nowy rekord 50,40 najnizej od marca 2016 . Wygląda na to ,że albo wezwanie albo jakiś parytet na wymianę akcji Novity za coś innego. Rojek za ostatnia wycene dostał wilczy bilet , więc ta następna bedzie zapewne w cenie rynkowej.
BOGUS no co TY ??? zwątpiłeś że kurs mógłby zacząć iść do góry??? no wymienić na cos chyba niebardzo jest na co.... bo rozumiałbym że za Lentex ale taka wymiananie wchodzi juz od dawna w grę... a wezwanie... heh znowu zrobią po 53 zł.... jak im Janusz nie odda znowu doprowadzą do pata a chyba Janusz sie tak łatwo nie podda.... No chyba ze sie mylę.....
Hej ja też posiadam akcje spółki Novita ale teraz troszke dokupiłam akcji w ostatnich dniach. Czy zrobiłam błąd uważacie? Jak czytam powyższy post to mam wątpliwości czy nie zrobiłam błędu. Chyba drugi akcjonariusz co do wielkości posiadanego Pakietu czyli Janusz Piczak znów zacznie kupować. Dziwi mnie to że bardzo długo nic nie kupował. Na papierze spółka wygląda pięknie a kurs akcji ..... toczy się swoim życiem......Sądzicie że czekają aż kurs 3 miesieczny spadnie jeszcze bardziej by móc zrobić wezwanie po cenie z 2016 r. czyli po 53 zł?
Jak zrobią wezwanie po 53 zł to cały rok trzymania akcji był na marne... No chyba że ktoś wyszedł wysoko a teraz odkupuje.... Za chwilę wejdziemy w kolejny okres gdzie nie będzie mógł Janusz i ani zyd kupować akcji więc znów drobnica będzie trzymać kurs ehhh Janusz albo odda albo dalej będzie trzymał na przetrzymanie żyda... Jakiś deal muszą zrobić....
co się z akcjonariatem tej spółki porobiło, kiedyś to była dojna krowa a teraz LTX I Żyd zniszczyli drobnicę, spółka przecież nadal zarabia a zysk idzie na budowe potęgi społki dla żydostwa.
No to niby uruchomiona linia kredytowa czyżby jakiś odpal informacyjny się szykował.... Bo na obecną chwilę to nędza zero wiedzy że maszyna naprawiona i działa poprawnie ehhhh czekamy też na raport spodziewamy się jakiegoś trupa z szafy.....??
Bogus spodziewasz się jakiegoś dobrego raportu w sierpniu?? Co sądzisz o tej linii kredytowej ? No i oczywiście twoja opinia w sprawie zakupów kolejnych akcji przez Janusza i perspektywie czy po sierpniu kurs akcji się coś ruszy czy zostawia go samopasem niech kształtuje się sam....
Zapewne mam tę akcję od hoho czasu przeżyłem 120 zł i spadek do 20 zł i kolejne wzloty i upadki tej firmy .... Więc liczę że kurs wzrośnie chodź do godziwych wartości.....
Przez najbliższe trzy lata kurs będzie oscylował w przedziale 50-55 zł aby całość zmagań zakończyć wezwaniem 53,5 zł ,oczywiście bez dywidendy - tak postanowił rabin .
Przez 3 lata Novita zarobi 20 zeta na akcję .To 50 mln wartosci księgowej plus. Do tego to co dzis czyli 100 mln i maszyna za 60 mln . Razem 210 mln księgowo . Oczywiście wzrost o 100% WK nie przełozy się nic a nic na kurs.
Janusz moze by i cos kupił ale na rynku gdzie popłoch sieje 25 akcji na K a 150 na s robi armagedon ustala sie tylko ewentualny kurs pod wezwanie. Dalsze scenariusze jeszcze nie były przerabiane, ale były juz omawiane. Jakichs super pakietów w tych cenach nie zbiorą ani janusz ani tabaza.
Problem nie wynika ze złego zarządzania czy innych deficytów ludzkich to wynika z prostego mechanizmu -większościowy akcjonariusz z założenia postanowił wyeliminować drobnych akcjonariuszy z naciskiem na P.Piczaka -takie są moje podejrzenia .Gdyby kiedyś Moska dogadał się z Piczakiem co do parytetu wymiany akcji z Lenteksem to można śmiało założyć ,że do tej pory kurs naszej Novity w przeliczeniu dawno przekraczała by 100 zł -nie mówiąc o dywidendzie -mądry Polak po szkodzie !!!!!
Panowie ktoś te akcje jednak zbiera po 50 po 250 sztuk ktoś. To bierze przecież to musi się skończyć no nie może wiecznie sypać kurs utrzymuje się pod scenariusz wezwania przecież znowu nikt im nie odda akcji praktycznie myślę że Janusz jest na tyle cwany że nie odda akcji za bezcen... Kupowałby akcje przytrzymał kurs w okolicach. 70 zł i wezwanie tabaza zmuszona by była zrobić jakby był taki scenariusz na dużo wyższym poziomie...
Oby się coś zmieniło bo to co zrobili z kursem to parodia.... Tych akcji nie ma tyle w obrocie by Janusz nie powstrzymał spadków a jeżeli mieliby zrobić wezwanie to mogą to ogarnąć w każdej chwili na nic nie muszą czekać jedynie na niższą cenę z 3 miesięcy....
Boguś gdyby tu było dużo wiecej akcji w obrocie to jak najbardziej kurs broniłby się sam a Tu Janusz może sam i powinien sam pilnować kursu inacze Żyd bedzie trzymał tak zdołowany kurs... wystarczy by postawił duże zlecenie kupna po 60 zł z jakieś 50 tys i akcje same wpadałyby do realizacji..... Kurs by trzymał i nie obawiałby się Żyda że może zaniżyć kurs
No proszę proszę lentex podał wyniki moska i Hoffman dokupili i kurs 6 procent do góry .... A u nas ciągle zamulanie kursu .... Może by Janusz poszedł po rozum i dokupił dobrego cennego wartościowego towaru
Widzę że kurs zamarł w martwym punkcie i kompletna cisza na forum wyprzedali ściema all? W sumie to nie ma co tu komentować totalny PAT a jak widać Początku nie chce skupować dalej i dolewać oliwy do ognia....
kiedyś miesiącami na s stało 20k po 20 złotych i też tego nikt nie brał . jak zaczeli brać to znikło . 9 lat temu kurs był po 10 złotych a to oznaczało 25 mln za całą firmę . oczywiście nikt by nie mógł kupić firmy za 25 mln , bo w obrocie nie było tylu akcji . Od początku roku poszło 22 tys akcji , a w zeszłym roku 42k , 2 lata temu 60k . Nie sa to ilości powalające szczególnie jak sie odliczy transakcje z wora do wora.
No ale na obecną chwilę to nie wiem na co czekasz Janusz na co czeka Żyd... Żyd chciał przejac all firmę a Janusz walczył o dywidendę a reszta nie ma nic z tego... Ehhh no jest zabawnie bo kurs jest w opłakanym stanie
Nie jest tak źle . Jeszcze tylko 5 kwartałów do odpalenia maszyny i zwiekszenia razy 4 mocy produkcyjnych. A co to jest rok z kawałkiem kiedy za morderstwo dostaje się 25 lat.
Hehe nieźle porównanie... Zwiększa się moce 4 razy tyle i niestety kurs może nie ruszyć w górę chodź jest to dla mnie bardzo dziwne ... Podali info o dofinansowaniach i kurs drgnął do góry ale widać nie na długo.... Byleby się Januszek z żydem nie umówił na wezwanie po 53 zł.... Lub w tych okolicach.....
Sama dotacja to 10 złotych na akcję . Niewypłacona dywidenda z 2 lat to następne 10 złotych . Zysk tegoroczny to kolejne 5 złotych . masz już 25 . To połowa wyceny i tylko 3 lata.
Ja się z tobą w pełni zgadzam tylko jak Janusz odda po tej cenie przy ewentualnym wezwaniu to co zrobimy nic .... Janusz później może wejść do interesu z żydem ponownie... Na nowych warunkach bo pat trwa dalej.... Lepszy pat był z lentexem bo przynajmniej płacili dywidende
płacili ale firmy nie rozwijali. Włókniny to złoty interes i gdyby zadbano o fundamenty na dziś zysk by nie wynosił 12 mln rocznie ( 2017) tylko 25-30 .
O jakich zakupach mozna mówić raczej pomarzyć mozna. od początku roku poszło raptem 22 k akcji . Mozna mówic o zaklinaniu kursu bardziej niż o handlu. co to jest 1 mln złotych na stole w takim czasie .... Wystarczy porównac to do dotacji i masz wyrok o którym juz pisałem.
Brak handlu dotyka wielu spółek , nie tylko Novity. Tutaj mozna to tłumaczyć tym ze jest 2 akcjonariuszy co maja prawie 90% akcji . Nastepne 10% też mozna obdzielic po ludziach . Tyle poszło w latach 2015-2017 2015 - 60 447 2016 - 42 145 2017 - 22 362 dokładnie 5%