mam 3000 PP radiola cena emisyjna 1,40 ilość praw poboru , konto 110 = konto 210 maksymalny zapis podstawowy ilość akcji objęta zapisem kwota wpłaty na akcje
o co chodzi z tymi zapisami niech ktoś mi wytłumaczy ile akcji mogę kupić PP ( rozumiem ,że 3000 sztuk ) i po jakiej cenie
czy dobrze rozumiem , mogę kupić 3000 sztuk akcji po 0,03 zł tzw. PP a gdzie sa notowane PP abym mógł zobaczyć po ile są obecnie link wystartowały z ceną 1,4 zł?
tu dopiero wszystko przed spółką, ale aby kupić te akcje w oparciu o zmianę biznesu trzeba poczekać jak zamknie się emisja.
Na razie PP chodzą po 1gr i to rodzi ryzyko, że ktoś się nie zapisze. Z drugiej strony ktoś sypie akcjami to może właśnie zamienia stare na nowe starając się nie włożyć nowego kapitału.
Oglądać bo wycena zrobiła się niska. ale nie dotykać przed zamknięciem emisji. lepiej zapłacić 2-3% więcej ale w uzdrowionej firmie.
tam są same fundusze więc ktoś może mieć ochotę przejąć cały biznes.
mam 3000 PP radiola cena emisyjna 1,40 ilość praw poboru , konto 110 = konto 210 maksymalny zapis podstawowy ilość akcji objęta zapisem kwota wpłaty na akcje
o co chodzi z tymi zapisami niech ktoś mi wytłumaczy ile akcji mogę kupić PP ( rozumiem ,że 3000 sztuk ) i po jakiej cenie
przy tejc enie kupowac akcje z pp? szalenstwo!!!!!!!
mowiac wprost jezlei PKO TFI bedzie meic wiekszosciowy udzial w kapitale zakladowym wowczas pewnie dofinansuja dzialnosc dodtkowo kredytem ,ale tutaj jedyne co jest pewne to NIEPEWNOSC!!
Dnia 2017-07-07 o godz. 15:08 ~mały napisał(a): > czy ktoś odpowie mi na pytanie > > mam 3000 PP radiola > cena emisyjna 1,40 > ilość praw poboru , konto 110 = konto 210 maksymalny zapis podstawowy > ilość akcji objęta zapisem kwota wpłaty na akcje > > o co chodzi z tymi zapisami niech ktoś mi wytłumaczy > ile akcji mogę kupić PP ( rozumiem ,że 3000 sztuk ) i po jakiej cenie
Wszystko znajdziesz w prospekcie emisyjnym http://www.radpol.eu/pl/relacje-inwestorskie/akcje-radpol-s-a-na-gieldzie/prospekt-emisyjny-i-aneksy
W skrócie: zapisy do 19 lipca, za ok, 2,826 starych akcji dostaniesz jedną nową, cena 1,40. Jeśli nie chcesz się zapisać możesz sprzedać pp. handel pp do 14 lipca.
kupisz akcje [po cenie rynkowej weic jaki sens jest przez ponad 2miesiace przelac srodki finansowe ,ktore beda w BMi na rachunku spolki ,a ty bedziesz zdany na patzrenie sie jak innej spolki w wycenie rynkowej wartosci s=zwiekszaja!@
nie rozumiesz z enie oplaca sie skladac zapisu,ale to jzu nie moja sprawa!!
i ponownie trudno się nie zgodzić z ktk. Przy takiej cenie akcji, emisja wydaję się być nieatrakcyjna....ale spojrzcie ile już "ktoś" zebrał PP po groszu :)
Dnia 2017-07-11 o godz. 14:11 ~hun napisał(a): > i ponownie trudno się nie zgodzić z ktk. Przy takiej cenie akcji, emisja wydaję się być nieatrakcyjna....ale spojrzcie ile już "ktoś" zebrał PP po groszu :)
Ale także jest sporo takich co kupili pp kilka dni temu po 1 gr a teraz jak sprzedadzą po 2 gr mają zysk 100% !
Jak chcesz kupić parę kilo akcji, to może i się "opłaca", bo akcje masz już teraz i możesz nimi handlować?! Dla długoterminowego inwestora, nie ma to znaczenia, chociaż ryzyko jak przy każdej emisji jest. Sytuacja jest dużo bardziej skomplikowana jak chcesz zebrać 500K+ akcji. W rynku jest to praktycznie nie możliwe przy tych poziomach, chyba, że masz dogadanego sprzedającego, który lubi kupić drogo i sprzedać tanio. Z Praw poboru, to już inna bajka. Na podaży wisi ok. 2 mln sztuk PP po 2 grosze. Do tej pory 8,8 mln sztuk PP (ok. 31% ilości wszystkich PP) się przerzuciło przez rynek, co daje ok. 3,26 mln akcji serii E (jeżeli wszystkie zostaną objęte zapisem), ~16% spółki.
jednak do czasu zarejestrowania akcji w KDPW i wprodzenia ich do obrotu co bedzie trwac najkrocej 1,5m-ca nie ebdziesz posiadal ani piendizy z zapisu na akcje tudziez zakupu ,oraz tych akcji!!
przy obecnych cenach sie NIE OPLACA lepiej nabyc akcje na rynku!!
No i co z tego, ze 2-3 miesiące będziesz bez kasy i akcji? Dziś na radpolu za 2k PLN się obróciło akcji. Koszyki po 1,5 k akcji na podaży, co to jest? W prawach poboru 500k się obróciło, czyli 185k akcji nowej emisji po 1,4pln. Weź to człowieku zrozum, ze dla małych to sobie możesz ładować w rynku ale jął duży gracz chce wejść, to musi to zrobić przez PP. Albo masz dogadanego oddającego, który Ci odda po 1,45PLN jakiś duży pakiet (patrz 6. Lipca)
ALE CO INTERESUJE WAS TZW DUZY GRACZ JAK TO MOWISZ O KIMS KTO CHCE KUPIC 500K TO MALO ISTOTNE!!
DETALOWI NEI OPLACA SIE BLKOWAC PIENIZDZY NA 2-3MIESIACE! TO JEST JASNE OBECNA CENA DLA DETALU JEST ATRACYJNA ABY NABYC AKCJE NA GPW I JUZ!
INSTYTUCJNALNI NABYLIA KCJE PO 2,48 ZL(2,5MLN AKCJI)CALY CZAS PRZEDAJA ZE STRATA,ZANIM ZLOZA ZAPIS I AKCJE EMISJI F ZOSTANA DOPUSZCOZNE DO OBROTU MINIE MIN 2MIESIACE,WIEC TEZ PRZEZ 2 ME3ISIACE OPERUJA NA AKCJACH JZU POSIDANYCH!!!!!
A ZATEM NEI BEDA CHIELI NA NICH STRACIC PRZED SERIA F MYSLE O SERII E!TERAZ JEST CZAS NA SPRZEDAZ PP I ZAKUP NA RYNKU TEGO CO SPRZEDAJA!
EKONOMICZNIE NIC INNEGO NIE MA SENSU!
TO MOEJ SUBIEKTYWNE ZDANIE!!
PEWNIE TEN CZAS MIEDZY WPRDZENIEM DO OBROTU AKCJI A ZAKONCZNIEM ZAPISOW BEDA CHCILI CENE JAK TO MDONIE SIE MOWI W PL 'UREALNIC"@!