j.w. przeciez żeby mieć prawo do dywidendy trzeba akcje trzymać przynajmniej do jutra. a dla tych co chcieli sprzedac akcje mogli to zrobić we czwartek 29/06. teraz jesteśmy minus 40 groszy od szczytu.
Hmmm ale 81% idzie do kieszeni... Jak mam mozliwosc dostania 81% tortu gratis to nie obrazam sie ze ktos lyknie 19%... No chyba ze jutro tort bedzie popsuty...
Czyli jutro w połowie sesji pomału na spadkach kupować... dywidenda w kieszeni... no chyba że jak rok temu w sierpniu najtaniej, ale to się nie sprawdzi - tak myślę.
d) określić datę ustalenia prawa do Pozostałej Części Dywidendy na dzień 5 lipca 2017 r. (Dzień Dywidendy); -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- (e) określić termin wypłaty Pozostałej Części Dywidendy na dzień 21 lipca 2017r.----------------------------- (f) w związku z rozliczeniem wyniku finansowego wypracowanego przez Spółkę w roku 2016 Zaliczką Dywidendową określić Fundusz Rezerwowy na kwotę 319.578.917,13 zł (słownie: trzysta dziewiętnaście milionów pięćset siedemdziesiąt osiem tysięcy dziewięćset siedemnaście złotych i trzynaście groszy).
jeśli jutro kupisz to dywidendy nie dostaniesz, dziś był ostatni dzień żeby się załapać a wynika to z tego że księgowanie akcji trwa 2 dni czyli jeśli dziś kupiłeś to zapis na koncie jest dopiero za 2 dni innymi słowy żeby załapać się na dywidendę z 5 lipca trzeba kupić akcje najpóźniej 3 lipca
kris jest jeszcze cos takiego jak odciecie dywidendy od kursu, wiec jutro bedzie ci ciezko po takim kursie sprzedac. i sam wprowadzasz ludzi w blad mowiac ze jutro moga jeszcze kupic akcje bo "ja" wytlumaczyl to bardzo dobrze i prawidlowo
Ost. dzień aby wziąsc udział w dywidendzie to 03.07.Prawa własności nabywasz 05.07. Odcięcie jest 04.07.TZN kupując akcje 03.07 możesz sprzedać 04.07 po odcięciu z rana i 21.07 wypłacą 50 gr za akc.