musze przyznać ze nieżle podsumowaleś TU, ale poczatkowo podejrzewałem, że gra na spadki, ale ponieważ jak Pilab jest w górze głosi konsekwentnie swoje komentarze, to naprawde nie wiem o co czlowiekowi chodzi, przecież to zajmuje czas i pieniądze, ja siedze na Pilabie bo zainwestowalem w niego kasę ale Pan TU po jaka cholere nie wiem
Oglądaj transakcje. To jest manipulowanie kursem. 1 akcja podbija cenę aby wydawał o się że ten ogromny jak na PILAB wolumen jest pro wzrostowy. A przecież ta transakcja wywołała spadek. Dajecie się wodzić za nos :)
w zasadzie ja komentuję to co mnie dotyczy, albo z czym mam jakiś związek to co robią inni mnie nie interesuje, jak masz potrzebę swoje przemyślenia zamieszczać w internecie to jakiegoś bloga zacznij prowadzić- tak tylko zaśmiecasz forum konkretnej spółki -nie potrafię zrozumieć po co to robisz? bo możesz? bez sensu,
Wysokie obroty łatwo wytłumaczyć. PILAB jest w NcIndex. Aby się tam utrzymać trzeba jakieś obroty osiągać. Nawet jak te obroty to przekładanie z jednej kieszeni do drugiej. Ot taka mała manipulacja :)
Zazwyczaj takie komentarze zamieszczaja neofici.Nawroceni.cos ich albo ktos ich w zwiazku z papierem wk..wilo i leci kabarecik. A wyciagac tzw. wnioski na takim papierze jest b.latwo.4 raptem rozmowcow a zaprzeczyc takiej mowie trawie nie sposob bo gdy sie tlucze mantre ,ze pala kase albo nie zarabiaja to oczywista oczywistosc. Koles ma kompa nastawionego na watek i cieszy sie z kazdego wpisu. Jego prawo. Tyle ,ze to gledzenie.
No ale w czym problem. Niech firma zarobi jakąś kasę to się skończy ględzenie. Teraz masz gwarantowane 2 mln zł strat co kwartał. I to ma napędzać wzrosty i zachęcać ludzi do kupowania akcji? Niech pokażą zysk to już mnie nie ma.
Z jednym masz racje. Lekko zirytowało mnie kiedyś naganianie na tą spółkę śmieciową. Można śmiało powiedzieć, że zostałem tu zaproszony do dyskusji :) No to jestem :)
a dlaczego gdyby mieli pokazac zysk "to juz cie nie ma"? ile jest na gpw spolek bez zysku? pisujesz na kazdem z takich watkow? moglbys powiedziec w jaki papier ty bys zainwestowal? lub zainwestowales?
Inwestuje tylko i wyłącznie w spółki które - przynoszą systematyczne zyski - wypłacają dywidendę - nie inwestuje w nic co jest na NC (20 minuta wilka z wall street w wersji bez cenzury) to są spółki śmieciowe Dodatkowo emitowanie akcji po 0,10 zł dla wybranych uważam za zachowanie skandaliczne. W moich oczach całkowicie dyskwalifikuje to wiarygodność spółki.
No i po co te kpiny. Gdybym się rozpisywał jaka to wspaniała spółka, że leci na 100 zł byłbym cacy a tak to jestem be. Fajnie by było, niestety spółka jest marna, praktycznie nic nie sprzedaje i nic nie zarabia. Zresztą płynność pomijając umówione transakcje jest praktycznie zerowa. W wypadku pogorszenia sytuacji zostaniecie z akcjami aż do końca. To czego trzeba tu wypatrywać to kwot w pozycji sprzedaż w następnym raporcie finansowym. Jeżeli ona się nie pojawi to będzie próba kolejnej emisji - może się powiedzie, może nie. Jeżeli się nie powiedzie to PILAB zbankrutuje i tyle. Taka jest prognoza na przyszłość.