• 22% dewidenda ! Autor: ~akcjonariusz [79.190.233.*]
    Przy obecnym kursie to chyba jedna z większych na GPW.
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~Pixi [94.254.171.*]
    A zainteresowanie zerowe - co za fenomen...
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~sokoban [193.93.156.*]
    Fakt... przy obecnym kursie to można powiedzieć że perełka w sezonie ogórkowym. I ktoś dziś ładnie na samym końcu pociągnął - 5000 szt to rzadko widziany wolumen... w jednej transakcji przy 3.20 dało mu to ponad 20% co przy kilku dniach oczekiwania jest doskonałym wynikiem... Jestem bardzo ciekawy co stanie się przed 4 lipca...
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~paczucha [94.254.140.*]
    Dnia 2017-06-27 o godz. 21:01 ~sokoban napisał(a):
    > Fakt... przy obecnym kursie to można powiedzieć że perełka w sezonie ogórkowym. I ktoś dziś ładnie na samym końcu pociągnął - 5000 szt to rzadko widziany wolumen... w jednej transakcji przy 3.20 dało mu to ponad 20% co przy kilku dniach oczekiwania jest doskonałym wynikiem... Jestem bardzo ciekawy co stanie się przed 4 lipca...

pociągnął? raczej dostał strzała, ktoś zobaczył że jednak kurs nie poleci w górę to wywalił póki miał okazję bo teraz znowu pusto z lewej a w dodatku na 3,25 ktoś wystawił 3k czyli koniec szansy na wzrosty niestety. oby się 3zł utrzymało tylko...
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~fefe [89.76.250.*]
    nieważne co się stanie do 4 lipca tylko po 4 lipca
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~fragi [94.254.230.*]
    rozumiem ze odetna 74 grosze od kursu a nie 18 czyli tyle ile przypada z 2016
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~pixi [94.254.175.*]
    o ile pamiętam to wartość dywidendy jest odcinana od kursu - 2016 nie ma tu znaczenia. i ten przepis jest dla mnie kompletnie niezrozumiały - to kara dla tych którzy trzymają akcje
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~Fragi [94.254.227.*]
    Papier trza mieć jutro na koniec sesji jutro odcinają?
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~akcjonariusz [79.190.233.*]
    Tak ,jutro kto będzie miał akcje , dostanie dewidendę.
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~ppabloo [188.117.137.*]
    a nie czasem 4 lipca ?
    Na giełdzie jest zasada , w związku z rozliczania posiadanych akcji z " poślizgiem " 2 dni , dlatego akcje musisz posiadać 2 dni wcześniej. 03.07. - I dzień / 30.06. - II dzień. Dlatego tak wychodzi , bo 02.07. to Niedziela , a 01.07. to Sobota.
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~felix [89.76.250.*]
    trzeba mieć akcje na rachunku 4 lipca, to jest dzień dywidendy
    Felix - mijasz się z prawdą. Wrzuć w przeglądarke i wszystko będziesz wiedział, kiedy trzeba mieć akcje !
    mnie się wydaje że od 4 lipca musisz 2 dni posiadać akcję ale pewności nie mam

• Re: 22% dewidenda ! Autor: ~pixi [94.254.175.*]
    Inwestorzy od siedmiu boleści... dwa dni giełdowe przed terminem dywidendy akcje muszą być na rachunku żeby zostały zaliczone do stanu posiadania. 4 lipca to wtorek, 3 to poniedziałek, wcześniej mamy sobotę i niedzielę bez obrotu więc dziś jest ten D-Day... dawcy kapitału..
    nie musisz obrażać ludzi nie każdy jest takim rokefelerem jak ty :)

• Re: 22% dewidenda ! Autor: ~Majster [89.64.0.*]
    I ma racje - wyżej mieliście napisane na kiedy jest liczony stan dywidendy. Kluczowe pytanie - co dalej? Czy jak ktoś wcześniej zauważył wartość dywidendy jest tak ustawiona żeby zrobić wezwanie? Czy znowu będzie się kisić przez lata bez pomysłu co dalej..
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~Cierpliwy [109.196.55.*]
    Decyzja o wypłacie dywidendy zapadła, w mojej ocenie równolegle z decyzją co do przyszłości spółki. Niezależnie czy Emu idzie na sprzedaż czy to obecny właściciel będzie w nią dalej inwestował, raczej mało prawdopodobne jest jej pozostanie na giełdzie. Wartością tej spółki jest ogromna baza umów na dystrybucje muzyki i rosnąca ilość osób decydujących się na legalne i odpłatne słuchanie. Nawet jednak jeśli spółka dalej by się kisiła, to co roku wypłacałaby ok. 20 gr dywidendy (czyli ok. 8%). Czyli taka super lokata.
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~rolo [89.76.250.*]
    mam nadzieje, że teraz albo rozkręcą spółkę albo wejdzie nowy właściciel a pomysłem na skokowe zwiększenie zysków
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~sokoban [193.93.156.*]
    Chyba jednak prędzej zostanie wycofana z parkietu.... kasa wyjęta, skup można zrobić. Pytanie czy w najbliższej perspektywie czy raczej to koniec tego lub przyszły rok... Z uwagi na same koszty utrzymania nie opłaca się utrzymywać w tej formie, zresztą od dłuższego czasu nie bardzo wiadomo dlaczego nie zrobili skupu i wycofali się z GPW. A może... wszystko zostanie wystawione do sprzedania dalej?
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~rolo [87.204.58.*]
    fundusz chyba powinien miec strategię dla każdego kawałka aktywa, a chyba ten kawałek jest bardziej perspektywiczny niż sklepy fizyczne
  • Re: 22% dewidenda ! Autor: ~bobby [91.231.37.*]
    fundusz to ma to w przysłowiowych czterech literach - spółka przynosi spore zyski (ciągle) w znacznej części jest w jednych rękach = sytuacja niemal idealna! a Wy maluczcy niestety modlitwami tylko możecie się posiłkować... wątpię żeby zaszły znaczące ruchy na wakacjach - sam bym się opalał gdzieś gdzie święty spokój łączy się z lazurowym kolorem morza!

• Re: 22% dewidenda ! Autor: ~rolo [87.204.58.*]
    co do wakacja masz racje
    nic sie generalnie nie dzieje w wakacje na żadnym rynku
    inwestorzy wydaja kase ale nie na akcje a na drinki na plazy
[x]
EMUZYKA 0,00% 6,80 2023-05-11 13:01:54
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.