Chyba ktoś tutaj za długo na słońcu przebywał. Nie będzie żadnych komunikatów o zbyciu. Altus i Quercus dopiero co skupowały akcje a teraz niby mają wychodzić??? To nie są daytrederzy, tylko poważne fundy. W akcjonariacie jest kilka innych fundów pod progiem 5% i któryś z nich wychodzi.
Tylko dlatego że obrotu nie ma nie mogą marzyć o wyjściu tfi.
Altus rzeczywiście nie dawno kupował, ale Quercus to ma średnią powyżej 7 zl.
Tam najwięcej wtedy wyrzucały ofermy z NN. Zysk 75% to slaby zysk dla TFI ?
Gdyby był ktoś chetny do odbierania to juz dawno by wyrzucili swoj pakiet.Zwlaszcza po raporcie za Ikw gdzie obnażone sa umiejetnosci zarzazajacych (na hossie surowcowej zrobic strate!)
Ale to nie znaczy ze nie moga wyrzucac do 5 %. A jak sie wkurza na dalsze super zarzadzenie dunczyka to beda wywalac bez opamietania do 7 zl jak leci...
Od jakiegos czasu ktos dziwnie pogrywa.
W czasie sesji pusto po lewej stronie arkusza a na fixingu uaktywnia sie i bierze wieksza ilosc.
Po co takie zagrywki i zabawy.
Kurs tu cały czas jest sterowany.
Ale po co?
Wystarczylo sie dzisiaj w czasie sesji ustawic na kupnie po 13 zl i duzo akcji mozna bylo by sciagnac.
Dziwne te zagrywki
Kursu pilnuje któryś z fundów, który jest mocno załadowany w Orzełka. Gdyby za mocno spadło to zleciało by się znowu dużo drobnicy, żeby kupić w promocji. A po co dawać komuś tanio dobierać skoro samemu jest się mocno załadowanym w towar?
Drobnicy to tu praktycznie nie ma. Jeżeli jest to ciągle na stratach. Nikt nowy tu nie wejdzie bo po co.
Fundusze trzymają kurs i negocjują nowe warunki wezwania. Obecna cena jest w okolicy wartości księgowej więc mogą ustalać tylko wysokość premii a ta pewnie nie przekroczy 20%.
To oczywiście bardzo atrakcyjna propozycja inwestycyjna tylko że wiadomo kiedy drugie wezwanie a to ma duże znaczenie :)
spokojnie stalowy fundy nie przepuszcza tego co wyprowadzili z orla na transakcjach a to 2 PLN na akcje mysle ze kolejne wezwanie to okolice 20-25PLN jak juz spokojnie sobie siedze juz nawet na forum mi sie nie chce wchodzic cierpliwosc pozdrawiam maxi
A skąd pewność, że w ogóle wezwanie będzie ? Cena rynkowa mocno skoczyła i czy warto robić wezwanie w górce na ołowiu ? No chyba że mają inwestora, który kupi to za każdą cenę. Chyba poczekam jeszcze trochę
Im wiecej czytam ze ktos jest pewien tym bardziej wiem ze korekta dopiero sie rozkreca....
Ha tez uwazam ze IIkw jest decydujący. Jezeki dlej beda odwalac maniane to 7 zł bedzie szybciej niż myślimy
ktos zajmuje wieksza pozycje na orel, transakcje Querqusa byly umowione. Kto zajmuje wieksza pozycje na Orle. Nie wyszlo wezwanie to zavzynaja zbierac akcje od funduszy.
Jestem mocno zaskoczony. Sądziłem, że to ktoś inny wychodzi. Quercus niedawno dokupował, a teraz nagle zmienił zdanie i sprzedał kilka procent akcji. Nie bardzo to rozumiem, bo raczej na tym interesie nie zarobili. Chociaż teraz, po sprzedaży części pakietu, w zasadzie wrócili mniej więcej do stanu posiadania jaki mieli w poprzednich latach. Może to jest ich jakiś poziom równowagi i nie chcą być mocniej doważeni.