No właśnie dobrze napisane.Polinwestorzy kurs zjechał a 3-4gr a nowe akcje po 10gr.To jest spółka notowana na NC. A przecież wiemy co tam się wyprawia.
Nie zamierzam dać tym oszustom nawet grosza. Niech ta grupa przestępców udławi się tymi akcjami. Będę pisał do KNF, prokuratury i Pani Premier, aby zrobili z nimi porządek. Ich miejsce jest za kratami. Dwie skargi już do KNF wysłałem. Dzisiaj wyślę kolejną podając konkretne argumenty przeciwko dodatkowej emisji akcji, jak chociażby: - brak wcześniejszej informacji o tym, że Spółka zaraz po wejściu na giełdę będzie przeprowadzać dodatkową emisję akcji, - brak możliwości sprzedania praw poboru na giełdzie - - to jawne oszustwo i zmuszanie akcjonariuszy do wykupu akcji, - brak chociaż przybliżonego terminu wprowadzenia nowych akcji do obrotu
Namawiam do wysyłania skarg https://www.knf.gov.pl/dane_wspolne/Serwis_konsumenta/pomoc/skarga_na_spolke_publiczna.jsp
~tk [109.173.212.*] 2017-06-23 09:47 Opublikowano przy kursie: 0,15 zł , zmiana od tamtej pory: 0,00% Re: Skarga do KNF Zgłoś do moderatora musisz najlepiej ze strony głównej i na samym dole dla konsumenta>formularze zgłoszeniowe>zgłoszenie dot. spółki publicznej https://www.knf.gov.pl/dla_konsumenta/formularze_zgloszeniowe/skarga_na_spolke_publiczna?articleId=26378&p_id=18
zeby z tych donosow nie wyszlo jak proba zablokowania emisji na walnym. Niby wielkie poruszenie na forum, "uzbierane" ze 20% akcji a na walnym nawet 1 akcja nie zaglosowala przeciw. Gdyby choc jeden glos przeciwny pojawil sie na walnym i zostalo by to protokole dzis mozna byloby zaskarzyc ten punkt walnego. Moze by sie nie wygralo ale na kilka miesiecy mieliby zablokowana mozliwosc druku a tak.......
Oczywiście, że przez takie działania robią przymus wykupu, by inwestorzy złudnie mogli sobie uśrednić, gwarancji wejścia nowych akcji do obiegu żadnych nie dają (patrz Presto, powiązania z Minox przez RN?), mało tego, wygląda na to, że wykorzystali informacje poufne o emisji, przynajmniej tak to wygląda, dlaczego tak ochoczo zeszli zaraz po debiucie przed robiąc pompę do 20%, później ponad 100 stronicowe memorandum, w miesiąc się z tym uwinęli, coś szybko im to poszło. Zobaczymy, czy będą skłonni wyłożyć realną kasę na dodatkowe zapisy z niewykorzystanej puli, która pewnie będzie duża. Dyskonto 40-50% na tak niepewnym rynku to żadne dyskonto, gdyby było kilkaset procent można by było ponieść te ryzyko, a tak niech sami obejmują.
Ja jestem odmiennego poglądu ,będę obejmował nową emisję jak również złoże dodatkowy zapis . Moim zdaniem Mtrans ma szansę na podwojenie dochodów i podwojenie zysków w ciągu roku , jeżeli tak będzie to akcje mają szansę chodzić po złotówce . Pamiętajcie ,że Mtrans to przekształcenie Minox -trans a Minox ma zyski i chce przejąć więcej Mrówek od PSB .
Dnia 2017-06-25 o godz. 09:22 ~Mark55 napisał(a): " Jesteś tak naiwny, czy aż tak głupi?. Uzyskana od Nas kasa zostanie wyprowadzona ze Spółki, pójdzie na premie dla prezesa i członków rady nadzorczej, na alkohol, cygara i ośmiorniczki !!! "
Może nie tylko, także na luksusowe wczasy na Seszelach, prywatne jachty, dziwki i hazard. Tylko jeszcze trzeba być naiwnym albo głupim żeby tak pisać że tak będzie. No chyba że się ma lustereczko które powie przecie co się będzie kiedyś działo w Mtransowym świecie.
Mark55 mnie nie obchodzi kim ty jesteś ,Fred pyta na forum o radę więc mu napisałem co ja myślę , Ty możesz pisać skargi i do samego " prezesa " .Rynek finansowy to nie piaskownica za błędne decyzje inwestycyjne odpowiadasz Tylko Ty ,to nie jest ulica jednokierunkowa ,mogłeś w dniu debiutu kupić za 75 groni i sprzedać za 1.80 zł taka możliwość była i co zrobiłeś miałeś nadzieję ,że sprzedaż za 3 zł ,ja sam mam średnią 0,40 gr ale to jest moja sprawa i tylko moja sam wiem co mam robić. Podobni Tobie pisali o blokadzie emisji .Przede wszystkim odpowiedzialność za siebie za swoje słowa i czyny / bez odbioru /
Fanelus , Minox jest akcjonariusze PSB ,mają swoje składy budowlane jak również zarządzają PSB Mrówka ul.Płochocińska 118 w Warszawie ,PSB ma 250 sklepów typu Mrówka ,Minox prowadzi rozmowy o przejęcie w zarząd więcej Mrówek . Wystarczy przeczytać raporty Minox . Mtrans to firma stworzona przez Minox ,który jest głównym zleceniodawcą i większościowym akcjonariuszem Mtrans . Co będzie czas pokaże ,na giełdzie nie ma pewniaków .
Według mnie PSB TO tak zwana grupa zakupowa
Firmy chętne do współpracy wpłacały jakieś tam pieniądze a PSB występowała jako reprezentant tej grupy na rynku zakupowym żeby kupić taniej
PSB JEST firmą samodzielną