Sorry ale na forum tej spółki były wypisywane takie głupoty że aż przykro tego czytać. Ale dzisiejszy dzień pokazuje jaka jest prawda - widzicie notowania? I co one pokazują? Że na chwilę obecną (godzina 11.00, 20 czerwca 2017r.) aż 4 osoby są zainteresowane akcjami z nowej emisji, no szał zakupów - 4 transakcje w ciągu kilku godzin notowań na 4 pojedyńcze akcji - to pokazuje co tu się będzie działo jak podwajająca ilość akcji spółki emisja za 10 groszy stanie się faktem
To czy będzie emisja to kwestia zgody KNF, a jej nie ma, więc nie takie cyrki były każdy by sobie tak mógł ciągle emisje robić, ale pytanie czy KNF na to pozowli, a jeśli nie pozwoli to co dalej?
z przykrością stwierdzam, że WZA podjęło uchwałę po siebie nie podając żadnych szczegółów - podane warunki niech sobie wsadzą w 4litery. Nie ma żadnych terminów np. przydziału, notowań, czy kupna akcji - kiedy planowane jest ich dopuszczenie do obrotu. Ryzyko przy takim zarządzie jest wielkie - można przytaczać przykłady kiedy po wykupie akcji nie miało się ich oraz pieniędzy, a w dobrym przypadku kisiło się je przez wiele miesięcy - np przy Lubawie dobre 7/8 oczywiście na dużych stratach. Co - będziemy czekać aż każdy etap ustali walne - moim zdaniem lecą w ciula.
Dnia 2017-06-20 o godz. 14:19 ~manola napisał(a): > z przykrością stwierdzam, że WZA podjęło uchwałę po siebie nie podając żadnych szczegółów - podane warunki niech sobie wsadzą w 4litery. Nie ma żadnych terminów np. przydziału, notowań, czy kupna akcji - kiedy planowane jest ich dopuszczenie do obrotu. Ryzyko przy takim zarządzie jest wielkie - można przytaczać przykłady kiedy po wykupie akcji nie miało się ich oraz pieniędzy, a w dobrym przypadku kisiło się je przez wiele miesięcy - np przy Lubawie dobre 7/8 oczywiście na dużych stratach. Co - będziemy czekać aż każdy etap ustali walne - moim zdaniem lecą w ciula.
Z przykrością stwierdzam że ~manola nie znasz się na giełdzie. Także na innych spółkach WZA nie podają żadnych szczegółów dotyczących terminów przydziału, notowań czy kupna. Zawsze natomiast jest podany termin prawa poboru. Nie zawsze jest podawana cena emisyjna i parytet - ile nowych akcji za stare. W przypadku Mtrans te dane są podane. Na tej spółce, jak i na innych spółkach brakujące terminy będą podane w prospekcie emisyjnym. A pisanie że każdy etap ustali walne to jest właśnie lecenie w ciula bo terminy ustala zarząd a nie WZA.
Dnia 2017-06-20 o godz. 12:45 ~qqq napisał(a): > To czy będzie emisja to kwestia zgody KNF, a jej nie ma, więc nie takie cyrki były każdy by sobie tak mógł ciągle emisje robić, ale pytanie czy KNF na to pozowli, a jeśli nie pozwoli to co dalej?
A ile czasu musi upłynąć od emisji do następnej emisji? Nie ma w przepisach żadnego określonego terminu. Jeśli uważasz że jest inaczej to go przytocz. A dlaczego nie głosowałeś przeciwko emisji na WZA? Dlaczego, jak już kiedyś pisałem, KNF ma "pomagać" tym którzy sami sobie nie chcieli pomóc? Na WZA NIKT nie głosował przeciw...
Nie musisz mnie uświadamiać bo ja naprawdę to rozumię i parę praw poboru już przeżyłem i bez obrazy dla ciebie ale jeśli ty posiłkujesz się takimi linkami to jesteś świerzak powtarzam bez obrazy dla ciebie