Nie ogarniam tej spolki. Facet pol roku jest prezesem udzielil pozyczki na 5mln zl, probuje zrolowac zobowiazania zapadajace w zblizonym okresie, wydaje sie ze znalazl inwestora a Wy ciagle na niego ujadacie. Zapomnieliscie o gosciu co planowal fabryke dronow, ciagly skup akcji, bodaj 1,5 roku temu zapewnial ze wyszlismy na prosta, o inteligentnych licznikach, podboju rynku niemieckiego nawet nie warto wspominac. Dobrze ze go juz nie. Ale widze ze niektorym go brakuje. Czuje drugie dno tutaj.
Dziwne zeby jego zostawili. Zastanawialo mnie skad to opoznienie. Szkoda drazyc temat.
@Zbyszek
Nie ma co dyskutowac masz racje. Wydaje mi sie z G. dziala rowniez w Twoim interesie. Wierzyciele zgarna wszystko. G. zastal warunki takie jakie byly. Wydaje mi sie ze zrodla problemu trzeba szukac u innych osob.
Żartujesz sobie? Jak Cube się łączył z DTP to DTP tonęło w długach a nie Cube, więc kto tu kogo na dno pociągnął? Cube jakoś sobie radził, coś pokodował, troche body leasing i wychodził na swoje. Dopiero DTP pożarło zyski Cube'a.
Czlowieku nie wierze ze jestes tak zbalamucony... zobacz jak sie zachowywal kurs spolki a jakbys i w rynkowa wycene nie wierzyl to poczytaj artykuly z 2015 roku
Pozostało nam wierzyc ,ze Prezes poradzi sobie z tą sytuacją. Wkoncu ostrzegał ze będą problemy z płynnością, można bylo wtedy sprzedać akcje.Patrząc na problemy innych spółek IT ,to przecież wszystkie nie mogą paść. Chyba problem jest ogólny i tu wydaje mi się ze jest szansa na poprawe.
pzdr
Też tak do tego podchodzę. Myślę, że jeszcze może poleciec, ale do rozstrzugniec blisko. Podobno jakieś spotkanie mają na dniach. Pod koniec lipca może to być dobra okazja do bardzo tanich akcji. Jeśli znajdzie się inwestor, to będzie dobrze. Tak naprawdę to może ktoś z łatwością przejąć wladze w spółce, jeśli wyemituja 10 mln akcji...
No nie wiem czy z taka latwoscia... pytanie czy dotychczasowi akcjonariusze obejma akcje. Ci najwieksi maja 50 % wiec jak wszyscy obejma to znaczy szanse male zeby ktos przejal kontrole nad spolka. Wazne aby kurs rynkowy byl powyzej 2 zl. Wtedy emisja ma wg mnie wieksze szanse powodzenia.