• dziwne zachowanie kursu Autor: ~majkelo76 [89.73.225.*]
    Kurs w ostatnich dniach dziwnie się zachowuje, jutro ostatni dzień aby kupić akcje i załapać się na dywidendę a kurs spada od kilku dni. Sprawdziłem jak to było w zeszłym roku i do końca kurs szedł do góry, spadł jak już nie można było dostać dywidendy. Jakie jest na to wytłumaczenie, jak uważacie??? Nie sądzę aby to była emisja, bo wiadomo już o tym od kilku miesięcy. Moim zdaniem akcje jak były za 3,57 to i tak były niedowartościowane. Może ktoś postraszył trochę i zebrał akcje 20 groszy taniej od ceny 3,57. Dzisiaj było już 3,33, teraz jak to piszę to kurs podskoczył do 3,44 w zaledwie kilkanaście minut.
  • Re: dziwne zachowanie kursu Autor: ~cegła [46.175.230.*]
    Też jestem zdziwiony. Kupowałem 2mce temu licząc na wzrosty kursu pod dywidende a tu dupa. Moim zdaniem nie ma już powodów aby kurs rósł. Ci co chcieli dywidendy już kupili. W kolei ci którzy mogą obejmować akcje chcą aby kurs nie rósł . Skoro jest relatywnie słaby popyt to małym wolumenem kurs trzymają za mordę. Opchną trochę akcji nie dostaną za nie dywidendy ale odbiją to sobie na nowej emisji.
  • Re: dziwne zachowanie kursu Autor: ~Jaco [91.90.160.*]
    Zobaczymy jutro. Ale macie rację Panowie, dziwnie się kurs zachowuje.
  • Re: dziwne zachowanie kursu Autor: ~kulawakoza [188.146.68.*]
    Dzisiaj masz rano info o rozpoczęciu zapisów na nowa emisję . Informacje ze nowe akcje będą objęte dywidenda za 2017 rok np A emisja w połowie roku to też jest niesprawiedliwość i część inwestorów się zdenerwowana A potem ktoś kupował bo to jednak mimo wszystko perspektywiczna spółka. Dziś czytałem że ceny mieszkań do góry więc I zyski.
  • Re: dziwne zachowanie kursu Autor: ~aic71 [213.189.49.*]
    bez przesady. nie uczestniczą w dyw za 2016 i to jest OK a to że uczestniczą w 2017 to co w tym złego.

Tez jak kupisz te akcje za rok to się podepniesz pod zysk za 2017.

emisja sama w sobie jest rzeczywiście niesprawiedliwa - zobaczymy zresztą jaka cena poleci
[x]
ROBYG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.