a tak serio, to ostatnio mocno rekrutują programistów do ifirmy (programu).
Co kilkanaście dni ogłoszenie jest odświeżane: https://www.infopraca.pl/praca/programista-java-java-developer-regular-programista-j-obiektowych/wroclaw/14170363
Panie z HR Power Media też mocno atakują na LinkedIn (jestem z branży IT). Oznaczać to może dwie rzeczy - albo duży rozwój zespołu, albo ktoś się zirytował brakiem programu motywacyjnego. BTW; na LI widać, że ludzie z ipakiet.pl pozmieniali prace; na supporcie też już ktoś inny odpowiada od dłuższego czasu (wg stopek nie mają wiele wspolnego z IT/hostingiem). Ogólnie to jest trochę zmian "odpływających" z Power Media - ale cieżko to śledzić, bo wiele profili wygląda na nieaktualizowane.*
*Jakby ktoś chciał poszperać: https://www.linkedin.com/company-beta/19245/ (warto mieć premium, inaczej może byc problem z widocznością profili jak się ma wąską sieć)
> > > > ). Oznaczać to może dwie rzeczy - albo duży rozwój zespołu, albo ktoś się zirytował brakiem programu motywacyjnego. > > Rozwój / budowa nowego zespołu w ramach ifirma. Nie było "transferów wychodzących". >
Jako klienta ifirma cieszy mnie to bardzo. Zarówno rozwój jak i to że wszyscy zostają w firmie.
Mam nadzieje że dostaliście sowite premie za swoją prace. Sam musze kiedyś kupić trochę akcji - żeby jak to napisał wasz pracownik na facebooku, opłacać abonament z dywidendy. Ale najpierw akcje muszą trochę potanieć :)
Dnia 2017-06-20 o godz. 20:45 ~Gru napisał(a): > Nie dostaliśmy
To coś prezes niekonsekwentny w swoich działaniach. przed zebraniem widać było dużą determinację po wszystkich stronach. Ale mam nadzieję, że będzie ok, bo IFI to super ekipa.
Dnia 2017-07-06 o godz. 17:00 ~TM napisał(a): > To coś prezes niekonsekwentny w swoich działaniach. przed zebraniem widać było dużą determinację po wszystkich stronach.
Determinację to miałem głównie ja, ale muszę popracować nad ability to execute. Premie, a akcje to zupełnie co innego, a przynajmniej tak być powinno.
> Ale mam nadzieję, że będzie ok, bo IFI to super ekipa.
> Determinację to miałem głównie ja, ale muszę popracować nad ability to execute.
Czytając forum, to się zgodzić nie mogę. Determinacja była i wśród pracowników (albo osób które sie tak podpisywały) i przeciwników programu motywacyjnego w proponowanym na zebranie kształcie.
> Premie, a akcje to zupełnie co innego, a przynajmniej tak być powinno.
Ok, mi się ta motywacja z premią motywacyjną skojarzyło. Ale przyznam, że nie przeglądałem warunków dokładnie.
> > > Ale mam nadzieję, że będzie ok, bo IFI to super ekipa. > > Najlepsza.
:)
A ta kwartalna dywidenda, to będzie kiedy? we wrześniu ? do kiedy trzeba dokupić akcji?
Dnia 2017-07-10 o godz. 16:15 ~TM napisał(a): > Czytając forum, to się zgodzić nie mogę. Determinacja była i wśród pracowników > (albo osób które sie tak podpisywały) i przeciwników programu motywacyjnego > w proponowanym na zebranie kształcie.
WZA się liczy, nie forum.
> A ta kwartalna dywidenda, to będzie kiedy? we wrześniu ?
Dnia 2017-07-04 o godz. 10:15 ~Mm napisał(a): > Ciekawe czy wzorem poprzedniego okresu rozliczeniowego możemy spodziewać się wstępnych wyników za II kwartał jeszcze w tym miesiącu.
Opublikujemy, jak tylko księgowość wyliczy. Na 99% jeszcze w tym miesiącu.
Dnia 2017-07-04 o godz. 10:45 ~WN napisał(a): > Dnia 2017-07-04 o godz. 10:15 ~Mm napisał(a): >> Ciekawe czy wzorem poprzedniego okresu rozliczeniowego możemy spodziewać >> się wstępnych wyników za II kwartał jeszcze w tym miesiącu. > > Opublikujemy, jak tylko księgowość wyliczy. Na 99% jeszcze w tym miesiącu.
No więc ziści się ten 1%, który sobie zostawiłem, że to jednak nie będzie w tym miesiącu. Nie wziąłem pod uwagę, że sprawozdanie półroczne jest bardziej skomplikowane, niż kwartalne.
Ja tego nie rozumiem, pity city złożone i już wszyscy wiedzą jaki zysk, jakie podatki zapłacone, to już wiedzą w us i banki i księgowi, i rodzina królika.... a my nie...
Dnia 2017-07-27 o godz. 22:28 www.eurodolar.pl napisał(a): > Ja tego nie rozumiem, pity city złożone i już wszyscy wiedzą jaki zysk, jakie podatki zapłacone, > to już wiedzą w us i banki i księgowi, i rodzina królika.... a my nie...
W Polsce prowadzi się właściwie podwójną ewidencję kosztów. Jedną - na potrzeby podatkowe, drugą - Ustawy o rachunkowości. Słowo-klucz NKUP. Tak dokładnie to tę pierwszą prowadzi się w ramach tej drugiej. Gwoli sprawiedliwości, chyba wszędzie tak jest. Czy to się tak bardzo różni? Na ogół nie. Ale jak bardzo się różni, wiadomo dopiero, jak zostanie policzone.