• Jak tam II kw? Autor: ~look [94.254.249.*]
    Będzie udany?
  • Re: Jak tam II kw? Autor: ~TM [188.166.71.*]
    licho ... bo sie nie skończył jeszcze :-)

a tak serio, to ostatnio mocno rekrutują programistów do ifirmy (programu).
    Co kilkanaście dni ogłoszenie jest odświeżane: https://www.infopraca.pl/praca/programista-java-java-developer-regular-programista-j-obiektowych/wroclaw/14170363

Panie z HR Power Media też mocno atakują na LinkedIn (jestem z branży IT). Oznaczać to może dwie rzeczy - albo duży rozwój zespołu, albo ktoś się zirytował brakiem programu motywacyjnego. BTW; na LI widać, że ludzie z ipakiet.pl pozmieniali prace; na supporcie też już ktoś inny odpowiada od dłuższego czasu (wg stopek nie mają wiele wspolnego z IT/hostingiem). Ogólnie to jest trochę zmian "odpływających" z Power Media - ale cieżko to śledzić, bo wiele profili wygląda na nieaktualizowane.*

*Jakby ktoś chciał poszperać: https://www.linkedin.com/company-beta/19245/ (warto mieć premium, inaczej może byc problem z widocznością profili jak się ma wąską sieć)
  • Re: Jak tam II kw? Autor: ~KK [194.181.148.*]
    Dnia 2017-06-19 o godz. 17:37 ~TM napisał(a):

> > a tak serio, to ostatnio mocno rekrutują programistów do ifirmy (programu).

Prawda, ale nie tak "mocno". Normalnie.

> > ). Oznaczać to może dwie rzeczy - albo duży rozwój zespołu, albo ktoś się zirytował brakiem programu motywacyjnego.

Rozwój / budowa nowego zespołu w ramach ifirma. Nie było "transferów wychodzących".

• Re: Jak tam II kw? Autor: ~TM [188.166.25.*]

>
    > > > ). Oznaczać to może dwie rzeczy - albo duży rozwój zespołu, albo ktoś się zirytował brakiem programu motywacyjnego.
    >
    > Rozwój / budowa nowego zespołu w ramach ifirma. Nie było "transferów wychodzących".
    >

Jako klienta ifirma cieszy mnie to bardzo. Zarówno rozwój jak i to że wszyscy zostają w firmie.
    Mam nadzieje że dostaliście sowite premie za swoją prace. Sam musze kiedyś kupić trochę akcji - żeby jak to napisał wasz pracownik na facebooku, opłacać abonament z dywidendy. Ale najpierw akcje muszą trochę potanieć :)

pzdr
    TM

• Re: Jak tam II kw? Autor: ~Gru [31.11.128.*]
    Nie dostaliśmy
  • Re: Jak tam II kw? Autor: ~TM [185.137.18.*]
    Dnia 2017-06-20 o godz. 20:45 ~Gru napisał(a):
    > Nie dostaliśmy

To coś prezes niekonsekwentny w swoich działaniach. przed zebraniem widać było dużą determinację po wszystkich stronach.
    Ale mam nadzieję, że będzie ok, bo IFI to super ekipa.
  • Re: Jak tam II kw? Autor: ~WN [194.181.148.*]
    Dnia 2017-07-06 o godz. 17:00 ~TM napisał(a):
    > To coś prezes niekonsekwentny w swoich działaniach. przed zebraniem widać było dużą determinację po wszystkich stronach.

Determinację to miałem głównie ja, ale muszę popracować nad ability to execute. Premie, a akcje to zupełnie co innego, a przynajmniej tak być powinno.

> Ale mam nadzieję, że będzie ok, bo IFI to super ekipa.

Najlepsza.
  • Re: Jak tam II kw? Autor: ~TM [188.166.83.*]
    Dnia 2017-07-10 o godz. 13:22 ~WN napisał(a):

> Determinację to miałem głównie ja, ale muszę popracować nad ability to execute.

Czytając forum, to się zgodzić nie mogę. Determinacja była i wśród pracowników (albo osób które sie tak podpisywały) i przeciwników programu motywacyjnego w proponowanym na zebranie kształcie.

> Premie, a akcje to zupełnie co innego, a przynajmniej tak być powinno.

Ok, mi się ta motywacja z premią motywacyjną skojarzyło. Ale przyznam, że nie przeglądałem warunków dokładnie.

>
    > > Ale mam nadzieję, że będzie ok, bo IFI to super ekipa.
    >
    > Najlepsza.

:)

A ta kwartalna dywidenda, to będzie kiedy? we wrześniu ? do kiedy trzeba dokupić akcji?

TM

• Re: Jak tam II kw? Autor: ~WN [159.205.0.*]
    Dnia 2017-07-10 o godz. 16:15 ~TM napisał(a):
    > Czytając forum, to się zgodzić nie mogę. Determinacja była i wśród pracowników
    > (albo osób które sie tak podpisywały) i przeciwników programu motywacyjnego
    > w proponowanym na zebranie kształcie.

WZA się liczy, nie forum.

> A ta kwartalna dywidenda, to będzie kiedy? we wrześniu ?

Myślę, że raczej jeszcze w sierpniu.

> do kiedy trzeba dokupić akcji?

Akcje należy kupować wtedy, kiedy są tanie.
  • Re: Jak tam II kw? Autor: ~iss [83.7.57.*]
    taniej - przy obecnym poziomie zyskow i ich stalym, stabilnym wzroscie a takze nastrojach na GPW - moze byc bardzo trudno, 2.8 to naprawde tanio
  • Re: Jak tam II kw? Autor: ~Mm [94.254.243.*]
    Ciekawe czy wzorem poprzedniego okresu rozliczeniowego możemy spodziewać się wstępnych wyników za II kwartał jeszcze w tym miesiącu.
    Dnia 2017-07-04 o godz. 10:15 ~Mm napisał(a):
    > Ciekawe czy wzorem poprzedniego okresu rozliczeniowego możemy spodziewać się wstępnych wyników za II kwartał jeszcze w tym miesiącu.

Opublikujemy, jak tylko księgowość wyliczy. Na 99% jeszcze w tym miesiącu.
  • Re: Jak tam II kw? Autor: ~PC [5.60.58.*]
    Opublikujemy, jak tylko księgowość wyliczy. Na 99% jeszcze w tym miesiącu.

Brawo za przyjęte w Spółce standardy komunikacji finansowej!
    Dnia 2017-07-04 o godz. 10:45 ~WN napisał(a):
    > Dnia 2017-07-04 o godz. 10:15 ~Mm napisał(a):
    >> Ciekawe czy wzorem poprzedniego okresu rozliczeniowego możemy spodziewać
    >> się wstępnych wyników za II kwartał jeszcze w tym miesiącu.
    >
    > Opublikujemy, jak tylko księgowość wyliczy. Na 99% jeszcze w tym miesiącu.

No więc ziści się ten 1%, który sobie zostawiłem, że to jednak nie będzie w tym miesiącu. Nie wziąłem pod uwagę, że sprawozdanie półroczne jest bardziej skomplikowane, niż kwartalne.

Pozdrawiam.
  • Re: Jak tam II kw? Autor: www.eurodolar.pl [94.251.247.*]
    Ja tego nie rozumiem, pity city złożone i już wszyscy wiedzą jaki zysk, jakie podatki zapłacone, to już wiedzą w us i banki i księgowi, i rodzina królika.... a my nie...
    Dnia 2017-07-27 o godz. 22:28 www.eurodolar.pl napisał(a):
    > Ja tego nie rozumiem, pity city złożone i już wszyscy wiedzą jaki zysk, jakie podatki zapłacone,
    > to już wiedzą w us i banki i księgowi, i rodzina królika.... a my nie...

W Polsce prowadzi się właściwie podwójną ewidencję kosztów. Jedną - na potrzeby podatkowe, drugą - Ustawy o rachunkowości. Słowo-klucz NKUP. Tak dokładnie to tę pierwszą prowadzi się w ramach tej drugiej. Gwoli sprawiedliwości, chyba wszędzie tak jest. Czy to się tak bardzo różni? Na ogół nie. Ale jak bardzo się różni, wiadomo dopiero, jak zostanie policzone.

Pomysł obowiązku publikowania CITów ciekawy.

Pozdrawiam.
[x]
IFIRMA -0,98% 30,20 2025-10-03 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.