• piszcie do Autor: ~irek [109.241.100.*]
    Piszcie do Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych (najlepiej jak ktoś ma opłaconą składkę na poziomie rozszerzonym) ja pisałem oto ich odp.  Stowarzyszenie Inwestorów Indywidualnych podejmuje interwencje w pierwszej koljeności w przypadkach spółek gdzie zgłasza się z prośbą o wsparcie większa liczba członków. W przypadku spółki Trophyres nie otrzymaliśmy żadnych innych zgłoszeń poza Pańskim. Jest to spółka węgierska notowana na NewConnect co dodatkowo mocno utrudnia możliwość podjęcia interwencji przeciwko spółce. Niestety tego rodzaju sprawy wymagają zwiększonego nakładu pracy, a jak w tym przypadku dodatkowo wymagałyby działań transgranicznych. Dlatego też aby jakakolwiek interwencja przy tego rodzaju spółce miała szanse powodzenia konieczne jest wspólne zaangażowanie większej grupy akcjonariuszy. Gdyby udało się Panu zebrać akcjonariuszy posiadających akcje stanowiące 10% kapitału zakładowego jest szansa, że wspólne działania mogłyby przynieść jakiś efekt. Na obecnym etapie proponowałbym aby zgłosił Pan problem tej spółki do Giełdy Papierów Wartościowych jako organizatora rynku NewConnect.
  • Re: piszcie do Autor: ~irek [109.241.100.*]
    Pisałem też do GPW ( Emitenci@gpw.pl )

dostałem taką odp. Szanowny Panie, Giełda Papierów Wartościowych po Pana interwencji podjęła działania w celu zdyscyplinowania emitenta do kontaktów z akcjonariuszami, jak również wezwała do publikacji zaległych raportów. Liczymy, że sytuacja w spółce się poprawi, a w szczególności spółka dokona publikacji zaległych raportów. W przypadku uzyskania informacji w tym zakresie przekażemy Panu stosowne informacje. Z poważaniem, Zespół Nadzoru nad Emitentami / Dział Emitentów

wysłałem takie pytanie
    1. Czy spółka w jakikolwiek sposób odpowiedziała państwu na podjęte działania w celu zdyscyplinowania i wezwania jej do publikacji raportów?
    2. Czy spółka zobowiązała się, że to zrobi i czy podała kiedy te raporty opublikuje?

na które czekam na odp.

• Re: piszcie do Autor: ~Loko [5.172.232.*]
    Pisałem w poprzednim wątku, że skontaktowałem się z kancelarią na węgrzech. Mam 30tys akcji. Ktos pisał, że ma 40tys.
    Koledzy ujawniajcie sie, bo spółka jest na węgrzech w likwidacji.
    Czasu niweiele
    To jest mega wał. Zróbmy im pod górę dla zasady
  • Re: piszcie do Autor: ~Loko [5.172.232.*]
    Nie ukrywam, że sii jest do bani i szkoda kasy. Tym powinien zająć się prawnik ichniego rynku, który będzie trzymał rękę na pulsie, bo ja sam nie mogę nawet dotrzec do tego czy jest juz likwidator powołany
  • Re: piszcie do Autor: ~MK [46.76.158.*]
    Ja też wchodzę w razie czego, mam co prawda niedużo - 8391 szt ale nie ma co odpuszczać złodziejom
  • Re: piszcie do Autor: ~komornik [185.40.113.*]
    mam 10000 sztuk i wiem jedno już więcej na NC nic nie kupię, dobra nauczka, a tym węgierskim oszustom życzę, by wierzycieli dobrali się im do skóry i wsadzili do więzienia, na odzyskanie kasy już nie liczę, szkoda mojego czasu, bo kupiłem to gówno ostatnim razem po 13 gr
  • Re: piszcie do Autor: ~Piotr [188.47.127.*]
    Cisza na forum.Pojutrze decyzja GPW .Bez względu na to podjąłem już decyzję i działam prawnie by zabezpieczyć swoje interesy ,osób chętnych do współuczestnictwie w postępowaniu i roszczeniach wobec spółki nie namawiam ale tylko w grupie siła.Uważni wiedzą gdzie szukać kontaktu .Oficjalnie kontaktu dziś nie podaję bo cenzura nie pozwala.
  • Re: piszcie do Autor: ~Arek [77.255.76.*]
    Mam 9001 szt
  • Re: piszcie do Autor: ~Rafał [95.50.86.*]
    Wiem gdzie szukać do Ciebie namiary Piotr.Zgadzam się że lekko nie będzie .Węgrzy /prywatni którzy kupili przed IPO w 2013 r po 2,80 gdzieś się rozpłynęli.Osoby które nabyły ok.7 mln papierów od Petroneli po 2,8 , 4,2 ,2,56 zł milczą i działają na własny rachunek.Z forum wynika że papiery w PL posiada drobna grupa inwestorów z niewielkimi pakietami.Ja dorzucam moje 250000 szt kupionych w listopadzie 2016 r. po 0,27zł.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.47.127.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: piszcie do Autor: ~irek [109.241.100.*]
    Rozmawiałem z pracownikiem Zespół Nadzoru nad Emitentami / Dział Emitentów i dowiedziałem się, że nawiązali kontakt ze spółką i trwają rozmowy. GPW na razie nie wykluczy spółki ponieważ istnieje szansa na to że pojawią się zaległe raporty, ale kiedy to już zależy od dobrej woli spółki
  • Re: piszcie do Autor: ~Jurek [176.11.11.*]
    Sciemniasz
  • Re: piszcie do Autor: ~Loko [185.129.32.*]
    Powtarzam
    Spółka jest w likwidacji oficjalnie.
    Tłumacz google wystarczy by do tego dojść. Zatem to nie ma szans na powrót bo z jakiej paki. To całkowity przekręt, co mieliby wykazać w raportach. Wyprowadzenie kasy???
  • Re: piszcie do Autor: ~koala [77.254.135.*]
    ja mam ponad 40tys. akcji i też nie chcę, żeby im to uszło na sucho :(
[x]
TROPHYRES 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.