wyjście teraz, jak ktoś zbiera akcje takimi paczkami było by nierozsądne. Sam się zastanawiałem, bo obrót spory i można coś upłynnić, ale tak obserwuję obserwuję i zdecydowanie odpuszczam, tu jeszcze trochę spuchnie zanim ubije się kolejny poziom na boczniaka.
Nie wiesz kto wywala? to ja Ci powiem - spółka na boczniaku od dawna, z minimalnym obrotem. Dziś nagle mamy 5 mln obrotu i +10% - idealny moment dla wielu, żeby w końcu wyjść z waloru, który ciążył od kwartału na portfelu. Natomiast ten kto kupuje takimi paczkami robi to raczej nie po to, żeby w poniedziałek puścić papier o dwa grosze wyżej bo ciekawe kto mu tutaj taki obrót rozkręci.
Kto miał akcje i "mu ciążyły na portfelu" to już go tu daawwnnoo nie ma/A kto sprzedaje?Tacy co im nie ciązyły na portfelu a mieli np.10k czy 20k/A nie chcą czekać na dywidendę
No nie wiem, info o polityce dywidendowej był stosunkowo niedawno i raczej wyjście z dużymi pakietami przy tak mizernych obrotach mogło dla wielu wydawać się nieopłacalną zabawą. Mówię o ludziach, co mają po 100-500k PLN w akcjach, bo dwie czy trzy dychy zawsze można wcisnąć.