• WEZWANIE Autor: ~obser [83.8.215.*]
     Cena nie pójdzie w górę. To oferta jedyna i ostateczna – powiedział w dzisiejszym programie „Prostu z Parkietu” Wojciech Buczkowski, prezes i akcjonariusz handlowej spółki.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Prawda [31.0.82.*]
    Właśnie idzie
  • Re: WEZWANIE Autor: ~xvdvfdvd [94.254.130.*]
    Czytałem. Ilu to już wzywających mówiło, że nie podniosą ceny, a podnosili - również w tym roku. Były już nawet przypadki kreślenia czarnego scenariusza na Integerze jeśli nie będzie odpowiedzi na wezwanie, po czym cena wędrowała znacząco do góry. Tego typu wywiady i to na chwilę przed końcem można czytać jako wielką determinację wzywającego i nic ponad to. Nie wyobrażam sobie opcji przygotowywania wezwania i braku alternatywy w przypadku braku zapisów. Nie bez znaczenia jest fakt, że w tym roku w sporej części wezwań cena szła do góry. Oczywiście nie jestem pewien czy na pewno podniosą czy nie ale traktować to trzeba jako śmieć informacyjny i determinację wzywającego. Jeśli już ktoś zastanawia się nad odpowiedzią i chce z niej skorzystać to niech to robi w ostatni dzień, dając sobie i innym szansę na podniesienie ceny. Do podniesienia ceny w wezwaniach przeważnie dochodzi na kilka dni przed końcem. Nie rekomenduję ani sprzedaży ani zakupu akcji.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~obser [83.8.215.*]
    ale on ma kase i dyktuje warunki jakby niebylo SOLORZ na MIDASIE zrobil to samo ja nie odpowiedzialem to na koniec zrobil przymusowy wykup i sciagnieto mi akcje a przelano kase na jego warunkach i tyle
  • Re: WEZWANIE Autor: ~stefan [5.172.236.*]
    Ale tu masz inną sytuację bo on około 40% musi kupić a to nie jest mało, może zapomnieć o przymusowym wykupie i dematerializacji akcji. Teraz jeszcze można się spodziewać ostatniej ich deski ratunku czyli podania znacznie gorszych wyników aby wystraszyć inwestorów, dlatego za wczasu przypominam że odpisy to tylko księgowy zapis a nie gotowkowy, w wynikach trzeba patrzyć na generowaną gotówkę.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Ania [185.108.68.*]
    jak się przebijemy przez 6,50 to już potem poleci  :)

• Re: WEZWANIE Autor: ~krull [185.56.211.*]
    Zapis księgowy też ma duże znaczenie, przede wszystkim dla kredytujących banków. Ryzyko w banku przy przegiętych wynikach powie NIE i pan prezes będzie miał spory kłopot.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~valdi5 [188.146.6.*]
    Słuchałem wywiadu. Dla mnie to prezio wystraszony lekko i słabo mu z oczu patrzy bo ile może zaniżać wartość wlasnej firmy???:). Czekam spokojnie i tanio nie oddam.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~krull [185.56.211.*]
    Marny ten wywiad i nic nowego nie wniósł. Jedyne to że do końca terminu wezwania kurs będzie w okolicy ceny wezwania.
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Delfy [31.0.69.*]
    Nikt normalny nie odda za 1/3 ceny cwaniakowi
  • Re: WEZWANIE Autor: ~obserwator [37.47.171.*]
    proszę policzyć ile akcji od ogłoszenia ceny wezwania sprzedano na gpw ,teraz co zrobią ci co to kupili -czy skupowały cierpliwie słupy czy inni inwestorzy
  • Re: WEZWANIE Autor: ~no [78.10.204.*]
    Deloitte nie badał finansowo spółki wzioł tylko pod uwagę spory cc energy ha ha smiechu warta ta ich wycena i wartość godziwa.poczytajcie sobie ich raport
  • Re: WEZWANIE Autor: ~demot [77.65.94.*]
    Nie do końca terminu tylko do 30.06. Wg ustawowych terminów jeśli do tej daty nie podwyższą, to nie opcji na zmianę ceny w tym wezwaniu... Sddprawdźcie to... PROCEDURA się kłania - nie każda sółka jest takta sama i ma taki rozdział akcjonariatu...
    żle się wyraziłem nie było badania Due diligence
    tak naprawde nie przeprowadzili gruntownej analizy wartości spółki i na koniec odcinaja sie od swojej opini .....to wszystko jest smiechu warte i tak ich opinia
    tak jak ktoś pisał wcześniej i ta zgodnośc ceny co do grosza...smieszna opinia na zamówienie...mają ludzi za idiotów
  • Re: WEZWANIE Autor: ~Ben [93.105.112.*]
    Wywiad pokazuje determinację organizującego skup, który biega po redakcjach i organizuje czaty aby zwiększyć swoje mizerne na starcie szanse na powodzenie wezwania (tj. skupienie tyle aby po wezwaniu było tego razem ponad 90%). A te wypowiedzi o tym, że nie będzie wyższej ceny w wezwaniu to zagrywka psychologiczna. Nie będzie i, i dobrze. Spółka ma przed sobą dobry okres, popyt konsumpcyjny trzyma się mocno, a dolar słabnie. Kolejne kwartały pod względem wyniku operacyjnego będą coraz lepsze. Nawet ewentualne zagrywki księgowe z odpisami nie zadziałają, co pokazuje przykład chociażby Orła Białego.
[x]
KOMPUTRON 0,17% 6,01 2026-05-18 16:19:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.