Bredzisz. Ochłoń. To nie kurs zależy od wykresu tylko wykres od kursu. Na tym polega analiza TFE, że codziennie aktualizuje się wykres w zależności od sytuacji rynkowej. Zmiany są kosmetyczne i podyktowane warunkami rynkowymi, bo w dalszym ciągu nie ma pełnej jasności o wyglądzie fali B. Dla korzystających z TFE nie ma to większego znaczenia, bo fala B w trendzie minor jest nietransakcyjna. W dalszym ciągu czekamy na rozwinięcie fali C (PS) lub zaprzeczenie całej fali B, pokonanie szczytu i rozpoczęcie fali 3 (AS). Nie ma obowiązku oglądania wykresów Kwaśnego. Może masz lepszy, to zamieść go na forum. Tradycyjnie zobaczymy.
pisałem o tym wczesniej że...korektę z kwietnia do połowy maja mozna na wykresie liniowym rozpisać jako ABC, wiec ja zakładam 2 wersje...1.jestesmy w nowej fali wzrostowej (warunek-utrzymanie kursu powyżej 31 pln i przebicie 38) lub 2. idziemy w bok tworząc trójkąt-jesteśmy teraz w "c" więc jeszcze "d" i "e" (wybicie oczywiście w górę za miesiąc lub dwa)...wersji o fali C i spadku do 25-26 (wg Kwasnego) nie przewiduję...
dzisiejsza cofka od 38 potwierdza opór w tych okolicach, nad celonem wisi RGR a potem budowa dużego trójkąta z testowaniem 32, może 31....obym sie mylił...
wyjście z tego marazmu powinno nastapic najpóźniej w następnym tygodniu, albo nowe szczyty albo RGR, rynek pomaga utrzymac te poziomy ale więcej stawiam na spadki
Wszystko jest możliwe. Albo rgr się zrealizuje, albo podpuchę odwalili. Drobni sprzedawali, bo rgr niebawem, a tu zrobią na odwrót i ulica zostanie bez towaru.
To PS, ale jest jeszcze przecież AS. Na razie nie widać wyraźnej fali C stąd PS negatywny. W razie przebicia szczytu fali 1 będzie swap PS<->AS, przenumerowanie fal i zajęcie pozycji L. Który scenariusz się zrealizuje? Tradycyjnie zobaczymy.
Kolejny tydzień na minus, wg mnie nadal jestesmy w budowie duzego trójkąta, zadne info nie moze podnieść kursu wiecej niz parę procent po czym znow obsuwamy sie...no cóż, cierpliwi zarobią ale kiedy...?
spadek i tyle bez kluczowych informaci ltorych nie bedzie w najblizyszym czasie spowoduje spadek kursu kwasny bedzie mial racje z 26 zl, szkoda czasu obecnie na celona
poziom 26 to chyba jakby na swiecie cos sie bardzo negatywnego wydarzyło i wtedy w panice taki zjazd, ja nadal obstaje przy trójkącie, to w tej chwili najlepsze rozwiązanie...męcząca konsolidacja aby dobić ostatnich optymistów..
Jak mam smutny dzień to zerkam na analizę kwaśnego. tam są takie głupoty wyrysowane że aż mi sie wesoło robi buhahah Człowieku czego tyś sie najadł? Że takie brednie wyrysowujesz? :)))))
@darad - dzięki za wsparcie. Forum jest pełne takich myślicieli jak i jak czytam tego rodzaju wypowiedzi to rozumiem dlaczego większość na giełdzie traci. W sumie to nie moja sprawa. Parę słów sprostowania. Nie ma czegoś takiego jak 26 zł Kwaśnego. Papier może osiągnąć ten poziom, ale wcale nie musi i nikt z korzystających z TFE na niego nie czeka. Znający TFE wiedzą co to za poziom. Dzisiaj rysunek w wersji saute - https://invst.ly/4u4n6 Tradycyjnie zobaczymy
Autor: ~Kwaśny [31.2.110.*] 2017-08-17 08:48 . Parę słów sprostowania. Nie ma czegoś takiego jak 26 zł Kwaśnego. Papier może osiągnąć ten poziom, ale wcale nie musi i nikt z korzystających z TFE na niego nie czeka. Znający TFE wiedzą co to za poziom. Dzisiaj rysunek w wersji saute - https://invst.ly/4u4n6 Tradycyjnie zobaczymy
To może podaj dla tych co nie znają TFE jakie jest Twoja prognoza , oczekiwania wynikające z analizy TFE odnośnie kursu. Bo rozumiem że jesteś nastawiony na spadek kursu ?
Zupełnie na nic nie jestem nastawiony. Mam absolutnie neutralny stosunek do papieru. Czekam na rozpoznanie wyraźnej piątki fali C lub wybicie szczytu fali (1). To w tej chwili mój PS i AS. Który z tych scenariuszy się zrealizuje? Tradycyjnie zobaczymy.
To moja analiza jest jednoznaczna ma rosnąć i tyle w temacie , oczywiście z korektami. Czyli maja analiza daje wskazówkę jak się zachować, skoro ma rosnąć to należy kupować ewentualnie trzymać jak ktoś ma. Ja np mam od IPO i spokojnie trzymam.
A wnioski typu : nastawienie neutralne może spaść do 26 zł , ale nie musi
Jak uważasz. Czytać nie musisz, nicka nie zmieniam więc łatwo ominąć. Ten wątek poświęcony jest analizie TFE i stosujący tę teorię wiedzą o co chodzi. PS czy AS? Tradycyjnie zobaczymy.
Pozbądź się mani EC2, naganiaczu. Dostałeś tam w plecy na własne życzenie (może jeszcze przy pomocy niejakiego Mańka). Prześladuje cię to i zasłania możliwości zarabiania. Na EC2 była kolejna, doskonała spekulacja. Tam gra się praktycznie w widne. Czy będzie szansa na następną? Tradycyjnie zobaczymy.