Emisja jest po 10gr, cena rynkowa 17gr. Jeśli Minox glosował za emisją, tzn., że będzie chciał odkupić tanio spółkę. Gdyby chciał swoje posiadanie utrzymać, to głosowałby przeciw bo wtedy to utrzymanie swoich 20% ma od razu, a nie bawi się w 17=10+7.
Jeśli zbije cenę nisko, wykorzysta swoje pp i kupi dodatkowo dużo tanich pp (albo teraz akcji) to osiągnie swój cel. Żeby było ciekawiej zrobi to zupełnie legalnie...
Lutując teraz tanio, tylko pomagacie temu scenariuszowi.
Jeśli jest inaczej - Minox olał spółkę (nie potwierdza tego głosowanie za pp, ale niech będzie) to jesteście akcjonariuszami spółki, która ma kupę gotówki i jak na razie dobre perspektywy i nikt już Wam nie bruździ. Gdyby zarząd teraz zamierzał nielegalnie wytransferować gotówkę bokiem, można działać na stopie karnej i cywilnej.
Sądząc z dyskusji na tym forum i tej całej nieszczęsnej akcji z blokowaniem to akcjonariusze są głównie gołodupcami, bajkopisarzami i obrażają się, bo kupili za 800 zł, a jest po 600 zł.
Nie panikujcie, bo sami robicie ten zjazd cenowy, na którym komuś zależy
jak by komus tu zależało zeby coś zmienić to nie było by zleceń po 0,17-0,18 nikt by nie sprzedawał po tyle ale tu to popychanie głupot 100 chorych wątków , które sprowadzają się i tak w 1 szkoda gadać tyle w temacie .
Zapewne masz duzo racji , ale ja podazam za trendem i doswiadczeniem ! Po co mam kupowac po 17 czy 18 , jesli wiem ,ze bedzie spadac! Kupie po 10 lub 11 lub 12 i wtedy bede spokojny!
Dnia 2017-06-07 o godz. 09:56 ~Dziwny napisał(a): > Ludzie, możecie mi spokojnie wytłumaczyć, kto sprzedaje po 17 gr.? Przecież min. było 16. > > Pękacie i tylko dobrze robicie oszustom. Rozumiem, jak ktoś sypie po 22, 23 grosze bo zarobił 10-20%, ale po 17??? > > Wycofajcie zlecenia sprzedaży <20 gr i zobaczycie co się będzie działo
Na pewno nie ty. Ty sprzedasz po 10 gr albo i niżej.
Pomyśl, spada, bo Ty sprzedajesz. Sprzedajesz, bo zakładasz, że będzie spadać itd.
Ja mam akcje kupowane po 0,19-0,23. Mogę mieć za rok max - 50%, mogę też mieć +200% i więcej. Zobaczymy.
Im szybciej słabe ręce oddadzą papier tym lepiej. Więc niech każdy robi co chce, tylko, żebyście nie odkupowali na wyścigi jak będzie > 0,30 i "trend będzie rosnący".