Skoro taka dobra spółka to dlaczego nie bierzesz z prawej pakieciku po 9,76 czyżby 8 gr na akcji to taki problem? Jesteś zwykłym groszołapem a nie inwestorem.
znowu wyskakujesz że swoją godzinówką, w sumie to jesteś niezłym wskaźnikiem pogłębienia korekty ;) ale lepszym jest macd, który na dziennym dzisiaj dał S, wszystkie takie sygnały w ostatnich 12 miesiącach zapowiadały pogłębienie korekty. Mogą jeszcze wyciągnąć na 9,70 do końca sesji. Jeśli nie to 9,30 to minimalny zasięg korekty
Ja bym powiedział, że jesli to ma byc korekta to raczej 9.30 to max zasięg a nie min. Powyżej to juz nie będzie czysta korekta. Co do MACD - czy nie zgodzisz się z tezą, że uzywanie samego wskaznika to tylko raczej do potwierdzenia trendu. W sytuacji zmian szukał bym bardziej dywergencji i to na kilku wskaznikach.
tak jak pisałem - w ciągu ostatnich 12 miesięcy, każdy sygnał sprzedaży wygenerowany przez macd oznaczał dlasze spadki. W większości przypadków były one niewielkie i trwały max kilka tygodni. Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Oczywiście to że coś się sprawdzało przez ostatni rok nie znaczy że i tym razem tak będzie
Jasne dywergencje zazwyczaj wyprzedzają zmianę trendu, ale co to ma do rzeczy w tym przypadku?
Dywergencje - dla mnie to jest kluczowe. To że buja w trendzie wzrostowym to rzecz jasna, poniżej 9,3 nie powinno zejść. Jak zejdzie to się będę martwił co w średnim okresie czasu (bo to przecież dalej nie narusza długoterminowego trendu wzrostowego)
Kiedy czarna linia przebije sygnał tego nie wiem ale ja już pozycje zajałem - może zbyt wczęsnie ale strachu wielkiego nie powinno być.
Ha Ha - ale się wymądrzam. Oczywiście powyższe trzeba traktowac z przymróżeniem oka bo stawiam pierwsze kroki w AT i raczej piszę to w oczekiwaniu na konstruktywną krytykę :)