• Raporty miesięczne Autor: obs [94.254.248.*]
    LiveChat publikuje co miesiąc liczbę nowych klientów. To pozwala ocenić dynamikę ich wzrostu.

Podobnie mogłaby zrobić IFIRMA, bo też kluczową informacją jest liczba klientów.

Taka comiesięczna informacja na pewno zwiększyłaby rozpoznawalność spółki.
  • Re: Raporty miesięczne Autor: ~WN [194.181.148.*]
    Nie będziemy publikować raportów miesięcznych, ponieważ dane podlegają zbyt dużym wahaniom. Liczba klientów zależy mocno od definicji, dlatego sam patrzę na przychody.
  • Re: Raporty miesięczne Autor: obs [94.254.248.*]
    Raporty miesięczne to w miarę tania promocja spółki na giełdzie.

Oczywiście trzeba zdefiniować jakie dane opisują najlepiej działalność spółki.
    LiveChat podaje liczbę klientów.
    Firmy odzieżowe przychody ze sprzedaży i czasem marżę.
    Deweloperzy liczbę mieszkań sprzedanych netto i czasem przekazanych.
    T-Bull podaje liczbę pobrań swoich gier.
    Każda firma ma coś co może prezentować inwestorom.

To jak się prezentuje firma w raportach okresowych, miesięcznych, newsach w mediach przekłada się na jej odbiór przez inwestorów i traktowanie jako potencjalnie sensownej do inwestycji lub jednej z wielu noname ,której raporty przepadają w natłoku innych raportów publikowanych w tym samym okresie.

Ja niedawno dojrzałem tę spółkę, a szkoda, że nie wcześniej. Ale kto wcześniej o niej słyszał. Tylko nieliczni.

Proszę to potraktować jako sugestię osoby, która przegląda raporty naprawdę wielu spółek.
    A decyzja należy oczywiście do Pana.
  • Re: Raporty miesięczne Autor: ~WN [159.205.0.*]
    Dnia 2017-07-10 o godz. 22:35 obs napisał(a):
    > Raporty miesięczne to w miarę tania promocja spółki na giełdzie.

Teoretycznie. Raporty mają informować, nie promować. Wartość informacyjna raportów miesięcznych jest zerowa. Chyba że coś się dzieje nietypowego, wtedy oczywiście trzeba raport puścić.

> Ja niedawno dojrzałem tę spółkę, a szkoda, że nie wcześniej.
    > Ale kto wcześniej o niej słyszał. Tylko nieliczni.

Może właśnie dlatego, że rynek jest zalany pustymi komunikatami. Ciekawe czy MAR to ograniczył. Ciekawe czy KNF to przeanalizuje. (Nie. Nie.)

> A decyzja należy oczywiście do Pana.

Niezupełnie.
  • Re: Raporty miesięczne Autor: ~RL [194.181.148.*]
    Kwartalny model rozliczania się klientów z US a tym samym i z nami + półroczne abonamenty sprawiają, że raport miesięczny wpływów lub ilości użytkowników nie pokaże realnego poziomu wzrostu liczby klientów. Raport kwartalny jest dużo mniej podatny na te fluktuacje.

[x]
IFIRMA 0,19% 27,05 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.