• Info w sieci Autor: ~Informer [145.239.80.*]
    Jest nowy komunikat ze spółki link im sięcej raportów tym lepiej, przynajmniej wiadomo, że pracują :)
  • Re: Info w sieci Autor: ~Eh [178.255.168.*]
    Beka !!!

Sprzedaz im leci na ryj na szyje !!!!

ba nawet mniej sprzedali niz w ubieglym roku !!!!

Tragedia!!!!!
  • Re: Info w sieci Autor: ~eh [81.161.193.*]
    hehehehe.
    Mają kwartalną większą sprzedaż niż rok temu. Jeden miesiąc, w centrum spowolnienia i takie rzeczy piszesz. Jak podają stałe wzrosty, krzyk wrzawa że gów....o; jak podają dane słabsze, krzyk wrzawa że gó...wno.

Sprzedaż nie jest jakaś szokująca w tym okresie.
  • Re: Info w sieci Autor: ~Eh [37.188.227.*]
    Co za glupoty piszesz

Przez 3lata ilosc akcji wzrosla 4 krotnie !!!!

To zeby utrzymc ten sam poziom zysku to musza 4 krotnie zwiekszyc sprzedaz !!!!!

Co im jakos nie wychodzi ba nawet ostatnio i zamiast zysku jest strata !!!!

A wiesz co to oznaczs ze cena akcji spada bo niestety taki syf z tego wyszedl !!!!

I co mam piac peany jak strata obecna to 70% !!!!!

I nawet nie zanosi sie aby przez najblizsze 3-5 lat to odbilo bo nastepne emisje zostaly ju uchwalone !!!!!

Dlatego przylacze sie z pozwem jak ktos inny pisal w innym poscie !!!
    pisać możesz wszystko. ale oni mogą uchwalać emisje. to nie przestepstwo. zainwestowales w spolke newconnect, w malo przelomowy produkt i dziwisz sie jak wolne sa zwroty? pozwiesz ich ze nie stymuluja wartosci akcji? ze akcje spadaja a nie rosna?

strata ksiegowa wynika z amortyzacji. biznes im sie spina.

a najbardziej mnie bawi pisanie że bylo trzeba kupowac cd projekt a nie pylon. hehehe wiadomo ze cd projekt ma wieksza sile rozwoju. porownywac te dwie spolki to swiadectwo inwestorow tu lokujacych srodki. glu....y.

juz to bylo pisane, ja inwestuje bo rozumiem ze jak im wyjdzie, wygram sporo kasy. jak strace, ryzyko gieldy. nie tylko tej ale kazdej na swiecie.
    no i jeszcze: ilość akcji nie wpływa na poziom zysku. Ale zysk może wpływać na wartość akcji (ot taka Tesla jedzie na stracie od wielu lat). Oni uznali że potrzebują kasy, wartość akcji teraz nie jest dla nich mniej istotna bo i tak naprawdę prawie nic nie sprzedewali przez te lata. tak to wygląda.

• Re: Info w sieci Autor: ~Eh [37.188.177.*]
    Nawet nie chce mi sie odpisywac bo widze ze po drugiej stronie jest amator ktory niedawno zlecial tu sie

Pogadamy za 2-3 lata zobaczymy jak zrewidujesz swoje pogladay
  • Re: Info w sieci Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Spadek sprzedaży w jeden miesiąc to nie jest żadna tendencja. Nie jest to wprawdzie informacja dobra ale nie ma się co załamywać. Tak na marginesie to w tamtym roku podawano, że sprzedaż kwartalna (2q2016) wyniosła 500 szt. a teraz podają, że było 470 szt. (169+147+154) - komentarza brak!. Od 470 spadek ilościowy wynosi 15% ale od 500 już 30%.W ujęciu r/r daje to wzrost o 15%.Najważniejsza jest jednak sprzedaż liczona w walucie, a ta jest tajemnicą i nie jest tylko zależna od sprzedaży gotowych zestawów (bo spółka realizuje także kontrakty na obudowy i inne). Co by nie gadać potrzebne jest poszerzenie geograficzne sprzedaży i rozszerzenie asortymentowe bo utrzymywanie dynamiki 100% z poprzednich lat nie wchodzi już w grę (no chyba że współpraca z pozostałymi sieciami, ale to chyba nie jest takie proste).
    ciekawy błąd.
    ważne że teraz pokazują miesiąc za miesiącem.
    tak czy inaczej mają kwartalny wzrost.

przypuszczam też że wynik będzie lepszy niż poprzednio zważywszy na inne elementy produkcji
  • Re: Info w sieci Autor: ~kosciuszki [188.146.38.*]
    ktk, dobrze prawisz, ale ciekawe czy tam ktos wzial telefon w reke i napi*al po calym swiecie. Niestety handel w dzisiejszym swiecie to albo innowacje, ktore same sie sprzedaja, albo ciezka harowka. No dobra jest jeszcze trzecia droga - swietny stosunek jakosci do ceny. A tutaj bida.
    Piszecie, ze wzrost taki a owaki. Zeby bylo dobrze to wzrost powinien byc 2x w ciagu roku, w koncu to jest do cholery startup. Kurs leci w dol od 3 lat! A tutaj dalej komentarze, ze spoko, ze tak ma byc. Luzik, ja mam swoje 300 akcji, wiec zaraz ktos powie zebym sie zamknal, ale mam te 300 akcji tylko dlatego ze w moim mniemaniu ta spolka jest mocno niepewna.
    Dodatkowy problem to informacje na poziomie zerowym - napiszę to po raz 10ty :
    - premie na koniec zeszlego roku - dla kogo?! 200 czy 300k zniknelo, ja sie moge tylko domyslac po co byla ta kasa
    - zaklad ? przeniesiony ? czy dalej płacą tu i tu
    - chle... R&D ? robią coś
    - co ze sprzedanymi przez zarzad akcjami, zostaly odkupione ?
    itd. itp. nie chce mi się znowu wsystkiego opisywać.
    Ja to ja, 300 akcji to butelka taniej wódki, ale gorzej znajomi, którzy mają tutaj znacznie większe pieniądze ulokowane.
    Pozdro panowie, przynajmniej to nie PMI, ale może warto się przenieść tam gdzie przynajmniej odzyska się kase.
  • Re: Info w sieci Autor: ~666 [46.112.211.*]
    ale jak ?
  • Re: Info w sieci Autor: ~pro [89.64.61.*]
    300 akcji.. na pamiątkę sobie zachowałeś czy tyle miałeś od zawsze? Znajomych namówiłeś a sam dla jaj zainwestowałeś, hehe :D
  • Re: Info w sieci Autor: ~kosciuszki [188.146.38.*]
    No widzisz jak ze mnie menda :/ Tyle sobie zostawiłem.
    Naprawdę wierzyłem w tą firmę, wydawało się, że panowie mają zapał - zapał do sprzedaży.
    Może zatrudniliby wreszcie jakiegoś przedstawiciela handlowego z górnej półki?
[x]
JRCGROUP 0,00% 0,15 2025-09-24 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.