• DO NOWYCH ECHOWCÓW!! Autor: ~dami [37.47.30.*]
    Witam i przypominam,że warunkiem zainkasowania dywidendy 0,50 zł w dniu 21.7.17 jest mieć lub zakupić akcje spółki nie później niż do końca sesji w dniu 3.7.17, tak by w terminie D+2 /5.7.17/ były zaliczone do rachunku inwestora,czyniąc zadość warunkowi ustalonemu przez WZA nabycia prawa do tej dywidendy.
    Nie ma tu też żadnego znaczenia brak prawa przeszłego do nabycia dywidendy zaliczkowej 0,85 zł, która już została w całości wypłacona.
    Stopa tej dywidendy do kursu zamknięcia 30.6.17 wynosi~8% czyli jedna z wyższych na gpw,natomiast stopa wraz z wypłaconą już zaliczką to ~22% .
    Natomiast za rok 2017 zarząd spółki zobowiązał się zatwierdzić 0,50 zł dywidendy + dochodzi wysokie PRAWDOPODOBIEŃSTWO wypłaty dywidendy specjalnej w związku ze sprzedażą akcji EPP w kwocie 40 mln.euro.
  • Re: DO NOWYCH ECHOWCÓW!! Autor: ~jacek [188.121.13.*]
    Na moje oko to jest właśnie ta dywidenda specjalna
  • Re: DO NOWYCH ECHOWCÓW!! Autor: ~dami [37.47.26.*]
    Nie,czytaj uważnie ostatnią uchwałę dywidendową i dowiesz się,że źródłem jej wypłaty jest f.rezerw,którego jeszcze po tej wypłacie zostanie,jeśli dobrze pamiętam,ca 0,4 mld.zł.natomiast tutaj będziemy mieli zastrzyk nowych środków ze sprzedaży akcji EPP...
  • Re: DO NOWYCH ECHOWCÓW!! Autor: ~dami [37.47.26.*]
    cd.do Jacka/ moment dla żartu: Achilles zmarł na piętę a Ty jak najdłużej żyj ale nie " na oko"..
  • Re: DO NOWYCH ECHOWCÓW!! Autor: ~xxx [95.49.31.*]
    małe sprostowanie sprzedano 40mln akcji za 49 mln euro-reszta ok
  • Re: DO NOWYCH ECHOWCÓW!! Autor: ~axaa [89.78.46.*]
    Nowi Echowcy nie chcą dywidend/Sprzedają:))
  • Re: DO NOWYCH ECHOWCÓW!! Autor: ~dami [37.47.63.*]
    Adresowałem informację do tych właśnie co zastanawiają się nad zakupem papiera, aby mieli jakiś pogląd przynajmniej od tej strony, z tym że trudno powiedzieć na ile to będzie daremne!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [66.102.9.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Dnia 2017-07-03 o godz. 09:29 ~ToŻenada napisał(a):
    > Jak ci nie wstyd pajacu wciągać ludzi w straty..!!! Żonę swoją namów..!

No i masz Dami odpowiedz " I po co ci to było Grzegorzu Dyndało" jak mówi przysłowie
    Nie doradzaj , bo na spółkę naleciało się b. dużo mądrali i hejterów/Siedz cicho i realizuj swój plan/Pozdrawiam :)) Uśmiechów i jeszcze raz uśmiechów:))))
    Moderator usunął odpowiedz P.per. Żenada:))
  • Re: DO NOWYCH ECHOWCÓW!! Autor: ~dami [37.47.63.*]
    Panie żenada, gdybym nie wierzył w papier to już bym go dawno nie miał bez względu na to ,czy idzie na płd.,czy płn. natomiast nigdy się nie zgodzę, aby ktoś bezpodstawnie, często z powodu WŁASNEGO BŁĘDU deprecjonował mi akcję i wówczas następuje moja reakcja na jego bezmyślną akcję-- dużo jest nieuków panie żenada co nie znają 3 prawa Newtona o akcji i reakcji...masz okazję się nauczyć.
[x]
ECHO 2,04% 5,00 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.