• czekam na wza Autor: ~sebulion [83.27.91.*]
    i jade
  • Re: czekam na wza Autor: ~mieetek [148.252.128.*]
    Wykup,powrót albo sąd....
  • Re: czekam na wza Autor: ~sebulion [83.27.91.*]
    zrobili to po chamsku wyjscie z newconnecta zadnego wza przeciez zastal ma 4 mln akcjonariusze powinni zaglosowac
  • Re: czekam na wza Autor: ~Nikt [94.254.164.*]
    To prawda bardzo brudne zagranie,dlatego innego wyjścia niż powrót nie widzę.
    Podpisuję się pod tym.
  • Re: czekam na wza Autor: ~WZA [95.40.45.*]
    Udzielę pełnomocnictwo na WZA (650k)
  • Re: czekam na wza Autor: ~Adam [188.146.169.*]
    Nikt,
    Masz akcje?
    Mam.Zdjęta z giełdy najtańszym kosztem.Powrót nie może być chyba niżej nominału.Bo po co ta cała zabawa.Panicznej wyprzedaży tu nigdy nie było tylko wymiana i strata podatkowa.
  • Re: czekam na wza Autor: ~mieetek [109.149.100.*]
    pierw infa..infaaaaa
    POtem up up up
    Copernicus może uzdrowi tego gniota
  • Re: czekam na wza Autor: ~bolek [176.221.120.*]
    Ale co Copernicus? O co chodzi? Skąd to info?
  • Re: czekam na wza Autor: ~mieetek [148.252.128.*]
    kwestia obligacji do końca roku
  • Re: czekam na wza Autor: ~Nikt [83.6.12.*]
    A nie czerwiec 2018?
  • Re: czekam na wza Autor: ~Adam [94.254.230.*]
    Nikt,
    Dokładnie.
    Tu tylko przesypywali akcje z kieszenie do kieszeni by wykazać stratę.
    Z drugiej strony nie było zbierania akcji z ich strony. Za dużo na chwilę obecną akcji ma nadal ulica i nie spieszy im się by cokolwiek robić. Chcieli chyba grać na przeczekanie z obligatariuszami ale to moim zdaniem im się nie udało.
    Nie wiem czy teraz nie grają na zamknięcie spółki przez przeczekanie. Jeśli nikt nie założy im sprawy karnej to spokojnie przeczekają temat. W końcu wszystkie aktywa ze spółki wyprowadzili więc zostanie z nic nie wartymi akcjami ich nie boli.

pozdrawiam

• Re: czekam na wza Autor: ~mieetek [85.255.234.*]
    skoro takie mundre jesteście wy z ulycy,to może razem z nimi do sądu ?
  • Re: czekam na wza Autor: ~Nikt [94.254.163.*]
    Ty kiedyś pisałeś,że nie odpuścisz i trzymam Cię za słowo
  • Re: czekam na wza Autor: ~Nikt [94.254.163.*]
    Prywatne spostrzeżenia,czy słuszne każdy sam może ocenić i się wypowiedzieć.Ja tam jak WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY ...............I JEDEN DZIEŃ DŁUŻEJ
  • Re: czekam na wza Autor: ~mieetek [85.255.234.*]
    giełda mnie cały czas uczy aby zmieniać zdanie więc różnie może być....
  • Re: czekam na wza Autor: ~sebulion [83.27.143.*]
    WITAM WIDZE ZE CHCECIE MI DAC PELNOMOCNICTWO ZGLASZAC DO MNIE KTO ILE AKCJI I KTO ZROBI WZA?
  • Re: czekam na wza Autor: ~sebulion [83.7.147.*]
    NIE WIADOMO DLACZEGO I KTO TAK ZDOLOWAL MOSTOSTAL WROCLAW ALE NA WZA DO TEGO DOJDZIEMY ,KOMU NA TYM ZALEZALO ZEBY TAK DOBRA SPOLKE TAK CHAMSKO ZROBIC ANI WZA NIE BYLO DLA INWESTOROW NIC
  • Re: czekam na wza Autor: ~antydoradca [83.4.143.*]
    A to chyba czekasz jak większość marudzących na tym forum.
    WZA NIKT nie zwola.
    To dokładnie od 1,5 roku wiadomo.
    No chyba, że sam zwołasz.....

• Re: czekam na wza Autor: ~mieetek [185.69.145.*]
    a tak z innej beczki...
    ile wtopiłeś na Molmedica....anty?
  • Re: czekam na wza Autor: ~antydoradca [83.4.143.*]
    ok 4 - 5 % portfela
  • Re: czekam na wza Autor: ~sebulion [83.7.34.*]
    dobre sam moge zwolac jak zastalowi sie nie chce maja 4 mln dobra ale jak moze jakies wskazowki ale mam tylko 10000 akcji ale ok jak uchwaly napisac i jak sie to robi i w koncu gdzie jest siedziba spolki mostostal wroclaw jeszcze sie tym nie zajmowalem cos nowego
  • Re: czekam na wza Autor: ~china [80.244.137.*]
    Raczej sprawa nie do obronienia a mam 140.000 tego papirusu
    Wtopa tez musi być a co najciekawsze nawet tylka nie da sie podetrzeć
    Z innej beczki jest tam jakiś syndyk może wystwi kwit na makaulature to się policzy jako strate i pamiatka zostanie

• Re: czekam na wza Autor: ~Lukas [31.0.85.*]
    Ja mam ponad 100 000 ale po taniosci. Niech leży :)
  • Re: czekam na wza Autor: ~mieetek [109.149.100.*]
    hmm...... , wszyscy majoo po taniości, to kto ma drogo?
    Zastal..... p Zalewscy..... tja.....
  • Re: czekam na wza Autor: ~china [176.221.121.*]
    NIe każdy nie każdy kupil tanio kupowali tez po drogosci
  • Re: czekam na wza Autor: ~sebulion [83.7.210.*]
    a co chcesz sprzedac 140000? z a ile
  • Re: czekam na wza Autor: ~china [176.221.121.*]
    Nie dziekuje pamiatka mi zostanie jak nie investowac walne sobie w moim office na tablicy centralnie za moimi plecami
  • Sebrulion co Ty chcesz od Zastalu? Autor: ~antydoradca [83.4.127.*]
    Witam,
    odwiedziłem stronę Zastalu z zainteresowaniem czy Zastal informuje akcjonariuszy.
    Znalazłem Twój wpis na temat molmedica i walnym.
    Kompletnie nie zrozumiałem tego wpisu.

Masz firmę zastal toczącą boje w sądach o grunty, o teoretycznej wartości dziesiątek milionów złotych.
    Sądzisz, ze prawnicy zastalu mają czas i ochotę zajmować się molmedica?
    Zastal (chyba) ma 4 mln akcji, których wartość wynosi dziś ok 40 tys zł.

Serio uważasz, ze im warto podejmować jakiekolwiek działania?
    marzysz jak kolega Mieetek.

Moim zdaniem Zastal jest SKRAJNIE NIEZAINTERESOWANY uruchamianiem tematu.
    Tym bardziej, że w bilansie rocznym akcji molmedica nie ma.
    Więc albo zrobili odpis (przy tej kwocie mozna go chyba zrobić bez informowania w sprawozdaniu - jeśli tak - to chyba nawet im nie wolno podejmować działań - ale CHYBA wymagałoby poszukania w Kodeksie, a aż tak to sprawa mnie nie ciekawi) albo nie muszą bo mają poniżej 20% (choć ten wymóg chyba dotyczy spółki zoo).

Jak wam pisałem tu kilka lat temu, to radziłem byscie się dogadali, bo jesteście jedynymi zainteresowanymi rozwojem wypadków.

no cóż - obligi "lepsze" są informowani na bieżąco. sprawy wolniutko idą w oczywistym kierunku. Obligi "gorsze" raczej już sobie porobiły odpisy, bo szansa na to, że obligi "lepsze" zostaną zaspokojone w 100% są raczej iluzoryczne.
    Wy w tym łańcuszku jesteście na samym końcu.
    Autentycznie nie wiem na co liczycie.

ale Zastal gdyby podjął się organizacji walnego, to nie wiem czy koszty mogliby rozliczyć jako podatkowe.
    Oni więc nie mają kompletnie jakiegokolwiek interesu.

tak więc potwierdzam opinie zgłoszone ok roku temu - chcecie walnego - to je zwołujcie.
    choć tak szczerze to nie wiem czy możecie.
    ale mozecie się od prezesa (jest) domagac, pod warunkiem, ze zgromadzicie bodaj 10%.
    nie wiem kto zwołuje walne gdy nie ma zarządu i rady.
    Ale w KRS pewnie są i można ich pewnie postraszyć sądem. (Moja wiedza prawnicza jest tu niewielka, bo w praktyce takiego zjawiska nigdy nie widziałem).

ZASTAL może to mieć kompletnie głęboko w .... bo Zastalu nie macie możliwości straszyć.

Dodam w zakresie działania na szkodę spółki też mają okresy przedawnienia.

więc widze, że mocni jestescie w deklaracjach i pretensjach do innych. Ale gdy trzeba wywalić głupie 20.000 zl, no to cóż - odwagi brakuje. Co oczywiście rozumiem (w waszym przypadku to wywalona kasa w bloto). Tyle, że nie rozumiem narzekań. Naprawdę mija półtora roku. We własnym portfelu mam kilka nieudanych inwestycji. Albo podejmuję działania prawne albo odpuszczam.
  • Re: Sebrulion co Ty chcesz od Zastalu? errata Autor: ~antydoradca [83.4.127.*]
    a propos istniena prezesa nastąpiła literówka:
    zamiast (jest) co sugeruje, że jest.
    powinno być (jest?) co potwierdza mój brak wiedzy.
  • Re: Sebrulion co Ty chcesz od Zastalu? Autor: ~mieetek [109.145.13.*]
    teoretycznie jest ponad 10 %,
    Zastal nie ma interesu.... ?,ciekawe
  • Re: Sebulion co Ty chcesz od Zastalu? Autor: ~antydoradca [83.4.127.*]

No NAZWIJ ten interes.......

Wyobraż sobie, że masz portfel powiedzmy 100 mln złotych i wlazłeś na minę, która rynek wycenia dziś na 40.000 zł.
    co Ciebie skłoni do jakichkolwiek dzialań.....
    dodajmy poprawa pozostałej częsci portfela o 0,1% procent bda i tak 2,5 raza większą korzyść.

Ja dalej nie widze sensu.
    Jak mi brakuje 10.000 zł do końca miesiąca, i muszę zredukować wydatki, to nie rezygnuję z dojeżdzania 12 km do pracy i nie wpadam na pomysl, że mogę chodzić pieszo.

Różnica - ZASADNICZA - między Twoimi akcjami, a akcjami zastalu jest taka, że Twoje - to twoje prywatne pieniądze.

A dla zastalu element majątku.....

lub inaczej:
    dla zastalu odpis tych akcji to decyzja na poziomie księgowego.
    Ciebie to od 2 lat meczy. Tam - nikogo to nie interesuje. Tylko chłopcy kombinują jak upłynnić majątek by go wierzyciele nie zajęli....

Zresztą przeczytaj uwagi biegłego do raportu Zastalu - znajdziesz tam ciekawe podobieństwa dotyczące innych spółek......

więc:
    nazwij interes Zastalu, któremu sądy i komornicy siedzą na glowie - na działkach o wartości powiedzmy 1000 razy większej niż akcje molmedica

rozum chłopie dla Zastalu te akcje nie są istotne i szkoda im ROCZNIE przeznaczyć na analizę ich sytuacji nawet 10 minut....

No ale może ja o czymś nie wiem?

Nazwij więc interes ZASTALU. Nawet zakładając, że wiesz tyle co ulica - czyli niewiele.
    .

• Re: Sebulion co Ty chcesz od Zastalu? Autor: ~mieetek [109.145.13.*]
    ma poblokowane działki ...,pisałem o cudzie uzdrowienia Molmedica.Jeżeli on nastąpi to :
    -Zastal odblokowane ma działki i wartość skokowo jego rośnie,
    - ma pakiet Molmedica i wartość Zastalu znowu rośnie,
    - Copernicus nie notuje straty z tyt. obligacji
    it takie tam dyrdymały...
    1. zastal nie ogłosił, że ma poblokowane działki i że trwają postepowania w tym zakresie.
    2. jeżeli nastapi CUD w zakresie molmedica (tzn Ty ten biznes dokapitalizujesz, co jest najbardziej prawdopodobne, i przejmiesz utraconą kontrolę nad centrum po prostu płacąc obligom te ok 30 mln oraz spłacisz pozostałe długi. Na ten moment możesz przejąć kontrolę tylko w jeden sposób: płacąc za obligacje, z odsetkami wynoszącymi ok 30% na tę chwilę)..... to wartość molmedica nie wzrośnie zbytnio. Planowany roczny czynsz z centrum to ok 3mln zl. Ty dalej nie kumasz, że nikt ci dobrze nie zrobi. By to uruchomić na sensownych warunkach brakuje ok 50 mln zlotych:-) jesli myslisz, że ktoś wywali 50 mln, by walczyć potem o 3%..... no to chyba Ty
    3. copernicus w bilansie nie ma tych obligacji, ma je jeden z funduszy copernicusa - który jest zamknięty. ZAmknięcie funduszu oznacza, że copernicus na zamknięciu NIC nie zarobi. Tzn tę kaśe może oddać ludziom. W bilansie jej nie znajdziesz. Więc copernicusowi to wisi i powiewa. Zresztą firmy, ktore emitowały obligacje przy pomocy copernicusa chyba juz tego nie robią. bo dbają o reputację.
    no ale wakacje powoli się kończą.
    więc powoli schodzę z tego wątku
    dodam jeszcze jedno: zamiast wywalac te 50 mln - możesz zgłosić się do zainteresowanych i zaproponać cenę za to centrum.
    sądzę, że możesz z tych 50 mln zaoszczędzić co najmniej 35 mln.....
    Czyli Ty uważasz, że ktoś wyda 50 mln za coś co może mieć bez kłopotów za 15 mln.....

sądze że tak wielu głupców nie ma......

A sprawdziliście losy innych lokalizacji molmedica? bo to mnie u was najbardziej dziwi. Mieliście chyba Łomianki itp itd.....

• Re: Sebulion co Ty chcesz od Zastalu? Autor: ~Nikt [94.254.165.*]
    Nie szkoda Ci czasu uświadamiać ludzi,że gówno z tego będzie.
  • Re: Sebulion co Ty chcesz od Zastalu? Autor: ~Adam [188.146.97.*]
    Nikt zmienił front. Wcześniej twierdził że Molmedica jeszcze ruszy.
  • Re: Sebulion co Ty chcesz od Zastalu? Autor: ~Nikt [83.6.245.*]
    Czytaj ze zrozumieniem.To jest stanowisko antydoradcy.Ja mam i trzymam i czekam na efekt.Tylko ta bezinteresowność. ..........żeby wszyscy tacy byli.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [109.145.13.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: czekam na wza Autor: ~Lukas [37.47.19.*]
    Może Ty
[x]
MOLMEDICA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.