Dnia 2017-07-05 o godz. 16:13 ~arus napisał(a): > Wygląda na to że 25 gr. jest dnem ostatnich spadków . > a 20 gr będzie dnem następnych spadków, za miesiąc będzie to 15 gr
No dobra. Pójdźmy w drugą mańkę. Jak byś odebrał komunikat? a) emisja się nie powiodła b) emisja się powiodła. Podejrzewam, a wręcz jestem pewien że drugi wariant dla ciebie byłby bardziej pozytywny niż pierwszy. To dopiero byłaby zwała kursu gdyby sprawdził siebie pierwszy wariant. I proszę cię nie pisz mi dyrdymałów j.w napisałeś
I jeszcze jedno. Finansowanie z obligacji daje spółce szanse na obecny dalszy rozwój i realizację nowych lub dokończenie projektów. Tylko od rządzących zależy jak spożytkowane bedą te środki z emisji obligacji. Życzę tej spółce powodzenia.
Uprawiasz demagogię. Oczywistym jest że musieli pozyskać środki na bieżącą działalność bo inaczej upadłość. Skoro nie powiodła się emisja akcji to musieli obligacje bo nawet kredytu chyba by nie dostali, więc nic innego nie pozostało. Moim zdanie obligacje objął WKM bo nie miał wyjścia, teraz aby spłacić te obligacje spółka musi zrobić emisję akcji, oczywiście jak poprawi się klimat, bo teraz marne szanse na uplasowanie nowych akcji.
Teraz aby poprawić klimat znowu wypuszczą serię pozytywnych inf, pewnie o phantomsix, tylko czy tym razem rynek w to uwierzy? Wciąż pozostają te pytania z walnego.
Nie strasz ludzi, bo to bzdury - jaka upadłość jak spółka ZARABIA i się rozwija - zobacz na przychody w I kw. 2017 podwojone w stosunku do I kw. 2016. Sam zysk netto za 2016 rok wyniósł więcej niż te obligacje i został w spółce jako kapitał zapasowy. Ludzie zapominają, że BBM generuje zysk dla spółki i stąd tak dobre wyniki bo przecież nie z wymarłych portali steamkeys, rumbdy itd.
Co do kursu to dziś już było widać, że ludzie chętnie po 26gr kupują - 150k akcji wystawione przez kogoś rozeszło się i nikt inny po tyle nie sprzedawał. Myślę, że rano ostatnia szansa żeby za tyle wejść potem powolny ruch w górę.
Tak, tak oczywiście. Niby zarabiają a nie mają na bieżącą działalność. Ostatnia emisja akcji po 70 groszy w 1 kw br ponad 1mln zł i co? Okazało się za mało, chcieli zrobić kolejną emisję 22mln po 35 gr bo kasy mało.
Skoro spółka niby zarabia i pozyskali z emisji ponad 1mln, to gdzie ta kasa jest? Po co te obligacje? Ktoś wie co oni tam wyprawiają?
A moim zdaniem to zwykła karuzela wzrostu volumenów. Np mam 150 k akcji nie ma ofert kupna, nie mam komu sprzedać. Muszę wygenerować takie opinie jak Twoja. Wystawię sprzedaż 150 k akcji po 0,26 zł. Wiadomo, że nikt nie kupi bo nie ma popytu. Zacznę więc sam kupować te akcje. najpierw po 5 k, 15 k później chapsnę 50 k że niby ktoś poważniejszy nieco, a po godzinie kilka razy po 6 k aby wyglądało, że i drobni kupują, zabiorę też 30 k w jednym kawałku. Efekt - akcji nie sprzedałem ale na forum pisać będą, że ruch się robi na walorze. A to zwykła lipa.