet regularnie publikuje wyniki? 12. Kto odbierze telefon po tym jak do nich zadzwonisz (tel z ich strony)? 13. Kto i kiedy odpisze Ci na maila jeśli jako klient do nich napiszesz? 14. Spółki rosną gdy maja przychody i zyski lub gdy złotousty zarząd pokaże świetlana przyszłość z którym przypadkiem mamy tutaj doczynienia? Jesli odpowiedziałeś sobie na te pytania tak jak ja to już wiesz ze w Twojej inwestycji w Planet nie chodzi już o to aby zarobić tylko aby nie stracić więcej.
Pytania kontrolne jak najbardziej ale nie one decydują czy zarabiasz na giełdzie. W tym wypadku zalecam spokój.Wyjątkowo od dłuższego czasu nikt się już nie pali do sprzedaży tych akcji. Coś mi podpowiada ,że w tym tygodniu może być mocna północ.