Ja byłbym chętny. Jeżeli robisz wezwanie i dasz ponad 15,50 zł, to ja odpowiem :) Tylko zrób pliis takie na 100%, a nie na 33%, bo wtedy ciężko się zdecydować, czy odpowiadać, bo nie wiadomo ile akcji uda się sprzedać. Kiedy można się spodziewać komunikatu w espi?
hmm, raczej przy 15,50-16 kolega "pol" będzie miał problem z zebraniem akcji (nawet tych 33%), ale po podniesieniu w okolice 18 myślę ze wezwanie zakończyłoby się pełnym sukcesem. W każdym razie kolego do rozważenia. Kontaktowałeś się już może z głównymi akcjonariuszami czy oni są na tak?
jesteś w stanie wyprowadzić z jakiegokolwiek rachunku, bazującego na konkretnych danych, wartość18 zł ? czy to tylko życzeniowa klasyka ?
Spółka od 5 lata stoi jak koń w błocie. Obroty niemrawo rosną, wynik net bez zmian. Perła w koronie, jaką miał być OKTA, okazała się zwykłym tombakiem. Beyond rozdaje karty i zbiera frukty, OKTA to margines i to się nigdy nie zmieni.
Jedyny element który warunkuje wycenę w krótkim horyzoncie to wartość oferty Grey'a. Lepiej nie myśleć gdzie spadnie kurs jak ten deal nie dojdzie do skutku.
Moja wycena opiera sie na wycenie czesci mediowej i agencyjnej pokazanej w raporcie i wycenie przekazanej ostatnio przy okazji informacji o opcji menadzerskiej dla pracownikow OKTA.
To ze kisimy sie od kilku lat, a wlasciwie od zawsze poza niektórymi szczytami na poziomie 13 -15 pln nie znaczy ze obecnie spolka nie jest warta conajmniej 20 pln na akcje. Kurs corocznie zbijaja OFE, a slabe wyniki nie pozwalaja zauwazyc tego ze w ciagu kilku ostatnich lat urosla wartość grupy. Ale to sie zmieni i wyniki beda lepsze. To tak jak z AUDIO. Nikt jej na powaznie nie wycenil dopuki nie trafila w obce rece. Tak samo jest teraz. Mam nadzieje ze jezeli dojdzie do sprzedazy, to sie nie sfrajerza i dostaniemy za nia conajmniej 30 mln.
Jedyne wezwanie jakie możecie zobaczyć to wezwanie do psychiatry . Mija półtora roku od ogłoszenia decyzji o przeglądzie opcji strategicznych i nadal jesteście w czarnej dup.. Szkoda że sprzedali Audiotekę bo opowiadanie bajek wychodzi im świetnie .
A ja czuje ze będzie wezwanie. Jak maja sprzedac biznesy wszystkie to tylko w drodze wezwania na wszystkie akcje...k2i. Bo jak inaczej i po co się rozdrabniac na kilka transakcji...