Tak jak wcześniej pisałem że to było rozsądne kupili w dobrej cenie . A nie kupowanie na giełdzie i niepotrzebne podbijanie kursu. Tyle narzekaliscie że słabo idzie skup A tu prosze. No I zgodzę się ze to zła informacja ze tylu chętnych po tej cenie
Dnia 2017-06-23 o godz. 16:58 ~kulawakoza napisał(a): > Tak jak wcześniej pisałem że to było rozsądne kupili w dobrej cenie . A nie kupowanie na giełdzie i niepotrzebne podbijanie kursu. Tyle narzekaliscie że słabo idzie skup A tu prosze. No I zgodzę się ze to zła informacja ze tylu chętnych po tej cenie
No właśnie. Co jest nie tak z tą spółką że tyle akcji po tej cenie zostało zaoferowanych do sprzedaży. Muszę przyznać że takiej ilości się nie spodziewałem i niestety pokazuje to możliwość sporej podaży już przy nie dużym wzroście. Muszą poprawić znacząco wyniki żeby ta sytuacja się zmieniła. A może tu chodzi właśnie o taki odbiór tej sytuacji ? Perspektywy dla spółki bardzo dobre (by się wydawało) ale ta ilość jakby zaprzeczała temu. Jakieś przemyślenia ?
Powinni pokazac cos wiecej czy np ktos z duzych akcjonariuszy cos zaoferowal. Moze bedzie jakies info o zmianie stanu posiadania. Po ostatnich plan ach zmian w ofe będą musieli redukować akcje. Równie dobrze jakiś fundusz mógł stwierdzić że 4.2 mu sie opłaci ze sprzedając na rynku nie uzyskał by takiej ceny. A puścił np 2 miliony akcji wiedząc że będzie redukcja przy tej ilości I ze więcej w ten sposób sprzeda
Biorąc pod uwagę redukcję sam złożyłem ofertę na kilkadziesiąt tyś .oczywiście do skutku dojdzie niewielka ilość stąd macie tak dużą ofertę co oczywiście nie oznacza że jest na sprzedaż..Nadal uwazam ,ze oferta jest nie satysfakconująca- zresztą podobny zysk zbiorę z dewidendy więc po co się wyzbywac po tanosi nie poto inwestowałem żeby się wysprzedawać na chlebek
tutaj zaden fundusz ujawniony w akcjonarjacie powyzej 5%nie pozbywa sie akcji zznaczacy pakiet posiada jeszcze pan Mieszalo byly czlonek zarzadu wiec to moze ten skup jest pod jego osobe bo na ostatnim walnym herkulesa jego pakiet byl brany pod glosowania
Tak jak pisałem jest info o zmianie stanu posiadania tfi bph z 6.2 do 4.77 koło 600 tyś akcji więc już wiadomo kto składał oferty na tyle akcji przy tej redukcji to jakoś ponad 2 miliony akcji zaoferował sam fundusz I wszystko jasne .
Ja tam nie widzę krętactwa. Napisane jest ze zdecydują o dywidendzie... rekomendacja 13 gr jeśli taka zaakceptują to uwzględnia ona dalszy skup . Czyli zostanie kasy po prostu. Jeśli uchwała wyższa to zabraknie na planowany skup i tyle. Same dobre infa
Dnia 2017-06-28 o godz. 17:08 ~kulawakoza napisał(a): > Ja tam nie widzę krętactwa. Napisane jest ze zdecydują o dywidendzie... rekomendacja 13 gr jeśli taka zaakceptują to uwzględnia ona dalszy skup . Czyli zostanie kasy po prostu. Jeśli uchwała wyższa to zabraknie na planowany skup i tyle. Same dobre infa
A ja widzę to inaczej. Jeżeli dadzą 0,13 dywidendy to ograniczą skup. A jeżeli utrzymają skup to pomniejszą dywidendę, bo po co mieli by o tym pisać skoro skup i dywidenda jest w zasadzie wiadoma.
Piszą bo piszą bo to taki efekt zawsze daje . Papierosy też wszyscy wiedzą że szkodzą Ale wciąż o tym dalej piszą. Będzie 13 dywidendy I będzie skup takie jest moje zdanie. Już nowe fundusze tegoroczne zyski są I kasa się znajdzie jak trzeba .
Jestem na tej spółce z małymi przerwami ponad 8 lat. I nie piszę tu żeby pisać. Tylko dlatego że tutaj nie zawsze czarne jest czarne. Ta ekipa troszkę zawsze kombinowała. A jakby było jak piszą to by było dobrze.
wyższa dywidenda lepsza od kulawego skupu ,gdzie w efekcie końcowym zaoszczędzą kasy i obdzielą sie premiami za pomyślny skup.Skup odbywa sie po zaniżanej cenie -gdzie środki ,które przeznaczyli dawały średniaą5 zł więc oszczędności będą mieli ,którymi mogli by podzielić się w dywidendzie.
Tu jest taka dwuznacznosc. Czy chciałbyś żeby firma w która inwestujesz kupowała coś drogo czy tanio ? Dywidenda to podatek belki nałożony obligatoryjnie nawet jeśli będziesz miał ogólnie na giełdzie stratę I tak go zapłacisz. Ja bym wolał żeby kupili jakiś sprzet. Skup to znowu zachęta dla funduszy żeby sprzedawały akcje Tak jak ostatnio w tym wezwaniu
Ja pamiętam żurawi wieżowe były chyba spekulacje balony . Ale dziś to chyba inna spółka inny akcjonariat. 8 lat temu było tyle akcji w rękach funduszy? Mi się wydaje póki co ze sa w miarę rzetelni jestem tu od grudnia tylko może jeszcze zmienię zdanie :-)