• prośba do sprzedających Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    SzP.
    Ustawiłem sobie kupno na 9,67 - proszę o mały pakiecik. Przecież jak spadnie na 8 to sobie taniej dokupicie :)
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~aic71 [37.47.23.*]
    Częściowe senkju
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~bronek [46.134.132.*]
    Skoro taka dobra spółka to dlaczego nie bierzesz z prawej pakieciku po 9,76 czyżby 8 gr na akcji to taki problem? Jesteś zwykłym groszołapem a nie inwestorem.
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~bronek [46.134.132.*]
    Doszedłem do wniosku , że już powoli korekta się kończy o dokupiłem pakiecik też między innymi dlatego żeby zawstydzić groszołapa.
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Częściowo masz rację.

Pakiet główny ulokowany w Vin od 7,15. A to dzisiaj to tylko moje skromne początki wynikające z rozpoczęcia nauki AT.

Życzę powodzenia a nie zawstydzania innych :)
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~jac [79.191.254.*]
    wskaźniki schłodzone...
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Mówiąc o wskaźnikach, które masz na myśli?
    Standard - RSI, MACD, kanał SMA?

Co jeszcze bierzesz pod uwagę?

Patrząc na kanał to 10 już niedługo powinno być przebite na trwałe - co o Tym sądzisz?
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~jac [188.146.163.*]
    rsi i Macd godzinówka i dzienny
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~aic71 [89.64.6.*]
    Standardowo?
    MACD - 12,26,9
    RSI -14

Czy jest jakas interakcja pomiędzy godzinowym i dziennym czy po prostu oceniasz te dwa wskazniki oddzielnie ?
  • Re: prośba do sprzedających Autor: ~Paweł [83.10.138.*]
    schody, schody sie liczą
  • do jac Autor: ~hyty [31.178.38.*]
    znowu wyskakujesz że swoją godzinówką, w sumie to jesteś niezłym wskaźnikiem pogłębienia korekty ;)
    ale lepszym jest macd, który na dziennym dzisiaj dał S, wszystkie takie sygnały w ostatnich 12 miesiącach zapowiadały pogłębienie korekty. Mogą jeszcze wyciągnąć na 9,70 do końca sesji. Jeśli nie to 9,30 to minimalny zasięg korekty
  • Re: do jac Autor: ~artat [81.190.228.*]
    a korekta niby czego?
  • Re: do jac Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Ja bym powiedział, że jesli to ma byc korekta to raczej 9.30 to max zasięg a nie min. Powyżej to juz nie będzie czysta korekta.
    Co do MACD - czy nie zgodzisz się z tezą, że uzywanie samego wskaznika to tylko raczej do potwierdzenia trendu. W sytuacji zmian szukał bym bardziej dywergencji i to na kilku wskaznikach.

• Re: do jac Autor: ~hyty [83.17.52.*]
    tak jak pisałem - w ciągu ostatnich 12 miesięcy, każdy sygnał sprzedaży wygenerowany przez macd oznaczał dlasze spadki. W większości przypadków były one niewielkie i trwały max kilka tygodni. Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Oczywiście to że coś się sprawdzało przez ostatni rok nie znaczy że i tym razem tak będzie

Jasne dywergencje zazwyczaj wyprzedzają zmianę trendu, ale co to ma do rzeczy w tym przypadku?
  • Re: do jac Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    Dywergencje - dla mnie to jest kluczowe. To że buja w trendzie wzrostowym to rzecz jasna, poniżej 9,3 nie powinno zejść. Jak zejdzie to się będę martwił co w średnim okresie czasu (bo to przecież dalej nie narusza długoterminowego trendu wzrostowego)

Kiedy czarna linia przebije sygnał tego nie wiem ale ja już pozycje zajałem - może zbyt wczęsnie ale strachu wielkiego nie powinno być.

Ha Ha - ale się wymądrzam. Oczywiście powyższe trzeba traktowac z przymróżeniem oka bo stawiam pierwsze kroki w AT i raczej piszę to w oczekiwaniu na konstruktywną krytykę :)

[x]
VINDEXUS 0,00% 14,00 2026-04-10 16:37:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.