• dlaczego warto? Autor: ~mlodystazem [46.238.237.*]
    witam szanownych traderów.maklerów/znawców NC
    proszę o Wasze opinie dlaczego warto inwestować w tę spółkę....bardzo proszę o merytoryczne odp bądź milczenie...
    nie potrzebuję "marketingowego bełkotu" - mam go dość w komunikatach spółki. Dlaczego uważacie, że osiągnie pułap "złotowek".
    Wszelkich "znafców" od naganiania na kupno/sprzedaż proszę o milczenie
  • Re: dlaczego warto? Autor: ~konrad [37.47.192.*]
    Dnia 2017-06-26 o godz. 18:14 ~mlodystazem napisał(a):
    > witam szanownych traderów.maklerów/znawców NC
    > proszę o Wasze opinie dlaczego warto inwestować w tę spółkę....bardzo proszę o merytoryczne odp bądź milczenie...
    > nie potrzebuję "marketingowego bełkotu" - mam go dość w komunikatach spółki. Dlaczego uważacie, że osiągnie pułap "złotowek".
    > Wszelkich "znafców" od naganiania na kupno/sprzedaż proszę o milczenie

mloda perspektywiczna spolka ff pewnie juz ponizej 10% a ze konsoliduje juz 8miesiac to nic my czekamy cierpliwie wsk mowia kupuj AT a ty sam decyduj czy warto czy nie ja mam czas i bede czekal na poziomy zlotowkowe bo taki jest zasieg wzrostow,nikogo nie namawiam ani do kupna czy sprzedazy niech kazdy sam decyduje
  • Re: dlaczego warto? Autor: ~WyłapujePEREŁKIzNC [89.64.51.*]
    Dlaczego warto?Poczytaj sobie.
    http://wilkzksiazecej.blogspot.com/2017/02/outdoorzy-moda-perspektywiczna-spoka.html
  • Re: dlaczego warto? Autor: ~mlodystazem [46.238.237.*]
    dzięki za link, poczytałem, podobnie jak raporty okresowe oraz info o udziałowcach....i od razu zaznaczę - sam jestem miłośnikiem outdooru/sportu (od 20 lat kupującym sprzęt marek którymi handluje spółka i inne sklepy w branży) i zależy mi żeby ta branża rosła, bo poza intersportem i outdoor nie ma nikogo. A obie spółki delikatnie mówiąc nie zachwycają przynajmniej tych którzy nie dostali/kupili akcji za bezcen (akcje uprzywilejowane) i moga nimi "sypać" , bo ile by kurs nie wyniósł i tak są mocno do przodu.

Na rynku są 2 sklepy tej branży - 8a.pl i skalnik, reszta w tym outdoor robi nieznaczny % obrotu. Swoje z rynku zabierają decathlony, Go Sporty, 4F i master sporty - tam kupuje zwykły lud. Zastanawia mnie ten duzy obrót hurt (mała marża). Info o wzrostach detalu traktuje jako pobożne życzenia. Brak konkretów,

Na teraz widzę tu tylko zabawę w spekulację. Owszem jak ktoś ma kilka/nascie tys to spokojnie moze ulokowac sie z pakietem na 20-50k akcji i czekać, aż ktoś to kupi. Tylko kto, bo na pewno nie główni akcjonariusze - oni i tak mają dość, a może się okazać że właśnie powoli sypią- przy tak marnych obrotach nie muszą nawet za bardzo informować KNF.
    Piszecie o niskim FF - zobaczcie na ECHO i co tam sie wyprawia. Wejść łatwo - wyjść już nie żeby nie położyć kursu o kilka %. A to jednak inna skala. Raport za rok z zyskiem na poziomie 3k zł to lekka kpina. Zresztą Wasz "wilk giełdy" z bloga jasno to opisał:) Miała być taka okazja...
    Rozumiem pole do popisu i dużych zysków. Rozumiem zabawę AT, ale mądrzy są tylko Ci z prawej strony wykresu - lewej nie zna nikt. Nie jeden raz AT wołało kupuj bo zysk i nic z tego nie wyszło.
    Jeśli spółka jest taka ACH jak twierdzicie, to akumulacja 1,5mln akcji z FF po 40-50 gorszy powinna była trwać moment a nie pół roku. Zreszta mozna zrobić wezwanie, w koncu to nie jakieś kosmiczne pieniądze.

chetnie podyskutuje co Wy o tym sądzicie.
  • Re: dlaczego warto? Autor: ~mlodystazem [46.238.237.*]
    mógłbym sie rozpisywać w kwestiach stricte sklepu/marzy/ zapasu, ale nie o to chodzi. B. dobrze ze wprowadzili NatureHike bo chinczycy robia dobry a tani sprzęt, do tej pory w duzej mierze sciągany a ali. Patrze na firme z perspektywy kogos kto jest ich/może być ich klientem i szuka również u konkurencji. Wy pewnie patrzycie przez pryzmat spółki na rynku NC... dlatego też pytam, dlaczego akurat niby taka perspektywiczna, skoro nie jest nowa, bo założyciele/właściciele siedzą w niej od początku czyli bodaj 2008 roku. W branży pewnie dłużej. Stąd pisałem o marketingowym "bełkocie" w komunikatach spółki.
  • Re: dlaczego warto? Autor: ~konrad [37.47.224.*]
    Dnia 2017-06-26 o godz. 22:08 ~mlodystazem napisał(a):
    > mógłbym sie rozpisywać w kwestiach stricte sklepu/marzy/ zapasu, ale nie o to chodzi. B. dobrze ze wprowadzili NatureHike bo chinczycy robia dobry a tani sprzęt, do tej pory w duzej mierze sciągany a ali. Patrze na firme z perspektywy kogos kto jest ich/może być ich klientem i szuka również u konkurencji. Wy pewnie patrzycie przez pryzmat spółki na rynku NC... dlatego też pytam, dlaczego akurat niby taka perspektywiczna, skoro nie jest nowa, bo założyciele/właściciele siedzą w niej od początku czyli bodaj 2008 roku. W branży pewnie dłużej. Stąd pisałem o marketingowym "bełkocie" w komunikatach spółki.

kolego juz ci napisalem nikt cie nie zmusza do kupna czy sprzedazy to twoja sprawa i twoje kasa wiec sam decyduj a nie szukasz na forum poparcia to jest rynek nc dam ci przyklad spolka glg tez po scaleniu kisila ja bralem przed scaleniem 5gr i po scaleniu 60-70sr mialem srednia okolice 80gr cierpliwie czekalem po roku oddalem 7-8zl takze cierpliwi tylko zarabiaja,wiec przyjdzie pora na out a czy poczekamy jeszcze rok to inna sprawa spolka ma najlepszy okres zimowy ma nowa hale takze cierpliwosci
[x]
OUTDOORZY 8,47% 0,64 2025-12-19 13:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.