Mamy ewidentną manipulację kursem. Celem jest wyleszczenie drobnicy - nie dajcie się na to nabrać. Transakcje odbywają się tylko pomiędzy zaprzyjaźnionymi stronami, drobni nie biorą lub prawie nie biorą w tym kabarecie udziału. Poniżej przypominam ostatnią rekomendację dla spółki: Analitycy ING Securities rekomendują "kupuj" dla akcji AviaAM 2013-08-21 Analitycy ING Securities w raporcie z dnia 2013.08.20 wydali rekomendację "kupuj" dla akcji AviaAM. Cena docelowa jednej akcji AviaAM została ustalona na poziomie 12.90 zł. W dniu wydania rekomendacji cena akcji AviaAM wynosiła 7.20 zł.
Dnia 2017-07-19 o godz. 13:05 ~petrodolar napisał(a): > Mamy ewidentną manipulację kursem. Celem jest wyleszczenie drobnicy - nie dajcie się na to nabrać. Transakcje odbywają się tylko pomiędzy zaprzyjaźnionymi stronami, drobni nie biorą lub prawie nie biorą w tym kabarecie udziału. Poniżej przypominam ostatnią rekomendację dla spółki: > Analitycy ING Securities rekomendują "kupuj" dla akcji AviaAM > 2013-08-21 > Analitycy ING Securities w raporcie z dnia 2013.08.20 wydali rekomendację "kupuj" dla akcji AviaAM. Cena docelowa jednej akcji AviaAM została ustalona na poziomie 12.90 zł. W dniu wydania rekomendacji cena akcji AviaAM wynosiła 7.20 zł.
Tak, ale ta rekomendacja to akurat tyle dzisiaj warta co zeszloroczny snieg w ten upal. Niech zbijaja, ja dokupuje.
Ok, ale gdzie jest spolka dzis a gdzie byla w 2013 ? Ja nie mowie, ze jest bledna, tylko podstawy na ktorej ja wtedy wystawiono sa zupelnie inne bo Avia poszla daleko do przodu.
Jakie zaniżanie kursu. Giełda jest słaba. Przy małych spółkach u indywidualnych brak kasy na ciągnięcie na północ. Większość spekulancików opierając się na AT szuka miejsca gdzie urośnie o kilka procent ( napędzają się wzajemnie)i do piachu. Brak kasy , ot i wszystko.
pytam o zasięg spadków od strony technicznej, nie wiem po co ci ten cynizm. Szkoda dovado, bo tyle pracy włożył w informowanie o działaniach spółki, a kurs w d...
AviaAM Leasing AB _hereinafter – the “Company"_ announces that the Company together with its subsidiaries _hereinafter – the “Group"_ has completed the sale of fourth Airbus A321-200 aircraft with lease attached. The ownership of the aircraft was transferred to a new owner together with operating lease contracts with a European air carrier.
Firma Aviaam Leasing AB (zwana dalej "Spółką") informuje, że Spółka wraz ze swoimi spółkami zależnymi (zwana dalej "Grupą") zakończyła sprzedaż czwartego samolotu Airbus A321-200 wraz z dzierżawą. Własność statku powietrznego została przeniesiona na nowego właściciela wraz z umowami leasingu operacyjnego z europejskim przewoźnikiem lotniczym.
Tak jak w temacie: manipulacja kursem, która rzecz jasna ma swój cel. Wg mnie gra toczy się najprawdopodobniej pod wezwanie, ale możliwe że ktoś zamierza w ten sposób skupić akcje bezpośrednio z rynku (od leszczy), czy też zaprzyjaźniona grupka osób chce przekazać sobie akcje na niskim poziomie. Kto sprzeda - jego sprawa. Ja cwaniakom nie oddam ani 1 akcji. Na dzień dzisiejszy te akcje warte są 3=krotnie więcej (rekomendacja KUPUJ = cena ok. 13 PLN).
Jak zobaczą, że na tych poziomach nie ma już realnej podaży to odpuszczą. Póki co złodzieje z tramwaju jeszcze nie wysiedli - radzę pilnować swoich portfeli i nie dać się wyleszczyć.