ALMA - od 18 lipca z 40 gr wzrosła do 118 gr jesli założymy, że Zarząd Larka pracuje głową, to wkrótce możemy mieć informację a kurs ruszy z wyższej bazy - np. 70-90 gr
Dnia 2017-07-20 o godz. 09:31 ~dron napisał(a): > ALMA - od 18 lipca z 40 gr wzrosła do 118 gr > jesli założymy, że Zarząd Larka pracuje głową, to wkrótce możemy mieć informację a kurs ruszy z wyższej bazy - np. 70-90 gr
nie mam poojęcia, ale patrząc na zachowanie kursu po zaledwie 50 minutach [ponad 230 tys obrotu ] od otwarcia to dzieją się znaczące rzeczy dla spółki nie zdzwie się jeśli dzisiaj przebijemy 60 gr
czym są spowodowane te wzrosty ? są jakieś przesłanki ku temu może ktoś poda chociaż jedną bo ja takich nie widzę, stawiam na góra 3-4 dni wzrostów a później znowu stagnacja i spadki, stały schemat który powtarza się co jakiś czas.
Dnia 2017-07-20 o godz. 09:46 ~waldi napisał(a): > czym są spowodowane te wzrosty ? są jakieś przesłanki ku temu może ktoś poda chociaż jedną bo ja takich nie widzę, stawiam na góra 3-4 dni wzrostów a później znowu stagnacja i spadki, stały schemat który powtarza się co jakiś czas.
Za 3 - 4 dni wzrostów można samochód kupić - co tu wybrzydzać ??
Dnia 2017-07-20 o godz. 09:58 ~adamp26 napisał(a): > > Dnia 2017-07-20 o godz. 09:46 ~waldi napisał(a): > > czym są spowodowane te wzrosty ? są jakieś przesłanki ku temu może ktoś poda chociaż jedną bo ja takich nie widzę, stawiam na góra 3-4 dni wzrostów a później znowu stagnacja i spadki, stały schemat który powtarza się co jakiś czas. > > Za 3 - 4 dni wzrostów można samochód kupić - co tu wybrzydzać ??
a i owszem można tylko trzeba mieć sporo akcji kupionych na dołku i później na popyt się załapać a to już nie takie proste ;) jak zarobisz na ten samochód to powiem że jesteś mistrz :)
jeśli pojedziemy z 50 gr na 1 zł to już są te wymarzone wzrosty, a nie jest to wykluczone problem w tym, że wkrótce zacznie rządzić strach i ci co kupią po 50 gr wysypią się po drodze, zacznie bujać
Dnia 2017-07-20 o godz. 10:35 ~dron napisał(a): > jeśli pojedziemy z 50 gr na 1 zł to już są te wymarzone wzrosty, a nie jest to wykluczone > problem w tym, że wkrótce zacznie rządzić strach i ci co kupią po 50 gr wysypią się po drodze, zacznie bujać
dla kogo ten 1 zł będzie wymarzony ? śmiem nie zgodzić się z Twoim zdaniem, popyt na odpowiednim poziomie wchłonie jak gąbka tych co się wysypią, ale musi to być popyt długotrwały o solidnych podstawach a nie jakieś kilkudniowe podbitki nie wiadomo z jakich powodów ;) sam nie wiem dlaczego to teraz rośnie, masz jakąś koncepcje sensowną ?
wg. mnie lepiej poinformowani biorą w ciemno, to jak powrót z dna, które wynikało z braku perspektyw i planu, skoro plan zaryzowuje się na horyzoncie to jazda bez inf doprowadzi do 1 zł, skąd był ostatni jazd dalej sobie każdy może dopisać scenariusze
tu nie wiadomo, a jeśli do Qumaka Ktoś duży wejdzie.... gotówki w kasie 22 mln. jest więcej niż zadłużenia 19 mln spółka zdrowa... papierowe zaniżone pokazanie WK...;) przychody roczne ponad 420 mln zł Fundusze zaniżają cenę z myślą o niższej cenie emisji nowej :)