• Wycena spółki Autor: pytek21 [212.191.32.*]
    Ktoś ma dostęp do raportu dm bos? Wydaje się ze oni jakąś mega wałek robią, trzymaj/przeważaj, a z drugiej strony wycena 3.9zl. Oszuści, przecież Echo ma aktywów własnych więcej niż oni wycenili, a pozatym przy niskich stopach wyceny ich aktywów pójdą w górę? Nie powiem, to nie pierwszy raz jak oni coś takiego odwalają, niemniej ciekawi mnie ich raport...
  • Re: Wycena spółki Autor: ~xxx [83.28.164.*]
    voodz(u) na urlopie,albo sprzedał to kto Ci napisze-pzdr
  • Re: Wycena spółki Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    Dnia 2017-07-17 o godz. 12:27 ~xxx napisał(a):
    > voodz(u) na urlopie,albo sprzedał to kto Ci napisze-pzdr

ja nie piszę ponieważ trochę dziwne rzeczy się aktualnie dzieją... których po prostu wolę nie komentować
    natomiast w kwestii raportu ...też chętnie bym ten raport przeczytał niestety nie mam linka

• Re: Wycena spółki Autor: ~xxx [83.28.164.*]
    po co Wam ten raport.wiemy,że za 17-ty rok
    -50gr zapowiedziane
    -ok 50gr bardzo prawdopodobne(lisala)
    -50 gr ze sprzedaży akcji możliwe
    nie naganiam,tak po prostu uważam.
  • Re: Wycena spółki Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Dnia 2017-07-17 o godz. 12:46 ~voodz napisał(a):
    > Dnia 2017-07-17 o godz. 12:27 ~xxx napisał(a):
    > > voodz(u) na urlopie,albo sprzedał to kto Ci napisze-pzdr
    >
    > ja nie piszę ponieważ trochę dziwne rzeczy się aktualnie dzieją... których po prostu wolę nie komentować
    > natomiast w kwestii raportu ...też chętnie bym ten raport przeczytał niestety nie mam linka
    >

Jakie dziwne rzeczy Voodzu pan tutaj widzi??
  • Re: Wycena spółki Autor: ~dami [5.184.246.*]
    Witajcie,Axaa właśnie miałem zamiar zadać mu to samo pytanie...
  • Re: Wycena spółki Autor: ~kuba [37.249.188.*]
    dołączam się do w/w pytania
  • Re: Wycena spółki Autor: ~dami [46.134.72.*]
    Widać, Voodz jest jeszcze po drugiej stronie mocy bo się może za nisko zaczaił i dotąd nie zdążył swego ładunku z powrotem zrolować więc na zimne dmucha i woli nic nie mówić...bywajcie
  • a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~kris [83.9.68.*]
    sami nie potraficie zdecydowac czy wchodzis czy nie?
    Ja powiem krotko...niekoniecznie wysoko bedzie jak wplynie kasa z D.
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~Echoes [83.11.137.*]
    Nie ma być wysoko. Ja chcę dalej kupować w promocji.
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~kuba [37.249.188.*]
    Vodzu od jakiegoś czasu nie jest tym samym vodzem co wcześniej, wnioskując z wpisu ze coś dziwnego się dzieje zapewne dostrzegł coś czego my być może nie widzimy. Pytanie czy się z nami tym podzieli, mam nadzieję że tak.
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~dami [5.184.219.*]
    Może tak też się zdarzyć,jak piszesz bo to giełda a nie lokata na stały %. Ale skąd pytanie "czy sami nie potrafimy zdecydować, czy wchodzić czy nie" skoro np.ja wszedłem już dawno,jestem i będę jak długo się da..?
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~kris [83.9.68.*]
    ja jeszcze nie wszedlem.
    Ale wejde. Tylko Bitevil i Cormaya zakoncze.
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~dami [46.134.68.*]
    No to powodzenia bo masz szerszy front robót,byleby Ci pociąg o nazwie Echo za daleko nie odjechał..
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    widzę, że coś się dzieje w EPP, więc pośrednio może to mieć wpływ na echo, na razie ciężko powiedzieć czy coś z tego będzie
    odnośnie nowych inwestycji biurowych echo może coś się ruszyć niedługo,
    nic więcej nie chcę pisać ponieważ nie chcę szali na żadną ze stron przechylać, każdy powinien sam podejmować decyzje
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Dnia 2017-07-18 o godz. 08:52 ~voodz napisał(a):
    > widzę, że coś się dzieje w EPP, więc pośrednio może to mieć wpływ na echo, na razie ciężko powiedzieć czy coś z tego będzie
    > odnośnie nowych inwestycji biurowych echo może coś się ruszyć niedługo,
    > nic więcej nie chcę pisać ponieważ nie chcę szali na żadną ze stron przechylać, każdy powinien sam podejmować decyzje

A co sie dzieje złego(dobrego ) w EPP? I dlaczego nagle stał się pan tak ostrożny??
    Prosimy o ustosunkowanie się / "A " powiedział pan; czekamy na"B"
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~dami [5.184.236.*]
    Epp nabyła Galerię Solną w Inowrocławiu i ..........chce do do 2019 być czempionem....
    - wciśnij Puls Biznesu ,dalej epp.
    Czy o to chodzi? -Nie wiem...
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~voodz [89.64.33.*]
    Dnia 2017-07-18 o godz. 13:21 ~dami napisał(a):
    > Epp nabyła Galerię Solną w Inowrocławiu i ..........chce do do 2019 być czempionem....
    > > - wciśnij Puls Biznesu ,dalej epp.
    > > Czy o to chodzi? -Nie wiem...

to jest jedna z kilku rzeczy które mi chodzą po głowie
    EPP zapowiadało (prezes) że zamierzają przede wszystkim skupiać się na centrach handlowych
    stąd obawy o może nie o obecne ale kolejne sprzedaże biurowe, ponieważ inny naturalny odbiorca - GPRE nie ma takich możliwości finansowych, a sprzedaż na zewnątrz może wydłużać proces
    poza tym zakupienie w przyszłym roku libero, później w kolejnych latach Młociny a następnie Towarowa samo w sobie też będzie bardzo kosztowne tym samym taki scenariusz jest bardzo prawdopodobbny ponieważ są to bardzo ciekawe projekty i na pewno będą bardziej dochodowe od biurowców i wpisują się w plany EPP, epp staje się też bardziej aktywne skupując centra handlowe na otwartym rynku
    stąd nie pewność czy EPP będzie mieszało portfel - kupując dalej biurowce, czy może sprzeda część/będzie trzymać i będzie dalej inwestować tylko w galerie
    ostatnie 2 transakcje były wykonane przez EPP z podmiotami z poza gupy griffin - a na sprzedaż w echo jest kilka biurowców...
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~dami [46.134.84.*]
    Voodz, muszę przyznać,że w tej polityce echa sprzedaży 40 mln.szt epp się można zgubić bo:1/skoro mieli pakiet~13% to czemu teraz pozbyli się z tego 5,7% i zostawili sobie 7,3% tj.~52 mln.szt o wartości na tę chwilę ca 63mln.EUR.2/jeśli chcą zarabiać na epp to po co w ogóle sprzedawali 3/a jeśli nie chcą to czemu nie sprzedali pozostałej /większej / części - co,czy czekają na lepszy kurs?4/ pozostaje być może odp.,że chcą zabezpieczyć zastrzyk dywidendowy na lata 2017-2019 bo z udziału pozostających 7,3% w zyskach epp nie wiem jakich rozmiarów rocznie to może być kwota.
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~dami [5.184.196.*]
    Sorry,chyba,że na pozostałe 7,3% obowiązuje jeszcze lock up- ale tego nie wiem..
  • Re: a po co voodz ma cos pisac? Autor: ~voodz [213.192.71.*]
    w planach dywidendowych nie była uwzględniana sprzedaż akcji EPP - zakładano, że te pieniądze pozyskają z innych transakcji,
    może częściowo te akcje (pozostałe) są trzymane ponieważ nie ma jeszcze kupca na transakcje pakietową, lub może chodzi o dywidendę specjalną od EPP za prowadzenie projektów handlowych, lub po prostu na tę chwilę nie muszą nic robić ponieważ cena akcji została podbita, dywidenda wypłacona - będzie czym się pochwalić w raporcie za 2q więc czekają z tym, a pośpiechu chwilowo nie ma bo EPP nie robi nowej emisji więc wartość nie powinna spaść.. a głównie o to chodziło
[x]
ECHO -0,75% 5,28 2026-04-02 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.