Im częściej prezes się udziela tym bardziej jestem w pewności nieoddawania do 15 PLN całą szopka z wezwaniem oczywiście to lipa... rynek wycen i wyżej tą wartość i finansowo którzy zbierali grubo towar...
Myślę że jest już ze kilku finansowych zbierali od kwietnia do końca czerwca. Pełen spokój ...pozdowienia dla wytrwałych będzie tylko lepiej a kurs wyjdzie z "ustawionego" trendu bocznego
Stronę popytową już widać znudziło czekanie, podaż odpuściła sobie całkowicie. Zaczyna się stopniowe dziubanie. Na początek po cichutku, po troszeczku.
Przy okazji pary $/PLN bedzie dobra marza. Na koniec wakacji z tego co kojarze zostanie wyjasniona kwestia sporu z CCE. Moge sie mylic ale rajd mikolaja bedzie w tym roku dla cierpliwych hojny.
o rany! I tak od paru lat. Marże, kursy dolara, rajdy mikołaja, północe, zły prezes, dobre panoramiksy, itd, itp. Czy jest jeszcze jakiś frajer który się na to łapie?
no wreszcie jeszcze jeden co potrafi liczyć. Matematycznie oczywiście. Nie tak jak te wszystkie baranki które liczą nie wiem co i na co, beczą, że powinno, że niedoszacowane, że ck, że wk. Inni - to panoramiksy - że 15, że północ, że minima, że kupować, a nie sprzedawać, itd, itp. A wystarczą proste działania matematyczne i wszystko się klaruje.
Droga/drogi ewo/Ewanie analizuje twoje wpisy od 8 lat znam sytuację w firmie i wiem że jesteś naganiaczem z poznańskiego Koła bąkowego... i tak przegrasz...i Ty i ewa i inni pomagierzy z ula...
a na co tak naganiam od 8 lat? Jaki idiota, mnie, naganiacza słucha? hahahahaha. Tu mają posłuch tylko lamentujące barany ustawione do strzyżenia oraz panoramiksy na wiecznym haju ze swoimi wywodami.
Zwracam uwagę na REDWOOD. Tutaj kroi się mega jazda. Zestawcie sobie obecną cenę z wartością księgową. Cena/WK około 0,1 (!!!) zanosi się na mega korbę tylko czy zdążycie kupić poniżej złotówki :)
Trudno jest walczyć z rynkiem i nieuczciwym prezesem który ma gdzieś wyceny spółki i drobnych udziałowców.Jak mawia Buffet jeżeli spółka jest nisko wyceniona, rozwojową ale ma nieuczciwy zarząd nie należy jej dotykać.Wielu się poparzyło kupując te akcje.Kolesie tacy jak Ewa,Ewan i inni dbali o obrzydzenie spółki przez lata.To postacie wirtualne prezesa krążące na potrzeby"niskiego kursu" i taniego wezwania. TERAZ ulica już wydrukowana i nie da się nieuczciwości poznańskiego Ula.. ..Ps ja to bym się wstydził i obawiał że po takim traktowaniu małych już więcej nie kupią części w kompie drogi prezesie...zobaczumy jak dalej
11-13 lipca volumen jest okolo 200k akcji, skąd te twoje 44 banki? Ja tu widze niewiele ponad jedną.
A co do kursu: Zysk netto w 2015 był około jakies 9 mln, 1pln/akcja, zysk netto w 2016 był z 12 mln, około 1,25 pln/akcja, zysk netto w I KW 2017 jakieś 0,4 pln-a/akcja. Przy utrzymaniu tych liczb w roku 2017 bedzie ze 15 mln zysku netto. W najgorszym scenariuszu sporu z CCE ... po prostu zapłacą te 40 mln
PS
A moze mi ktoś wytmumaczyć, co dokładnie znaczy Zyski zatrzymane na 1.03.2017 w wysokości ... 104 MLN. z http://www.komputronik.com/data/files/1062_file0_1498771509.pdf ?
Zyski zatrzymane to zyski, które nie zostały jeszcze podzielone przez WZA. WZA może je podzielić przeznaczając na dywidendę, zasilenie kapitału zapasowego czy na jakieś fundusze rezerwowe....
Dnia 2017-07-21 o godz. 13:08 atomm napisał(a): > Zyski zatrzymane to zyski, które nie zostały jeszcze podzielone przez WZA. > WZA może je podzielić przeznaczając na dywidendę, zasilenie kapitału zapasowego czy na jakieś fundusze rezerwowe.... >
Zyski zatrzymane są już po oddzieleniu dywidendy od zysku netto. Wspomniane 104 mln oznaczają, że w latach minionych tyle pieniędzy pozostało w firmie po wypłaceniu dywidend ( jeśli takowe były). To ponad 10 zł na każdą akcję.
Dnia 2017-07-21 o godz. 13:28 ~mroczneśredniowiecz napisał(a): > Dnia 2017-07-21 o godz. 13:08 atomm napisał(a): > > Zyski zatrzymane to zyski, które nie zostały jeszcze podzielone przez WZA. > > WZA może je podzielić przeznaczając na dywidendę, zasilenie kapitału zapasowego czy na jakieś fundusze rezerwowe.... > > > > Zyski zatrzymane są już po oddzieleniu dywidendy od zysku netto. > Wspomniane 104 mln oznaczają, że w latach minionych tyle pieniędzy pozostało w firmie po wypłaceniu dywidend ( jeśli takowe były). To ponad 10 zł na każdą akcję. >
Tyle pieniedzy zostało po wypłaceniu dywidend i również po przekazaniu kwot na kapitał zapsaowy czy inne kapitały rezerwowe. Tyle pieniędzy jest tymczasowo w firmie (!) - nie zostały one przeznaczone za kapitał zapasowy..... Te pieniądze nadal mogą zostać podzielone przez WZA...
Ok, pomijając na chwile forumowych krzykaczy - obecny kurs akcji jest dla mnie trudny do zrozumienia - przykiszonej kasy w firmie ze 10 pln/akcja, a kurs około 6pln/akcja przy czym firma ciągle zyski przynosi.
Hipotetycznie wykupienie całej firmy to jakieś 60 mln, przy czym aktywa obrotowe (409 mln) > zobowiązania razem (386 mln), zakiszonej kasy ponad 100 mln, więc nawet zwykłe zaoranie firmy by się opłacało. Teoretycznie.
Jak rozumiem cenie akcji jest spór z CCE? Czy sam prezes i jego podejście do mniejszościowych jest "wyceniane" na MINUS grube miliony?
Niestety bywa tak na naszej bananowej gpw ostanio przez dwa lata bylem na pepeesie ktora przez kilka lat byla wycenia na 50 gr za akcje posiadajac wiecej gotowki niz wycena na gpw i dopiero ruszyla rok temu ,,,tam dzialy sie lepsze cuda niż na komputroniku