wlasnie na czacie powiedzial że platige- to dobry temat, ale inwestycja za 2-3 lata ... ;) wtedy to my już będziemy wszystko wiedzieli, ale jak taki guru mówi że to dobry temat = to to dobry temat :)
O ile mnie pamięć nie myli, to oprócz -30 w 3 miechy, mieliśmy tu również +80% w jeden dzień. Tak, że ten tego, decyzja należy do każdego samodzielnie :)
z zasady, inwestując swoją kasę, słucham tylko samego siebie. Przynajmniej potem tylko siebie winić jeśli coś pójdzie nie tak. Albo mogę się dumnie puszyć jak paw, jak pojdzie dobrze :D
Codo Albercika to przewidział w miar dobrze, że to będzie dobra inwestycja ale za rok, dwa. Rok właśnie mija i jesteśmy tuz nad dnem i wygląda jakby miało iśc w druga strone. Ale to trzeba potweirdzić stanowczo.
Dnia 2018-06-26 o godz. 08:43 ~MalcolmX napisał(a): > Codo Albercika to przewidział w miar dobrze, że to będzie dobra inwestycja ale za rok, dwa. Rok właśnie mija i jesteśmy tuz nad dnem i wygląda jakby miało iśc w druga strone. Ale to trzeba potweirdzić stanowczo.
strategia kupowania z perspektywą długoterminową jak rośnie i kurs jest wysoki, zaliczając stratę 50% i po 2-3 latach wychodząc MOŻE nawet te 50% powiedzmy, to ma być strategia? O ile z firmą się przypadkiem coś nie stanie w takim długim okresie... Czy po prostu był interes w tym żeby wtedy tak o tym mówić, czyli mając akcje lub z kimś współpracując?
według niego, powinno się mieć CDR, 11Bit i inne spółki gdzie kurs jest dość wysoko lub bardzo wysoko i jest ryzyko, że jak zacznie spadać to tyle, że ludzie na dzień dobry mogą mieć takie straty, że nie wyrobią...
A wygrywa ten kto ma dostęp do wewnętrznych informacji lub kupuje spółki z potencjałem odwrócenia trendu, rozwoju itd. w DOLE... a nie w pół górce lub górce... wygrywa ten kto zmniejsza ryzyko ;)
No z takim podejściem bałem się kupować cdr po 70 zł, potem po 100 a gdzie jest teraz to widzimy. Ale teraz bym nie załadował się na longa na cdr czy 11bit, jedynie spekulacyjnie po kilkanaście %. Większe ryzyko straty niż dużego zarobku. Ale co innego tutaj.
Jakiś czas temu ten Pan na tweterze pisał ze Bos bank to będzie takie bankowe JSW i cos sie lipa okazała chyba .... zreszta jest o tym wątek na forum Bos banku i nawet wklejone posty z weetera
jego wypowiedzi sprzed 3 lat nie znam, ale gość wrócił do tematu 3 miesiące temu, w longterm z 4/12/2019, opowiada o spotkaniu z prezesem żbikowskim i perspektywach spółki https://www.youtube.com/watch?v=t6cgWKjSEuc od 11:34 minuty mówi o pli, z tym, że spółka nie ma już 70 mln sprzedaży, ale 90 mln! ps> w 2017 cena była ponad 80 zeta, przez te lata były jazdy w obie strony, jak ktos umiał to wychwycić to gratulacje...temat cały czas uważam, ze dobry do jakiejś gry