• squeeze out poczeka? Autor: ~Nemo [95.160.98.*]
    Nowe wezwanie:
    https://www.bankier.pl/wiadomosc/Superior-Industries-International-wezwal-do-sprzedazy-954-920-akcji-Uniwheels-po-247-87-zl-opis-7524760.html
    Nie bardzo rozumiem dlaczego próbują jeszcze "po dobroci".
    A może jest jakiś powód dla którego nie mogą zrobić squeeza?
  • Re: squeeze out poczeka? Autor: ~kociak [83.24.170.*]
    Aby był przymusowy muszą mieć 95%. A ja liczą na to, że podniosą jeszcze cenę w wezwaniu o 10%, Przy wykupie przymusowym nie płaci se prowizji za sprzedaż. Teraz trzymać to moim zdaniem żadne ryzyko, tylko zamrożone środki do końca lipca
  • Re: squeeze out poczeka? Autor: ~Nemo [95.160.98.*]
    W końcu się pogubiłem co wg niemieckiego prawa a co wg polskiego i które oni mają stosować. A jakoś tak już tu ludzie pisali jakby przymusowy wykup był już przesądzony.
    Ja też trzymam, a kurs po publikacji tego infa świadczy, że nie tylko ja mam nadzieję na ugranie wyższej ceny.
  • Re: squeeze out poczeka? Autor: ~Kris [83.27.75.*]
    Poprzednik ma rację . Przymusowy wykup wtedy jak osiągną 95% akcji. Do końca liczą ,że uda im sie uzbierać po starej cenie te 95% wtedy WZA,które ma się odbyć 1.08.2017 może podjac decyzję o przymusowym wykupie pozostałych akcji.
    Czy podniosą cenę akcji? Wątpliwe.Liczą,ze część inwestorow przemyśli sprawę i odpowie na wezwanie jeszcze po starej cenie 247,87 zł/a.
     A tak w ogóle to nie wiem czy jest mozliwośc jeszcze podniesienia ceny w wezwaniu??? Kogo by dotyczyła ta nowa cena? Wszystkich inwestorow czy tylko tych...upartych i cierpliwych tzn. te 7,7% ???
    A jeśli podniosą raz jeszcze cenę w wezwaniu to ewentualny przymusowy wykup byłby tez realizowany po tej nowej wyższej cenie?
    Gdzis wyczytałem ,że przymusowy wykup musi być zrealizowany w ciągu 3 miesięcy od daty ogłoszenia przez WZA czyli np. do 31.10.2017r jeśli WZA 1-go sierpnia podejmie taką decyzję. Czy ktoś wie czy to prawda?
  • Re: squeeze out poczeka? Autor: ~Kris [83.27.75.*]
    Fajnie sobie wykombinowali.
    Dają inwestorom jeszcze jedną szansę do 31.07.2017 na zapis w wezwaniu po starej cenie bo potem 1-go sierpnia WZA i będzie decyzja o przymusowym wykupie. Liczą,że do końca sierpnia zbiorą te 95%. A jeśli nie to może na koniec zapisów extra podwyżka ceny w wezwaniu aby w końcu zakończyć temat wykupu.
    Bo WZA ma podjąć też decyzję w sprawie wypłaty dywidendy( 2 euro/akcja) a chyba tym się nie chcą podzielić z drobnymi akcjonariuszami?
  • Re: squeeze out poczeka? Autor: ~ja [89.78.66.*]
    Wydaje mi się, że raczej nie będzie chętnych do oddania akcji po aktualnej cenie wezwania. Skoro ludzie nie sprzedali podczas ostatniego wezwania to teraz też raczej będą trzymać. Do tego ktoś cały czas wystawia zlecenia kupna na ponad 1000 akcji więc pewnie liczy na podniesienie ceny wezwania.
[x]
UNIWHEELS 0,00% 300,00 2018-02-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.