• Microsoft też wszedł w marihuanę Autor: ~dr_wezol [79.190.18.*]
    To dość stare, ale ja tego nie wiedziałem. Pewnie nie tylko ja. O Kanadzie to podawaliśmy.
    W kwietniu na giełdzie papierów wartościowych w Toronto z sukcesem zadebiutował Horizons Medical Marijuana Life Sciences ETF, fundusz inwestujący w firmy związane z branżą marihuany, nie tylko medycznej. Firmy te wchodzą w skład opracowanego przez przedsiębiorstwo Solactive indeksu North American Medical Marijuana Index. Horizons to pierwszy taki fundusz na świecie.
    Szlaki przecierają też giganci. Już dwa lata temu fundusz venture capital Founders Fund, prowadzony między innymi przez Petera Thiela, współtwórcę PayPala i pierwszego inwestora Facebooka, zasilił gotówką firmę z branży marihuany – Privateer Holdings. Z kolei Microsoft w zeszłym roku nawiązał współpracę z firmą KIND Financial.
  • Re: Microsoft też wszedł w marihuanę Autor: ~dr_wezol [79.190.18.*]
    Arcview Market Research to firma analityczna zajmująca się rynkiem legalnej marihuany w USA. Na początku roku opublikowała swój piąty raport o stanie branży.
    Według wyliczeń Arcview sprzedaż legalnej marihuany, czy to do celów medycznych czy rekreacyjnych, w zeszłym roku przekroczyła 6,7 mld dolarów, co jest wzrostem aż o 30 proc. w stosunku do 2015 roku. Duże znaczenie miała tu popularyzacja olejków i żywności z marihuaną. Analitycy szacują, że skumulowany roczny wskaźnik wzrostu w najbliższych latach będzie wynosił 25 proc. To lepiej od spółek internetowych na początku XXI wieku. W 2021 roku rynek ma być wart 20,2 mld dolarów.
    Troy Dayton, szef Arcview, w komentarzu do raportu zauważył, że trudno znaleźć jakikolwiek inny wart miliardy rynek rosnący w tempie 25 proc., na którym nie byłoby międzynarodowych korporacji i inwestorów instytucjonalnych. I właśnie dlatego, jego zdaniem, rynek marihuany to super okazja.
  • Re: Microsoft też wszedł w marihuanę Autor: ~dr_dureń [46.112.97.*]
    ładnie piszesz

spółka poza nazwą nie ma nic

ILE MASZ AKCJI?? JA OSTATNIO SPORO ŁYKŁEM. PARU LESZCZY SIĘ NAGONIŁO :)

ŚREDNIĄ MAM SUPER ALE CHCE JESZCZE DOŚC SPORY PAKIET KASY ZAINWESTOWAĆ ... ZASTANAWIAM SIĘ ....
  • Re: Microsoft też wszedł w marihuanę Autor: ~lipa [89.229.150.*]
    kup sobie nowy piórnik do szkoły.
  • Re: Microsoft też wszedł w marihuanę Autor: ~dr_dureń [46.112.97.*]
    LIPA NIE MASZ AKCJI?

KUPISZ DROŻEJ HAHAHA

ZASTANAWIAM SIĘ CZY DOTANKOWAĆ

BEZ OBROTÓW CIĘŻKO BĘDZIE OPYLIĆ AKCJE ZA PRAWIE 80 TYŚ ZŁ

DO TYLU CHCE TERAZ

HAHAHHAHAHAHAHAHAHHAHHHHHH

PA JA CYKU
[x]
GENERGY -18,75% 0,02 2020-05-20 12:50:37