jak to możliwe że akcje są po 0,10gr ?? dlaczego akcje nie są do kupienia według wzoru na PP ??
teraz mam pytanie do specjalistów załóżmy że posiadam 10000 akcji na dzień dzisiejszy po 0,13gr czyli 1300 PLN automatycznie jest zobiligowany do zapisu na 10000 akcji PP (czyli do wydania bym miał 1000PLN aby się na nie zapisać) ile będą warte moje akcje jeżeli nie zapiszę się na te z PP ?? o ile spadnie ich wartość ... bo czytam i czytam i nie wiem jak już to liczyć ...
drugie pytanie gdzie jest możliwość zbycia PP ? bo w mBanku mam wyłącznie opcję zapisu , a odstąpienia nie ma wcale tzn sprzedania PP ..
1. Nie masz obowiązku zapisywać się na akcje z NE. 2. Nie możesz sprzedać PP, przepadną. 3. Cena obecnych akcji nie spadnie, tylko spadnie udział procentowy w spółce.
zadajecie takie pytania że się nie dziwie że tak was ty dymają banda gimbusów co sie o giełdzie dowiedziała chyba z fejsbuka powinni was tu do zera ogolić
nie podpucha tylko to moja pierwsza spółka w której są jakieś PP do objęcia stąd moje pytania a bełkotu 250stronicowego nie chce mi się czytać ...
a to co znalazłem w sieci o akcjach PP i jakie się z tym wiążą straty jeżeli nie zapisze się na ich emisje zaowocowało w/w pytaniami
tak więc skoro nie ma obowiązku zakupu tych że akcji z PP i nie wiąże się z tym utrata obecnych aktywów (pomniejszenia wartości wcześniej nabytych akcji - o czym to wypisują w sieci ) nie muszę inwestować dodatkowego kapitału ...
ja myśle że nie udaje tacy to już teraz sie rozdzą i części z tej rzeszy niedorozwojów jakimś cudem udało się otworzyć rachunki maklerskie dla zaprawionych przez lata w boju giełdowych wataszków i forumowych gangów spekulacyjnych to atrakcyjny plankton
pochwal się cffaniaczku po ile kupiłeś i ile jak jesteś taki zaprawiony w bojach itp. itd... żal to jest takich ludzi jak ty i tobie podobni, gość miał normalne pytanie, sam też kiedyś zaczynałeś chyba nie?